Jeg skal kjøpe enten Kitchenaid eller Kenwood major. På meg så virker det som jeg får mer for pengene ved å velge en KW, men KA'en er så fin å se på. :sparke:
Stemmer det at KAs motor bare er 300w?
Hvordan er den til å elte brøddeig i? Er den kraftig nok? (KW sin har jo mye høyere watt.)
Det har visst noe med motorens plassering å gjøre, tror jeg. Var det ikke sånn at når motoren var rett over eltekroken (som på KA) så klarer man seg med mye mindre watt?
Jeg er veldig fornøyd med min KA. Den er ypperlig til mitt bruk, men jeg baker ikke brød.
Hvis du skal bake mange brød i slengen, må du nok vurdere Kenwood. Jeg baker to brød, en bolledeig, pizzadeig, lanpannekake... den passer fint til vårt behov, og tar seg godt ut på benken. :ja:
Jeg har begge og foretrekker absolutt KA. Den tar ca 40 boller, eller to brød. Baker svært sjelden mer, og om så - tar jeg frem KW. Siden jul har enda ikke Kw vært oppe fra boden. Den bråker mindre, og hopper ikke rundt på benken slik KW gjør.
Den til rundt 10.000,- kan du vel koke i også (det klarer jeg ikke helt å se nytten av). Jeg betalte 4.000,- for min Kenwood Major Titan 1500W på [url]www.komplett.no[/url] rett før jul.
Jeg baker brød minst en gang i uka, og får nå 3 brød i min KitchenAid. Men da baker jeg med en ganske løs deig. Ser jeg at det blir for mye væske, deler jeg deigen i to, og elter ferdig først den ene, så den andre. (sånn går det når man baker på slump :ja:..)
En tilleggsdimensjon når man velger er selvsagt støy.. KitchenAid bråker mye mindre en Kenwood.
Og wattstyrke er egentlig irrelevant i forhold til funksjon og hvordan kraften blir overført ned i eltekroken/vispen.
Jeg aner ingenting om KA, men baker fire grovbrød med over to kilo mel i Kenwood Major 1500 W, og er strålende fornøyd med den på alle vis. (Med unntak av prislappen da, takk og lov at jeg fikk min som gave!)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.