Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utebarnehager

#1

Stjerneskuddet sa for siden:

Det er sikkert blitt diskutert både her og der, men jeg lurer på hva dere tenker. Barnehagen her, som er den eneste i skolens omkrets, og nærmeste på ca 18 km har en uteavdeling. De holder til på idrettsforeningens klubblokale og har en lavvu en godt stykke unna. Lavvuen er jo hovedbasen, men barna hentes og leveres på klubbhuset. Barnehagen krever at barnet er bleiefritt og ikke sover på dagen og selvfølgelig har skikkelig med fottøy og uteklær.
Det er samme søknad til både inneavd og uteavd. Så når du søker barnehagen "risikerer" du å få barnet ditt i en utebarnehage, selv om du i utgangspunktet ikke hadde tenkt det. Takker du nei risikerer du å ikke få barnehageplass.
Hva tenker dere om denne praksisen? Er den helt vanlig? Jeg har nå barnehageplass i en annen kommune og styrer og pedleder der hadde ikke hørt om liknende, så det fikk meg til å tenke. Jeg hadde heller ikke forventet at det var samme søknad, så ble forbauset.


#2

SpetakkelRandi sa for siden:

Så lenge det er krav til at barnet ikke sover og er bleiefritt, så må de også tilby alternativ plass i vanlig bhg hvis man må takke nei pga de grunnene..

Ellers syns jeg det virker utrolig spennende med naturbhg.


#3

Frøy sa for siden:

Praksisen der virket rar ja.

Nå har vi lille frøken i naturbarnehage og der er det ingen krav om bleiefri eller å ha sluttet å hvile på dagen. Men basen deres er en strand med en "bunkers" med kjøkken, toalett og oppholdsrom så det blir litt anderledes.

Men jeg elsker den barnehagen, tenk så magisk for en 3-6 åring å være ute hele dagene, ut på sjøen å fiske, gå i strandkanten å se på livet der, eller opp på fjellet på tur.


#4

Meissa sa for siden:

Jeg antar at du må skrive på søknaden om barnet sover og har sluttet med bleie. Dermed vil jo bhg ta hensyn til dette når de tildeler plass. Jeg antar at det er de eldste barna som er på uteavdelingen (altså over 3 år).

Når det gjelder utebarnehage vs. tradisjonell barnehage tror jeg at disse kan drives svært forskjellig og ville nok undersøkt litt i forhold til hvordan de arbeider.

Jeg hadde praksis på en slik avdeling i studiet og har gode erfaringer derfra. Barna var selvsagt mye ute, hadde naturlekeplass, egen grønnsaksåker og båt. De hadde også hvilestund på ettermiddagene. Da lå alle ungene i hver sin sovepose i lavvoen og hørte på lydbok eller fortellinger. Dette er viktig i en utebarnehage, mener jeg. At barna får en økt med avslapning og ro, ettersom det er mye aktivitet gjennom dagen når man er ute og barna generelt blir mer slitne enn ellers.


#5

Stjerneskuddet sa for siden:

Nei, vi må ikke melde fra om noe slikt på søknaden. Min sønn kommer etter all sannsynlighet ikke til å være tørr innen vi fikk plass, og jeg kan ikke tenke meg at han får til bomelom iallefall (kronisk diare), men vi fikk tilbud om plassen, med to skjema vi måtte krysse av for og skrive under på at barnet ikke sov og ikke brukte bleie. Var ikke dette tilfelle til barnehagestart falt plassen bort stod det....


#6

Stjerneskuddet sa for siden:

Men jeg er ikke imot utebarnehager altså og det må være herlig å boltre seg i skogen, for ikke å snakke om kysten for de som er så heldige, i mange timer om dagen. Samtidig vet jeg at min sønn også er glad for å komme inn. Han er ikke fylt 3 år ennå.
Det er selve praksisen i søkeprosessen her jeg stusser på.


#7

millact sa for siden:

Søkeprosessen er rar, ja, enig i det. Jeg har søkt plass i bhg med naturavd, men måtte da krysse av for at vi ønsket naturavdeling. Det var ingen krav om noe som helst der så vidt jeg har sett.


#8

Meissa sa for siden:

Det er veldig rart, men om de har det sånn i sine vedtekter er det nok ingen lover mot det. Er det en liten barnehage?

Jeg kan forstå at de ikke har anledning til å ha bleiebarn på en utevdeling ettersom det krever stellemuligheter og dette er det en del formelle krav til rundt hygiene og ergonomi for de ansatte, men det er jo rart at han ikke kan tilbys plass på en av de andre avdelingene, om det ikke er sånn at de bare har en avdeling for større barn da.


#9

Katta sa for siden:

Det er jo rart om dette kommer først etter at plassen er mottatt, det betyr jo i praksis at denne barnehagen ikke tar bleiebarn over hodet hvis de ikke skiller på det før tildeling av plasser i og med at alle risikerer uteavdeling.


#10

Stjerneskuddet sa for siden:

Det er to store avd inne, en småbarns og så denne uteavd. Usikker på hvor mange barn det er, men det er store avdelinger. De tar bleiebarn, har hatt to barn der tidligere, men ikke opplevd dette.


#11

Meissa sa for siden:

Da ville jeg ha ringt å snakket med styrer om de utfordringene ditt barn har og hørt om dere kan komme fram til en løsning? Det kan jo hende de har noen som ønsker å flytte barna sine fra avdeling inne til uteavdelingen eller har ledige plasser ellers. :nikker:


#12

Stjerneskuddet sa for siden:

Har gjort det for et par uker siden, venter på et brev, men hun kunne ikke garantere noe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.