Jeg trenger hjelp, og her er det mange med stor oversikt over hva som kan fås tak i av glutenfri mat. Min nevø har aldri smakt vårruller noe han ønsker sterkt, og hans mor drømmer om å servere fylte tortillas til ham. Noen som vet om og evt hvor man kan få tak i ferdige vårruller og tortilla? :blafre:
De er nok bare nettbutikk, men leverer kjapt og enkelt. De har også Schär-produkter på Ultra på Bryn, jeg la ikke merke til om disse var i sortimentet da jeg var der sist, da.
Vet ikke om du får kjøpt ferdige. Men de selger hvertfall papirene på alle store butikker som Ica supermarked og obs her. Jeg lager med kjøttdeig, risnuddler, gulerot. Som krydder bruker jeg østersaus, pepper, sukker og tai kyllingbuljong som jeg ser er vanlig kyllingkraft med hvitløk.
Jeg pleier å servere dem med sweet chili saus :nam:
Tortilla har jeg kjøpt en gang på Ultra, men de var ikke gode. Har også kjøpt ferdig glutenfritt tortilllamel på helsekosten, og det var heller ikke bra :nemlig:
Har noen en god oppskrift så hadde det vært flott :jupp:
Bare vær obs på mulig gluten i østerssaus, soya og buljong :nemlig:
Tortillas lar seg sikkert lage med maismel, skulle man tro, og en eller annen oppskrift fra nett? :gruble:
Siden vi ikke kan bruke maismel, her er er en oppskrift jeg fant på nett en gang på tortillas "fri for det meste", som er testet og funker. Men jeg ville nok prøvd en testkjøring før besøk, også for å sjekke at smaken faller i ... smak :humre:
Ha i
A tiny bit of salt
En teskje "fiberhusk" (jeg droppet denne og det gikk bra allikevel)
1/4 teaspoon of natron
1/4 teaspoon of oil (jeg brukte sesamolje)
1 tablespoon cocoa nut milk.
1/4 teaspoon honey (jeg droppet denne, gikk bra)
4 tablespoons warm water
some oregano
soya, østerssaus og buljong er litt sånn "notoriske" på gluteninnhold, var derfor jeg nevnte det. Fort gjort å glemme at den typen matvarer kan inneholde gluten når du ikke er kjent med den typen diett.
Jeg kjenner jeg er litt skeptisk til det rispapiret også, men vet ikke helt hvorfor, det høres jo rett frem ut :humre: (Dragen vet sikkert mer)
Jeg har en god oppskrift på vårruller. Bare du bytter soyasausen til glutenfri,og vårrullpannekakene med rispapir burde det vel gå? (Bør nok sjekke den teriakisausen/marnaden også)
VÅRRULLER
1 pakke vårrullpannekaker
4 kyllingfileter eller ½ kg. karbonadedeig, eller en blanding!
1 rød paprika
5 vårløk eller 1 purre eller 1 løk, eller litt av hvert
2 gulrøtter
½ kinakål
1 kinesisk hvitløk
1 chili uten frø
Andre grønnsaker du liker!
1 ss salt soyasaus
1 ss søt soyasaus
2 ss teriyakimarinade (kan sløyfes, men gir veldig god smak!)
1 ts. Sesamolje
2 ts. Asiatisk krydderblanding (five spice powder)
Skjær kyllingfileten i biter, brun de (og evt. karbonadedeigen) i en gryte.
Kjør alt noen sekunder i kjøkkenmaskinen så det blir finhakket.
Skjær opp alle grønnsakene i små biter, fres de litt i olje og bland sammen med kjøttet.
Rør inn resten av ingrediensene.
Avkjøl blandingen før du lager vårrullene. Vårrullene blir best hvis de friteres.
Hvordan du pakker vårrullene står som regel beskrevet bak på pakken. Det er lurt å pensle det siste hjørnet med litt eggehvite så skjøten holder under fritering.
Får du for mange vårruller så kan de fryses før de stekes. Legg de i en boks med matpapir mellom.
Serveres med en saus du liker. Teriyakimarinade eller soyasaus med sesamfrø er veldig godt!
Det er ikke så mye jobb. Man kan også forenkle oppskriften mtp krydder hvis man lager til barn.
Jeg pleier å ta det jeg har i kjøleskapet av ingredienser.
Men det hender fyllet tyter ut når de stekes. Det er IRRITERENDE :nemlig:
Jeg har kaldt vann i en stor bolle. Legger et papir oppi, venter bittelitt og når det har blitt mykt legger jeg det over på et fuktet kjøkkenhåndkle. Legger på fyllet og bretter sammen. Og på ann igjen.... :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.