Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pasta carbonara

#1

Veronika81 sa for siden:

Noen som har en god pasta Carbonara oppskrift?
Syns Toro sin pastasaus med urter og ost er knall god men vil lage fra bunn av selv



#3

LaBanga sa for siden:

Jeg har ingen fast oppskrift, men slumper på dette.

Sprøsteker løk og bacon mens jeg koker opp båndpasta. Når pastaen er ferdig kokt heller jeg den tilbake i gryta, heller over løken og bacon, og heller på fløte eller rømme, har et raskt oppkok. Kryderer etter smak.

Serveres med ferskrevet parmesanost og eggeplomme. Enten rett oppå retten, eller i et eggeglass ved siden av slik at de som skal spise kan raspe parmesan og legge på eggeplommen selv, om de vil.

Det går selvsagt også an å ha eggeplommer oppi etter at man har kokt opp fløte/rømme, men jeg synes det er lekrere å servere med en hel plomme på tallerkenen. Man rører den jo ut.

Også godt å ha kapers til.


#4

Tussa sa for siden:

Eg gjer det nesten som over her. Steike bacon og kvitløk mens pastaen koke. Blande tre dl fløte og tre egg sammen. Når pastaen er kokt og avsilt blande eg inn det våte og bacon/kvitløk. Står pittelitt på varmen for å sette seg. Serverast med parmesan og MASSE svart pepper.



#6

Røverdatter sa for siden:

Jeg gjør som LaBanga, men har gjerne litt smør i også.

Elsker carbonara. :nam:


#7

Niobe sa for siden:

Jeg surrer rødløk, paprika, gulrot og blomkål (sånn for å gjøre det mer til en hverdagsmiddag med mer grønnsaker) mykt i god olivenolje. Så rører jeg sammen matfløte (evt. en blanding av melk og fløte), et par eggeplommer, og masse reven parmesan, og heller over grønnsakene. Smakes til med masse grovkvernet pepper, og evt. litt salt. Så lar jeg det varmes til kokepunktet på svar varme. Det skal ikke koke.

Helles over varm pasta, og serveres til både kylling, bacon og laks her.


#8

liefje sa for siden:

Koker baandspaghetti, ca 300 gram törr. Surrer bacon. Blander 200 ml. flöte, en presset hvitlökbaat, og 100 gram revet parmesan og masse pepper fra kvern. Naar pastaen er ferdigkokt, rörer jeg först i en eller to eggeplommer, saa röres flöteblandingen i og til slutt har jeg i baconet og rörer godt. Serveres med ekstra revet parmesan. Vanligvis ikke nödvendig med ekstra salt pga. all parmesanen og baconet, men det er jo en smakssak saa jeg setter frem Maldonsalt ved servering.


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Freser bacon og løk i litt olje til løken er blitt gyllen. Så heller eg litt kvitvin over. Lar dette redusere seg. Så heller eg over fløte og lar det koke litt. Tagliatelle blir kokt opp for seg.
Når sausen er ferdig blir den trekt til side for å kjøle seg ned litt før eit piska egg/eggeplomme blir blanda inn. Til slutt blir pasta og saus rørt saman. Smaker til med litt pepper ( salt trengs sjeldan ) og har til slutt grovkverna pepper og ost over, etter at maten er dandert på tallerkenen.


#10

Amic@ sa for siden:

Brun bacon i små biter, bland sammen egg, fløte/melk, olivenolje, salt, pepper og revet parmesan i en bolle. Kok pasta. Når pastaen er ferdig heller du av vannet og rører inn i eggeblandingen. Bacon til slutt! Super enkel og super godt!

Når det gjelder mengden av de forskjellige ingrediensene slumper jeg som regel. Men følger mengden pasta.

Så til 500 g pasta (bruker alltid spaghetti) bruker jeg 1 helt egg, og 4 eggplommer, resten bare dæsjer jeg. Men eggene er "styrende".

(Altså 300 g pasta, = 1 helt egg og 2 eggeplommer osv...)

Ekte italiensk oppskrift :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.