Skal bake en kake til snuppas bursdag, har allerede planer for en sjokoladekake, så denne bør være en hvit kake. Men har ingen oppskrifter på lyse kaker... har liksom aldri gjort det. Prøvde i fjor med en sånn ferdigmiks, men den smakte ikke noe godt. Så kom med en god oppskrift på en lys kake (bløtkake e.l.)
Denne hørtes jo veldig grei ut, spesielt om den passer til formen...
Veldig lik den sjokoladekaka jeg nettopp tok ut av ovnen - mangler bare litt kakao :)
Jeg har laget karamellkake i wiltonform, men jeg husker ikke helt hvor stor porsjon jeg laget. Denne er til langpanne:
Rør tykk eggedosis av 6 egg, 6 dl hvitt sukker og 3 dl brunt sukker. Du kan bruke alle typer brunt sukker så lenge det ikke er for grovkornet. Dansukker sitt ”brunt sukker”, sånn som blir steinhardt 24 sekunder etter at du åpnet posen, kan også brukes selv om det strengt tatt ikke er brunt sukker men hvitt sukker med sirup. Smelt 450 g smør og avkjøl litt, og hell i under omrøring. Bland 11,5 dl hvetemel, 2 ss vaniljesukker og 2 ss bakepulver, og ha i vekslesvis med 4 dl melk. Ha i 0,75 dl karamellsaus (sånn lysebrun plastflaske, vet du). Ha i smurt/papirkledd langpanne, og stek ved 175 grader til den er tørr på prøvepinne. Begynn å stikke etter 30 min.