Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg å lage espresso skikkelig

#1

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har en kaffemaskin som bruker kapsler og er helt ny i kaffegamet. Men det irriterer meg grenseløst med dyre kapsler og all emballasjen, så jeg tenker å kaste ut hele kaffemaskinen og kjøpe kanne og lage selv på komfyren.

Er dette alt jeg trenger for å lage noe som ligner på latte eller cappucino?

www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=656405

www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=744384

Kan noen forklare meg eksakt hva jeg skal gjøre for å få godt drikke ut av dette?
Vaskes alt sammen i maskin?
Bruker man lettmelk eller ekstra lett eller helmelk i sånne ting?
Kjøper man kaffe på for eksempel stockfletch og ber de male den for meg eller noe?


#2

GinaK sa for siden:

Før vi kjøpte Nespressoèn så hadde vi sånn Bialetti espressokanne + Bialetti melkesteamer.

Jeg kjøpte kaffe i butikken, espressokaffe. Innimellom kjøpte jeg løsvekt på kaffeshopper. Spørs hvor mye du vil gi for kaffen, det.
Vi har kun brukt lettmelk. Blir supert skum av det.

Jeg var ingen racer på dette men det ble fullt drikkelig kaffe. :)
Fyllte vann til den lufteskruen, kaffepulver til hele beholderen ble dekket, og fulgte med på kokingen. Når det hadde rent oppi beholderen i ca 10sek så tok jeg den av platen ellers begynte den ferdige kaffen å koke og det ble ikke noe godt.
Melken fikk flott skum av denne melkeskummeren iallefall. Varmet opp melken til rett før kokepunkt og pumpet 10-20 ganger.
Vasket aldri noen av delene i oppvaskmaskinen. Skylte alt med en gang så det ikke satte seg fast noe belegg.
Vi v ar veldig fornød med dette helt til jeg ble påvirket av disse kaffemaskintrådene herinne.. så nå står det i skapet og tar opp plass. :cool:


#3

Slettet bruker sa for siden:

Hvis det er i stål, så kan du selge det til meg? :blafre:

Setter man melkeskummeren på komfyrplata? Det der jeg så på var kanskje mer en kanne bare det? :gruble:


#4

Observatøren sa for siden:

Jeg har denne varianten på hytta, men også en kaffekvern (elektrisk som jeg vant på jobb). Veldig greit og god kaffe.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Men altså. For å få en kopp kaffe så må jeg da bruke espressokannen til kaffen, en kjele til å varme melken og til slutt en skummer for å piske den?

Det ble masete syns jeg. :lat:


#6

GinaK sa for siden:

Vi har kaffebrygger både til vanlig ovn og til induksjon. Melkesteameren går ikke på induksjon men etter at vi fikk sånne plater har jeg kokt opp melken i kjele og helt over for pumping.
Vi har vel også en kaffekvern, elektrisk, som heller ikke blir brukt lengre. :cool:


#7

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tenker at jeg må ha en melkegreie som går rett på induksjon. Som er lett å holde rent.


#8

Nessie sa for siden:

Nespresso sin melkesteamer er iallefall genial.
Om du lager espresso selv, og så steamer du melka. Jeg tror i grunn den steameren er ganske uslåelig på skum iallefall :nam:


#9

Nessie sa for siden:

Denne steamer både varm og kald melk, noe som er genialt om man vil ha iskaffe om sommeren :nam:

Jeg har den hjemme.

Den finnes i hvit og rød også.


#10

Nessie sa for siden:

Eller denne:


#11

GinaK sa for siden:

Jepp.
Du får sånn melkesteamer fra Bialetti til induksjonsovn. Finnes også en type elektrisk melkeskummer fra Bialetti.:jupp:


#12

Slettet bruker sa for siden:

Men kan jeg bruke en sånn liten stålkanne på ovnen og skumme med sånn melkeskummer som ligner på en stavmikser? Det virker nett og kjapt.


#13

Nessie sa for siden:

Jeg kjøpte en gang en liten sånn «håndmikser» på IKEA, det anbefales ikke… :knegg:
Jeg synes det er genialt med elektrisk steamer. De er litt dyre, men med tanke på alle kaffe latte/cappuccinoene jeg dropper å kjøpe på kafè fordi jeg vet jeg kan lage det når jeg kommer hjem, er de fort inntjent.


#14

Syrinx sa for siden:

Ikke varme melken mer enn til 70 grader, så slipper du at den smaker grøt.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Nuh sitter jeg med den første koppen fra ikke-kapsel.

Valget falt til slutt på billigst mulige løsning siden jeg er gjerrig, og siden argumentet for å kjeppjage kapselmaskinen var penger.

Valget falt dermed på en bialettikopi fra Coop for induksjon. Pris på smartclub 179 spenn. I tillegg en melkevisp fra IKEA til tolv kroner og to bittesmå kjeler til å varme små melkemengder til 59 per stykk.

Det gikk kjappere å lage kaffe med det nye utstyret enn med kapselmaskinen. Men dette må i tillegg rengjøres, så det bruker litt lenger tid totalt enn kapselmaskinen.

Kaffen smaker nydelig.

Melken ble kjempefint skummet synes jeg. Ikke at jeg aner noe om standarder, men jeg ga den nå en lunk og vispet den litt og slang den i koppen.

Drikken smaker veldig godt, eneste utfordring nå blir å lage litt mindre. Dette ble eksakt nok til de store halvliterskoppene mine, og det er muligens litt mye espresso. :gruble: Vi får se om jeg slutter å være trøtt etterpå.

Tusen takk for hjelpen alle - smaksprøver utdeles med glede hos meg.


#16

Pøblis sa for siden:

Jeg kommer gjerne! :ja:

Men hvor har du gjort av kapselmaskinen? :gruble:


#17

Slettet bruker sa for siden:

Den står på benken. Men jeg skal kvitte meg med den, tror jeg. Vi får bare knerte resten av kapslene først.


#18

Pøblis sa for siden:

Skal du selge den? :hyper: :ikkesåmiljøbevisst:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.