Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker som kan lages på forhånd

#1

Acino sa for siden:

Vi skal i all enkelhet vie oss i slutten av april. Kortversjonen er at vi blir 10 voksne og 6barn(ett som er for lite for kakespising da,men). Ikke alle skal bo hos oss, men det blir likevel full rulle og liten tid til kakebaking dagen før.

Har dere tips til kaker osv som gjerne kan lages i forkant? Noe som også kan fryses og er like godt når en tar opp igjen? Posesaker er ikke min greie, vil lage fra bunnen av. Ønsker å unngå rømme,kremoster og jordbær(noe likes ikke og jordbær er mannen allergisk mot).

Har selv tenkt på daimiskake. Den kan vel fint stå i fryseren en liten uke...?
Gammeldags sjokoladekake/tropisk aroma tåler fint å stå noen dager, samme med brownies som iallfall tåler natta over i kjøleskap.
Verdens beste er veldig godt,men den er vel best fersk? Kanskje heller pavlova da. Hvordan oppbevarer jeg bunnen og hvor mange dager kan den oppbevares før konsumering?
Andre tips og gode oppskrifter?


#2

allium sa for siden:

Suksessterte og snickerskake kan fryses.


#3

Molly sa for siden:

Suksessterte. :nemlig:


#4

Adrienne sa for siden:

R.O.O.M gulrotkake fra [url]www.detsoteliv.no[/url] kan også fryses, før du tar på glasuren. Da er det bare å mekke til glasuren dagen før, sette den i en boks i kjøleskapet og klæsje på kaka på selve dagen.


#5

Fnissa sa for siden:

Jeg. Kom over en oppskrift som så kjempegod ut her før en tid tilbake. Det er en iskake og kan jo lages god tid i forveien. :) Cafe mocca iskake:
detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?188 Den hørtes heltmhimmelsk ut før meg og jeg skal prøve meg på den snart! Gratulerer med bryllup! Håper dagen dere blir fantastisk! :D


#6

Miromurr sa for siden:

Sitronpolentakake er best om den får stå en dag eller to.


#7

Acino sa for siden:

Sitronpolentakake? Ikke hørt om, oppskrift?
Gulerotkake med ostekrem utgår; liker rett og slett ikke ostekremer..:sparke: Men kaka forøvrig hørtes kjempegod ut!! Kanskje lage en smørkrem med litt sitron i istedet, kan det fungere tro?
Suksessterte har jeg aldri lagd før. Har noen en god oppskrift? Og hvordan oppbevares den best?


#8

Selma sa for siden:

Jeg har ikke oppskriften på suksessterte her akkurat nå, men jeg pleier å lage ferdig bunnen og fyllet og fryse det hver for seg. Tiner det opp og har på fyll før kaken skal serveres. Den er så holdbar at den fint kan stå et par dager i kjøleskap også


#9

Bomull sa for siden:

Suksessterte er enkelt penkelt og så uendelig godt da!! :nam:

Nøttebunnen
4 eggehviter
150 gram melis
150 gram hasselnøtter eller mandler (jeg pleier å blande, 75 gram hver)
0.5 ts bakepulver

Gul krem
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
150 gram smør
125 gram sukker
1 ts vaniljesukker

Du pisker eggehvitene og hakker/maler nøttene før du forsiktig veller nøtter og melis inn i eggehvitene, når de er stive. Ha i rund springform og stek på ca 160 grader i 30 minutter.
Til kremen rører du sammen eggeplommer, fløten, sukkeret og vaniljesukkeret og varm det opp over middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, den er lettere å påføre bunnen når det er kaldt. Pynt eventuelt med hakkede pistasjenøtter eller skivede mandler etter ønske.


#10

Acino sa for siden:

Edit: Se der ja, der kom fremgangsmåten før jeg rakk å trykke enter! :humre: :blomster:


#11

Adrienne sa for siden:

Kaka funker greit uten glasur, men jeg synes det er veldig, veldig, veldig mye bedre med glasur. Men om man ikke liker den type glasur så sliter man jo litt.



#13

Nextlife sa for siden:

Jeg pleier å fryse suksessterten ferdig pyntet, det går helt fint.
De siste gangene har jeg forøvrig lag små kaker av den, setter bare røren med en skje på stekeplate og steker noe kortere enn vanlig, legger fyllet på og ringler over litt smeltet sjokolade i et fænsy mønster.


#14

Miromurr sa for siden:

Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, med noen modifikasjoner etter å ha testet den ut et par ganger. Den viktigste var at jeg kokte opp 1,5 dl vann/sitronsaft som jeg bløtla polentagrynene i før jeg hadde de i røra. Jeg har også brukt mer melis og sitronsaft i sirupen som man heller over til slutt.
Det står at den fint kan fryses, men jeg har ikke testet det ut selv.

Kaka smaker veldig mye sitron, jeg og yngste sønn synes den er nydelig, mannen er middels begeistret mens eldste sønn ikke liker den i det hele tatt.


#15

Acino sa for siden:

Jeg får helt vann i munnen her!!
Tar gjerne imot flere tips og oppskrifter, har noen uker å sikle, eh, jeg mener å bestemme meg på enda!


#16

Bomull sa for siden:

Bountykake?

Jeg har ikke svigermor sin oppskrift for meg, men her er nok en fra DSL: detsoteliv.no/print.php?1027

Egner seg veldig godt til frys og er ganske så god ja, om enn mektig.


#17

Acino sa for siden:

Bountykake høres også godt ut!!

Skal lage noen kaker. Men, hva tenker dere om å erstatte en kake med is, peanøtter, saus, nonstop? Blir det helt feil?


#18

Stikka sa for siden:

Cake pops, eller cake balls når man går lei dypping. Holder seg bra både i kjøleskap flere dager. Litt jobb men ser veldig kult ut og smaker godt. Jeg har lagd med sjokoladeglasur og sjokoladekake, og kremostglasur og sjokoladekake, men kombinasjonene er jo mange.


#19

C.D sa for siden:

Åh henger meg på denne tråden!
Jeg skal ha eksamen 4.mai og konfirmasjon 5.mai....litt kræsj kan man si så jeg må bake opp kaker på forhånd som kan fryses. De må holde minimum 1 uke i frysen.


#20

allium sa for siden:

Er det forresten noen som har en oppskrift på en eggefri kake som kan fryses?


#21

C.D sa for siden:

Bare langpannesjokolade, og den er til gjengjeld snydens god :jupp:


#22

husmora sa for siden:

Rullekake kan fint fryses, det samme kan sukkerbrød, sjokoladekaker, iskaker og gulrotkaker.
Har konfirmant i mai og kommer til å lage endel av kakene god tid i forveien, så jeg heller kan bruke tid på å pynte de når de tas opp. Konfekt som oreohjerter og troikahjerter er et must i våre selskaper, og disse kan fint lages på forhånd og fryses ned. Trekker de med sjokolade når de skal brukes, så ikke sjokoladen slår seg.
De fleste kakebunner kan jo fryses ned, for så å dekoreres når de tas opp. Ville nok ikke hatt på glasur, topping etc før frysing, men jeg er heller ikke god på annet enn smørkrem og glasuren til gulrotkaker.
Suksessterte (gulkak?) går vel egentlig å fryse?

Oppskrift uten egg, det må nesten bli oreokake eller sjokoladekake ville jeg tro.
Ei langpannerøre kan jo fint fordeles i to rundformer, så har du ei kake til overs til et annet selskap.


#23

Acino sa for siden:

Selv om jeg ikke liker ostekremer vil jeg forsøke meg på denne - bare med litt endring. Det står at den gjerne serveres med bær så da tenker jeg at jeg kan erstatte ostekremen med en bringebærsmørkrem som der er litt sitron i; blir litt syrlig da likevel. Tenkte bake den idag om jeg har alt som trengs.

Det står 2,5dl olje; hva har dere brukt da? Tenkte kanskje bruke smør istedet, men det blir kanskje noe feil med konsistens da? Jeg har olivenolje og rapsolje. Olivenolje synes mange smaker for mye så kanskje rapsolje da?


#24

Bomull sa for siden:

Jeg bruker raps- eller solsikkeolje i kaker som regel, så også denne.


#25

Adrienne sa for siden:

Jepp, jeg også. Nå sist ble det brukt rapsolje, for det var det vi hadde hjemme, og jeg fikk mye skryt. Men jeg minnes at jeg har brukt smeltet smør før, og det blir godt det også.


#26

Acino sa for siden:

Takk for svar!
Brukte rapsolje nå jeg også. Skal straks i ovnen! :)


#27

Acino sa for siden:

Da står den i ovnen, i rund form. Veldig spent. Men hey, nå kom jeg på en kjempedum ting med rund form; ikke greit å ta en liten smakebit da. Hmm..


#28

Bomull sa for siden:

Jeg må som regel kutte av kaken på toppen når jeg steker i rund form, den blir jo gjerne høyere på midten og jeg skjærer det av. Så da kan du smake lell da vettu! ;)


#29

Acino sa for siden:

Akkurat denne ble selvsagt helt flat og jevn. Jeg får nok bare være tålmodig. Schempelett, for den verken lukter eller ser god ut...:lyve:


#30

Acino sa for siden:

Da er den store kakebakedagen her.
Har fått i kjøleskapet en stk bløtkake(tropisk frukt, mørk sjokolade og nøtter), en stor bolle boysenbærfromage(måtte jukse på juksemetoden, fikk ikke tak i boysenbærgele så brukte blanding av blåbær og bringebær pluss boysenbærsyltetøy), og gammeldags sjokoladekake(mørk sjokoladekake med kanel, kutta i tre lag masse sjokoladefyll). Skal i tillegg lage risboller. Gulerotkaka taes opp i morgen, kremen lages ferdig nå og blir tatt på rett før servering. Ei venninne har tatt på seg å bake en kake og jeg gav litt frie tøyler så da blir det visst den suksesskaka dere anbefalte. Nesten litt kontroll jo. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.