Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til middag "putte alt i en ildfast form og putte det i ovnen" oppskrifter?

#1

Anne C sa for siden:

Er det noen som har oppskrifter på noen gode middagsretter der man stapper alt i en ildfast form og setter det i ovene? Evt at ris eller sånt kommer utenom. Men det skal være mest mulig gjøre seg selv oppskrift.


#2

D'Arcy sa for siden:

Diplomatsei

1 kg renskåret seifilét
2 løk
100 gram smør
1 bunt gressløk eller persille (jeg bruker vårløk for det har jeg alltid i hus)
100 gram revet ost - jeg bruker alltid mer
1 beger rømme
salt, pepper, paprikapulver

Skjær løken i ringer og legg den i ildfast form, fisken oppå. Dryss på salt og pepper og paprikapulver. Legg noen smørklatter oppå.

Settes i ovnen på 225 grader i 30 minutter.

Rør sammen rømme, revet ost, gressløk (eller persille eller vårløk). Hell over fisken og la stå i ovnen i 15 minutter mer - eller til den er gylden oppå.

Serveres med poteter - om man spiser sånn. Ungen elsker den, så lenge jeg lar løken ligge igjen nederst i formen.


#3

Heilo sa for siden:

Jeg liker å steke kylling på den måten. Type Stangekylling, litt stor frittgående. Selve kyllingen fylles med en delt sitron og ca 10 hvitløkskløfter, skallet kan være på dem. Under skinnet kan det gnis inn en blanding av ulike urter, salt og pepper. Utenpå gnis skinnet inn med smør eller olivenolje, salt og pepper. Kyllingen settes i en ildfast form som er fylt med ulike rotfrukter, type poteter delt i båter (med skall), gulrøtter, søtpotet, pastinakk osv, det man liker. Alt sammen kan stå i ovnen så lenge som kyllingen trenger for å bli gjennomstekt. Tar ca 1/2 time å forberede, og 1 1/2 time å steke. Veldig praktisk, og god søndagsmiddag.


#4

Acino sa for siden:

Det enkleste jeg kommer på i farta er nakke-koteletter. Legger de i smurt langpanne(olje/smør/melange) med godt med krydder på begge sider. Har i løk og gulerøtter i store biter. Kan sikkert fint ha i poteter også. Inn i ovnen på rundt 220grader og så skrur du ned til 180 etter noen minutter. Litt uti så har jeg i vann som får koke sammen med alt før jeg siler av for å lage saus. Snur kotelettene så de får bli litt brune på andre siden også; de gjør seg ferdige mens sausen lages. Kokte poteter og surkål til? Eller kanskje putte flere grønnsaker og poteter sammen med(men da ville jeg ikke kokt ut langpanna)? :) Glemte å si at totalt 1 time bruker være fin-fint. Trenger du lengre tid så skru bare ned varmen underveis.


#5

Niobe sa for siden:

Oppkuttede grønnsaker (gulrot, squash, løk, paprika, blomkål og brokkoli, f eks) i oljet form, og lakseskiver lagt over. Jeg dekker med folie, og tar den av på slutten av steketiden. Serveres med hvitløksdressing av mager kesam, lett creme fraiche (jeg blander ca 50/50), noen fedd hvitløk, litt sitronsaft og pepper.


#6

Anda sa for siden:

Laksefilet/lakseside, cherrytomater, grønne bønner, olje over og krydder as you like, ca 200 grader 20 min.


#7

Susse sa for siden:

Jeg skjærer opp søtpotet, vanlig poteter, brokkolibuketter, gulrot i biter, løk i båter. Heller over litt fond blandet ut i vann. Kyllingfilet i biter legges i. Brukter stort sett provence-krydder og litt olje over. Stekes en god time, snus litt underveis.




#10

Benzo sa for siden:

En pose tinte stekegrønnsaker, gjerne med potetbåter så slipper du å koke det ved siden av, slenges i en ildfast form, legg over tinte laksefileter, strø over en fiskebuljongterning og inn i ovnet på 200 grader i 15-20 min. Serveres med rømme. Enkelt penkelt og veldig godt.


#11

Anne C sa for siden:

Enkelt penkelt er greia. Tusen takk for tips. Jeg skal gi de videre til mannen i huset.


#12

Bloppy sa for siden:

Ta det du har av grønnsaker og kutt i små biter, strimler etc.
Jeg bruker gjerne brokkoli, gulrøtter, sopp, løk og blomkål.
Hell over en boks eller to med matfløte og sett i ovnen i ca 10 min på 220 grader.
Ta formen ut igjen, og legg på skiver av tomat, og laksefileter.
Inn i ovnen igjen i ca 20 min.

FERDIG!

Litt ekstra smak på det får du om du rører inn en boks med krydderost i fløten før du heller over. Krydre etter ønske. Jeg nøyer meg med salt, pepper og hvitløk.
Dette er skikkelig snadder!


#13

gnuri sa for siden:

Nakkekoteletter krydres og legges i ildfast form sammen med poteter, gulrot, løk, hvitløk og evnt kålrot pluss masse persille. Ha over en boks rømme og så har du over buljong til alt blir dekt.
Settes i ovn, og la det stå lenge inne. Dette blir innmari mørt og godt. Kjøttet faller omtrent av benene


#14

GinaK sa for siden:

Sånn mat i form digger jeg også. Supre oppskrifter her, skal prøve noen av de.
Stekeposer er supert og gjør maten saftig.

Kyllingfileter, helst litt oppdelt i passe serveringsstykker, gjerne med denne marinaden som Knorr har, (pakke med marinade og stekepose) 30-35 minutter i ovnen. 200-215C.
Ris og grønnsaker og Bretagnesaus til. Gir supermør kyllingfilet.

Hindu krydderblanding, husker ikke hva den heter nå men den er med Karri. Blandes med en boks Creme Frech og røres rundt kyllingfilet i en form. Inn i ovnen i 30 minutter så er både sausen og kyllingen ferdig. Ris/pasta og grønnsaker ved siden av.

Kotletter krydres og brunes. Inn i stekepose og 35minutter i ovnen. Blir utrolig mørt.


#15

venla sa for siden:

Dette er min favoritt, www.dinmat.no/content/view/full/32879

Ellers bruker jeg mye det jeg har. Grønnsaker, kjøtt, fisk, fløte, hakkede tomater, buljong osv. Bare ha nok veske, så ikke noe blir tørt.


#16

Nooria sa for siden:

Vi pleier å fylle en ildfast form med deilige grønnsaker og legge kylling eller fisk oppå. Vi har så krydder, fersk hvitløk og olivenolje over. Deilig, sunn og lettvint hverdagsmiddag som har blitt veldig vanlig her i huset.


#17

Bergensis sa for siden:

Torsk i ildfast form
Ein pakke torskefilet frå frysedisken. Halvtines og legges i ildfast form. Krydres med salt, pepar og piffi el.l. Paprika, løk og purre legges rundt. Eitt beger med matfløyte. Litt ost på toppen. ca 30 - 35 min på 200 grader

Me brukar poteter til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.