Vandrefalken har kjøpt Kenwood-maskin fordi vår gode gamle Electrolux Assistent var mett av dager. Og jeg er litt :confused: over godeste Kenwood. men prøver å være konstruktiv. Til kakebaking funket den faktisk veldig bra, men til brødbaking, not so much.
På Assistenten hadde vi en slags slikkepott som ble festet til kanten av bakebollen ved brødbaking. Sammen med en stor eltekrok var det bare å fylle på med ingredienser så gjorde maskinen resten. På Kenwood er det en eltekrok, men den går jo bare rundt og rundt og får ikke med seg verken sidene eller bunnen av bollen. Funker ikke i det hele tatt. Jeg prøvde å bytte til K-kroken, og den fungerte litt bedre, men ikke helt bra den heller. Til slutt tok jeg rett og slett sleiva fatt og eltet deigen selv. Men altså, hva gjør jeg feil? Det skal da vel ikke være sånn?
Prøvde du å la den gå en stund? Jeg har en kitchen aid og det hender det ser tvilsomt ut her og i starten av bakinga, men hvis den får kjøre en stund samler deigen seg til slutt.
Hm, skal vi se. Jeg starter med væske alltid, så den er grei. Tålmodighet er ikke en av mine dyder, så jeg kunne kanskje latt den jobbe litt lenger, ja... :hmm: Hvordan strammer jeg skruen da?
Det fungerer jo veldig bra helt til det begynner å ryke av den. sukk. Men du må starte med væske som andre sier her og så må du være tålmodig. Den drar det med seg etterhvert, det ser bare litt håpløst ut de første par minuttene. Du skal ikke trenge nedi med slikkepott.
Ikkje gå frå den. Den vandrar nemlig. Snur ein ryggen til så blir det brått stille, etterfulgt av eit dunk. Og så har ein, ein skranglete kenwood som ein i utgangspunktet ikkje likte og som no bråkar verre enn verst.
Nå fikk jeg brødbakelyst igjen. Men spørsmålet er hvor lurt det er med borrelåsbaby og klengete storesøster, samt mann som etterhvert må sove seg opp før nattevakt.
Dette var faktisk grunnen til at jeg valgte Assistent. Et kjapt søk på diverse nettfora viste at dette var et problem mange hadde, og det samme sa venninnen min. :veldighjelpsom: :knegg:
Siden det er brødbaking du spør om tør jeg nesten å påstå at dette er en feature med Kenwooden, ikke en feil. Grove deiger bør eltes lenge for at brødene skal bli saftige og ikke ry. Minimum 10 minutter vil jeg si.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.