Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steketid på ferdige blandinger

#1

Frøydis sa for siden:

Jeg blanda to møllerenspakker i sted og hev posene i ovnen uten å se på steketiden. Noen som vet? Solsikkebrød var en av de.


#2

Mira sa for siden:

Tilberedning i ovn:
Tøm posens innhold i bakebollen. Hold igjen litt mel til forming av deigen. Tilsett gjær og 5,5 dl lunkent vann. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd. Juster til passe deig.

Tips: Fersk gjær må røres ut i lunkent vann før den tilsettes.

Du kan forheve deigen i 30 min, men dette er ikke avgjørende for ett godt bakeresultat. Del deigen i 2 og form disse til brød som du legger ned i 2 smurte former. La deigen heve under et klede eller plast i 45-60 min, eller til dobbel størrelse.

Stek brødene ved 200 °C nederst i ovnen i 40-45 min avhengig av ovn. Avkjøl brødene på rist.

Tips: Ønsker du sprø skorpe kan du pensle toppen av brødet med vann før steking.


#3

tink sa for siden:

Jeg baker all slags brød i store former, 45 minutter på 175 grader, da bruker jeg varmluft fordi jeg setter dem i to lag.



#5

Frøydis sa for siden:

Jeg fant den rett etter jeg postet tråden, Mira. :knegg:

Takk, dere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.