Frøydis sa for siden:
Jeg blanda to møllerenspakker i sted og hev posene i ovnen uten å se på steketiden. Noen som vet? Solsikkebrød var en av de.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Frøydis sa for siden:
Jeg blanda to møllerenspakker i sted og hev posene i ovnen uten å se på steketiden. Noen som vet? Solsikkebrød var en av de.
Mira sa for siden:
Tilberedning i ovn:
Tøm posens innhold i bakebollen. Hold igjen litt mel til forming av deigen. Tilsett gjær og 5,5 dl lunkent vann. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd. Juster til passe deig.
Tips: Fersk gjær må røres ut i lunkent vann før den tilsettes.
Du kan forheve deigen i 30 min, men dette er ikke avgjørende for ett godt bakeresultat. Del deigen i 2 og form disse til brød som du legger ned i 2 smurte former. La deigen heve under et klede eller plast i 45-60 min, eller til dobbel størrelse.
Stek brødene ved 200 °C nederst i ovnen i 40-45 min avhengig av ovn. Avkjøl brødene på rist.
Tips: Ønsker du sprø skorpe kan du pensle toppen av brødet med vann før steking.
tink sa for siden:
Jeg baker all slags brød i store former, 45 minutter på 175 grader, da bruker jeg varmluft fordi jeg setter dem i to lag.
Mira sa for siden:
Fant det her: www.mollerens.no/Produkter/Hjemmebakt-123/
Frøydis sa for siden:
Jeg fant den rett etter jeg postet tråden, Mira. :knegg:
Takk, dere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.