Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Huff, så skummelt!

#1

MokkMokk sa for siden:

For et par dager siden klarte ungene å knuse et av vinduene i huset vårt. :sjokk: Storesøster og en av lillesøstrene kranglet om en hatt, lillesøster stående på en barnestol en halvmeter fra et stort vindu i 2. etg. Plutselig dytter storesøster, lillesøster faller av stolen og går i vinduet med et smell med hodet først. Jeg sto rett ved, men hadde ikke nubbtjans til å forhindre ulykken, alt skjedde så fort. Det singlet i glasskår, men det gikk heldigvis fint med lillesøster - kun en donaldkul og en pitteliten rift i bakhodet, ingen blødning og ingen symptomer på hjernerystelse. Hun var helt fin etter å ha grått litt, men jeg sjekket henne ofte etter hun hadde lagt seg hele den kvelden, for sikkerhets skyld.

Etterpå fikk jeg den store skjelven. Vinduet som knuste er som sagt i 2. etg., i lekerommet deres, og det er langt ned til bakken ute. Jeg fikk noen marerittbilder i hodet om at hun kunne ha flydd tvers igjennom vinduet og ned på bakken ute, grøss og gru. :grøsser: Det var "bare" det ene glasset i vinduet som knuste heldigivis, men det overrasker meg at et vindu ikke tåler mer enn som så. Vi fikk oss en skikkelig vekker, og når vi kontakter glassmester i morgen kommer jeg til å høre om det finnes noe slags glass som tåler mer, som vi heller bør sette inn.

Noen her som har anelse om hva slikt forsterket glass koster? Hva det heter? Eventuelt hva det vil koste å skifte ut ruta med "vanlig" glass? :undrer:


#2

Syrin sa for siden:

Kan ikkje hjelpe deg med glastips, men det der var skikkelig skummelt!! Ikkje berre at ho kunne ha fått eit stygt fall, men tenkt på det kvasse glaset då!! Blei det heilt pulverisert eller? Ingen skarpe kantar?


#3

MokkMokk sa for siden:

Åjo, skarpe kanter i massevis. Egentlig er det helt utrolig at hun ikke ble styggere skadet. Men glasskårene ble på en måte slått/klemt inn mot det ytre glasset i vinduet, slik at skårene stort sett holdt seg på plass. Hell i uhell. :rolleyes:


#4

Angelique sa for siden:

Gurimalla, hun hadde flaks som ikke skadet seg mer


#5

Misteri sa for siden:

Aner ikke om slike vinduer, men fyttarakkern for en opplevelse!! :eek:

Takk gode Gud for at det gikk så bra. Ble helt kvalm her jeg sitter.

:klemme:


#6

Schnuppa sa for siden:

Skrekk og gru! Godt å høre at det gikk bra med barna og at ingen ble skadet. Enig med deg, skulle tro en glassrute skulle tåle mye mer.
Tror det må ha vært en "mandagsrute" og engangstilfelle :jupp:


#7

~TM~ sa for siden:

Å hjelpes! Noe så skummelt! :klem:


#8

Señora sa for siden:

Oj, så skummelt. Godt det gikk så bra som det gjorde da :klem:


#9

Tinka sa for siden:

Godt at det gikk så bra som det gjorde.


#10

lille my sa for siden:

Uff da ! Det der kan være skummelt .
Min mann er glassmester så han sier at laminert glass er som frontrutene på bilene, blir bare som "grus" viss det knuses.
Herdet glass er som siderutene på bilene, de kan knuses men blir som "grus" de og, men er 5 ganger sterkere enn vanlig glass.
Han mener ca 1500 kr pr. m2, pluss event montering.

Håper det hjalp litt:) .


#11

MokkMokk sa for siden:

Tusen takk, lille my. Jeg skal ringe glassmester idag og forhøre meg litt, høre hva de anbefaler i vårt tilfelle. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.