Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på lys kake?

#1

elli sa for siden:

Har en sånn prinsessekakeform fra Wilton www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E30A944-475A-BAC0-5E1F52DF76D8CE68&killnav=1

Skal bake en kake til snuppas bursdag, har allerede planer for en sjokoladekake, så denne bør være en hvit kake. Men har ingen oppskrifter på lyse kaker... har liksom aldri gjort det. Prøvde i fjor med en sånn ferdigmiks, men den smakte ikke noe godt. Så kom med en god oppskrift på en lys kake (bløtkake e.l.)


#2

Irma sa for siden:

Jeg digger vaniljekake, men om den fungerer i en slik form vet jeg ikke.


#3

Nenne sa for siden:

Du kan jo enten lage et helt vanlig sukkerbrød eller så kan du prøve denne modifiserte versjonen av Wiltons sjokoladekakeoppskrift:

3 egg
3 dl sukker
225 gram smeltet smør
6,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
skallet av en sitron og saften fra halvparten
2,5 dl melk

Visp eggedosis og bland det tørre og sikt det inn, ha i smør og melk.

Denne oppskriften passer til Wiltonformen. Formen må smøres. Stekes på 160-180 grader i ca. 40 minutter.


#4

elli sa for siden:

Denne hørtes jo veldig grei ut, spesielt om den passer til formen...
Veldig lik den sjokoladekaka jeg nettopp tok ut av ovnen - mangler bare litt kakao :)


#5

elli sa for siden:

Er redd den blir for bløt, selv om jeg aldri har prøv den.
Hvordan er konsistensen? Høres jo unektelig godt ut...


#6

Irma sa for siden:

Den er ganske fuktig og tung. :nemlig: Iallefall når vi lager den.


#7

Acsa sa for siden:

Jeg har laget karamellkake i wiltonform, men jeg husker ikke helt hvor stor porsjon jeg laget. Denne er til langpanne:

Rør tykk eggedosis av 6 egg, 6 dl hvitt sukker og 3 dl brunt sukker. Du kan bruke alle typer brunt sukker så lenge det ikke er for grovkornet. Dansukker sitt ”brunt sukker”, sånn som blir steinhardt 24 sekunder etter at du åpnet posen, kan også brukes selv om det strengt tatt ikke er brunt sukker men hvitt sukker med sirup. Smelt 450 g smør og avkjøl litt, og hell i under omrøring. Bland 11,5 dl hvetemel, 2 ss vaniljesukker og 2 ss bakepulver, og ha i vekslesvis med 4 dl melk. Ha i 0,75 dl karamellsaus (sånn lysebrun plastflaske, vet du). Ha i smurt/papirkledd langpanne, og stek ved 175 grader til den er tørr på prøvepinne. Begynn å stikke etter 30 min.


#8

elli sa for siden:

Høres utrolig god ut... Gjemme den oppskriften til jeg trenger en god langpanneoppskrift :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.