Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødbaking med Kenwood, hva er greia?

#1

Heilo sa for siden:

Vandrefalken har kjøpt Kenwood-maskin fordi vår gode gamle Electrolux Assistent var mett av dager. Og jeg er litt :confused: over godeste Kenwood. men prøver å være konstruktiv. Til kakebaking funket den faktisk veldig bra, men til brødbaking, not so much.

På Assistenten hadde vi en slags slikkepott som ble festet til kanten av bakebollen ved brødbaking. Sammen med en stor eltekrok var det bare å fylle på med ingredienser så gjorde maskinen resten. På Kenwood er det en eltekrok, men den går jo bare rundt og rundt og får ikke med seg verken sidene eller bunnen av bollen. Funker ikke i det hele tatt. Jeg prøvde å bytte til K-kroken, og den fungerte litt bedre, men ikke helt bra den heller. Til slutt tok jeg rett og slett sleiva fatt og eltet deigen selv. Men altså, hva gjør jeg feil? Det skal da vel ikke være sånn?


#2

Observatøren sa for siden:

Du må tilpasse kroken ved å stramme skruen - da tar den nedi bunnen.


#3

Meissa sa for siden:

Prøvde du å la den gå en stund? Jeg har en kitchen aid og det hender det ser tvilsomt ut her og i starten av bakinga, men hvis den får kjøre en stund samler deigen seg til slutt.


#4

Pingis sa for siden:

Har du i væska først? Det er cluet hos meg, i hvert fall.


#5

Heilo sa for siden:

Hm, skal vi se. Jeg starter med væske alltid, så den er grei. Tålmodighet er ikke en av mine dyder, så jeg kunne kanskje latt den jobbe litt lenger, ja... :hmm: Hvordan strammer jeg skruen da?


#6

Elise sa for siden:

Det er alltid sånn i starten hos meg. Det hender jeg tar av bollen og dunker litt på den, så blir det bedre etterpå.


#7

Niobe sa for siden:

Den må stå en stund før den har dratt med seg alt, ja. Det er best å gå i fra den, og ikke se på den, for da gjør den det aldri. :knegg:


#8

Katta sa for siden:

Det fungerer jo veldig bra helt til det begynner å ryke av den. sukk. Men du må starte med væske som andre sier her og så må du være tålmodig. Den drar det med seg etterhvert, det ser bare litt håpløst ut de første par minuttene. Du skal ikke trenge nedi med slikkepott.


#9

Stikka sa for siden:

Jeg stopper og skraper, og stopper og skraper. Kanskje jeg skal gå fra den litt og se om den fikser det selv som dere sier. utålmodig


#10

Hobbes sa for siden:

All of the above, alt ettersom hvor god tid jeg har og hvor tålmodig jeg er. :knegg:


#11

Pøblis sa for siden:

Jeg elter alltid brøddeigen i 15-20 minutter i min kenwood, og og selv om dte kan se litt håpløst ut i starten, blander det seg tilslutt.


#12

Heilo sa for siden:

15-20 minutter? :what: Assistenten brukte mindre enn 5.


#13

Kitty Bastard sa for siden:

Jeg elter ikke mer enn fem minutter jeg heller, med mindre det er noe spesielt. Noen deiger har jo godt av å stå en stund.

Juster eltekroken din.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Ikkje gå frå den. Den vandrar nemlig. Snur ein ryggen til så blir det brått stille, etterfulgt av eit dunk. Og så har ein, ein skranglete kenwood som ein i utgangspunktet ikkje likte og som no bråkar verre enn verst.


#15

Pøblis sa for siden:

Jamen, jeg elter ikke så lenge fordi jeg må, men fordi jeg vil ha en gjennomeltet, seig deig. :knegg: Det blander seg på one få minutter.


#16

Niobe sa for siden:

Det tar ikke 15-20 minutt før det blander seg. Toppen noen minutter, men det føles lenge om man står og ser på den. :knegg:


#17

Geitrams sa for siden:

Funker fint her med væsken i først. Og jeg elter den også lenge, da blir den så blank og fin, og glutenet binder seg skikkelig.


#18

Nera sa for siden:

Nå fikk jeg brødbakelyst igjen. Men spørsmålet er hvor lurt det er med borrelåsbaby og klengete storesøster, samt mann som etterhvert må sove seg opp før nattevakt.


#19

Tallulah sa for siden:

Les bruksanvisningen.


#20

IzziCreo sa for siden:

Dette var faktisk grunnen til at jeg valgte Assistent. Et kjapt søk på diverse nettfora viste at dette var et problem mange hadde, og det samme sa venninnen min. :veldighjelpsom: :knegg:


#21

Kitty Bastard sa for siden:

Ja, det er forholdsvis mange som ikke gidder / ikke får til å / ikke skjønner at de må justere. :knegg:


#22

Olivia81 sa for siden:

Jeg har hatt en kenwood i mange år, men ikke skjønt at kroken kan justeres.. :duh:


#23

Heilo sa for siden:

Men hvorfor selger de oss en krok som må justeres før den kan brukes? :snurt:


#24

Fakse sa for siden:

Siden det er brødbaking du spør om tør jeg nesten å påstå at dette er en feature med Kenwooden, ikke en feil. Grove deiger bør eltes lenge for at brødene skal bli saftige og ikke ry. Minimum 10 minutter vil jeg si.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.