Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Svigermors supergode lasagne!

#1

Mjau sa for siden:

Dette er en hjemmelaget lasagne, barnevennlig og veldig mild på smak. Den er nok ikke en ekte lasagne om man kan kalle en lasagne ekte eller ikke, men god er den.
Oppskriften er en slumpeoppskrift, så man står veldig fritt, men her er i alle fall sånn ca.

Lagde den i går da Nessie og familien var her. Vi var tre barn og fire voksne. Og det ble igjen en liten porsjon når vi var forsynte.

Kjøttsaus:
2pk kjøttdeig
3-4store løk
1 boks tomatpure
1-2 bokser hermetiske tomater. (jeg brukte den med hvitløk i)
Hvitløksfedd, valgfritt
Ca 1 boks matfløte
Salt og pepper

Først surrer man relativt finhakket løk. La de surre seg myke, ikke brune. Svigermor bruker bare smør, men jeg bruker litt olje i stedet altså.
Stek kjøttdeigen, og bland inn tomatpure og de andre ingrediensene. Fløten til slutt, og med den regulerer men litt på tykkelsen på kjøttsausen.
La putre noen minutter og smak til med salt og pepper.

Hvit saus:

Her har jeg ingen mengdeforhold.
Bare lag en litt tykk hvor saus av smør, mel og melk. Og litt salt.

Legg lagvis med pastaplater mellom. Stek i ovnen ca 20 min. Ha på osten mot slutten av steketiden.

Svigermor lager svære porsjoner av denne, og fryser ned. Det går utmerket. Da steker hun de ikke først.

Hun bruker også den kjøttsausen til spaghetti. Men da tilsetter hun sopp også.

Nam, nam!!


#2

Mjau sa for siden:

Man trenger en svær ildfast form til denne oppskriften.


#3

Nenne sa for siden:

Denne likner ganske mye på den jeg lager også, men jeg har i en god slump rødvin også. :nikker: Det burde du prøve.


#4

Nessie sa for siden:

Smakte denne i går. Veldig god. :jupp:

Og barna slukte den. :D


#5

Hyacinth sa for siden:

Så godt ut. Ligner på min, men jeg bruker mer grønsnaker og krydder i sausen. Rødvnin skal prøves!

Men dere, bruker dere ikke ost i sausen? Jeg har alltid masse ost i bechamelsausen. Jeg har ikke ost på toppen, da, men saus.


#6

Nessie sa for siden:

Jeg bruker som regel litt ost i hvitsausen ja. :nikker:


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker som regel MYE. :knegg:


#8

Nessie sa for siden:

:knegg:

Det er jo ost oppå også, så det kan bli litt mektig for min del.


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ost i sausen, men ikke på toppen. Eller, noen ganger river jeg litt parmesan på til slutt.


#10

Hyacinth sa for siden:

:rørt: Jeg skal heretter alltid bruke dette ordet!


#11

Chablis sa for siden:

Sikker på du ikke har fått i deg litt vin allerede? :knegg:


#12

Hyacinth sa for siden:

:knegg:



#14

millact sa for siden:

Det høres jo ekstra godt ut! Hva blander du rødvinen i, kjøttsausen?


#15

Nenne sa for siden:

Ja, til en sånn oppskrift bruker jeg ca. 3 dl tenker jeg. Vinen koker med i kjøttsausen.


#16

Niobe sa for siden:

Jeg bruker karbonadedeig, grønnsaker (gulrot, sellerirot, paprika, squash, brokkoli, etc) i tomatsausen, og har parmesan i den hvite sausen. Ellers nokså likt. Nå fikk jeg lyst på lasagne.


#17

millact sa for siden:

Niobe: Så lurt å bruke så mange grønnsaker! Det hender jeg bruker gulrot. Dessverre spiser ikke barna lasagne (det er jo blandet, må vite), så det er sjeldent jeg lager det nå.


#18

millact sa for siden:

Jo, masse ost i sausen, masse.


#19

millact sa for siden:

Veldig lik min oppskrift, men jeg bruker ikke fløte i.


#20

Niobe sa for siden:

Millact: Jeg gjør alltid det i tomatsaus. På pizzaen også. Jeg bruker stort sett samme sausen til alt sånt. I dag hadde vi den til fullkornspasta og ovnsbakte kyllingfileter.


#21

Mjau sa for siden:

Det har ikke blitt brukt ost i sausen her nei. Blir ikke det fryktelig mektig når det er fløte i retten også? Grønnsaker er lurt. Eller var det grønsnaker? :knegg:


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker ikke fløte i tomatsausen. Derimot stangselleri, masse løk, gulrot, hvitløk, tomater og kjøtt.


#23

Mjau sa for siden:

Fløte er nok ikke heltvvanlig i lasagne heller. Derfor er jeg nesten litt usikker på om det egentlig kan kalles lasagne. Men godt er det. :)


#24

Niobe sa for siden:

Jeg bruker ikke fløte til den hvite sausen. Lager den på melk, og har i parmesan.

Edit: Jeg leste HI for fort. Jeg har aldri fløte i tomatsaus. Jeg har tomatsaus og hvit saus lagvis i lasagnen, og har parmesan i den hvite sausen.


#25

Input sa for siden:

Jeg lager veldig god lasagne, jeg bruker revet gulrot i, i tillegg til tomat og løk. Mange reagerer på det når de hører om det, og blir imponerte når de smaker.


#26

Hyacinth sa for siden:

Reagerer? :undrer: Hvorfor det?


#27

Niobe sa for siden:

Det er da veldig vanlig med reven gulrot i tomatsaus?


#28

Mams sa for siden:

Jeg lagde lasagne i dag til 19 stk.......


#29

millact sa for siden:

Jepp, melk i hvit saus. Jeg bruker som regel norvegia ost i, men kanskje jeg skal forsøke parmesan heller.


#30

millact sa for siden:

Wow, imponert! Hvor mange former laget du?


#31

Niobe sa for siden:

Parmesan smaker jo uendelig mye bedre. :nemlig:


#32

Niobe sa for siden:

Vi laget en gang til 18 voksne. Jeg tror det var FP jeg konsulterte mtp. mengde. :knegg: Vi laget i to sånne stålblanke langpanner fra Ikea, og kun litt over den ene ble spist. Lasagnen ble server med salat og focaccia til.


#33

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager hvit saus med melk og revet ost, endel parmesan og ofte den svarte pakningen med blandet ost fra Tine. Tomatsausen lager jeg med karbonadedeig, gulrøtter, løk, hvitløk og gjerne litt mer grønnsaker veldig finhakket.


#34

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er best med masse oster blandet, gjerne smakssterke oster. Jeg var nylig i Gouda og kjøpte med meg mange typer lagret ost (oude kaas, som de sier, altså gammel ost. :knegg: Ikke gammelost.)

Men poenget mitt er at det er mye som funker like bra som parmesan, så lenge osten er godt lagret og gjerne hard.


#35

Myria sa for siden:

Er det ingen som bruker krydder? Tomatsaus uten det er ikke særlig spennende. Jeg bruker i allefall oregano, basilikum, timian og merian.


#36

Niobe sa for siden:

Selvsagt, men hvis det står mellom Norvegia og parmesan, så definitivt parmesan.


#37

Hyacinth sa for siden:

Jo, selvsagt. Det var ikke den fullstendige oppskriften jeg la ut akkurat. Jeg skrev bare hvilke grønnsaker jeg bruker.


#38

Hyacinth sa for siden:

Fenikkel er godt i tomatsaus. Anis også.

Mange sverger til kanel, og jeg skjønner poenget deres, men selv synes jeg det setter en rar bismak.


#39

Niobe sa for siden:

Og litt kanel.


#40

Filifjonka sa for siden:

Jo, jeg bruker selvfølgelig masse krydder, men ikke kanel.


#41

Retz sa for siden:

Salvie er veldig godt i tomatsaus. Jeg bruker en del det pluss salt, pepper og muskat i ostesausen. Og så blander jeg gjerne karbonadedeig og biffkjøtt, sistnevnte kuttet i veldig små terninger. Svarte oliven er godt i, og jeg bruker hermetiske tomater, ev. litt tomatpuré i tillegg. Olivenolje, løk, masse hvitløk. Litt ost i sausen, men ikke på toppen. Men parmesanstykket og rivjernet står på bordet så hver enkelt kan ha på så mye de ønsker.


#42

Input sa for siden:

Ja, sant det er? Jeg har gulrot i alle tomatsauser, enten det er til spagetti, lasagne, pizza osv. Nå er vel ikke min omgangskrets kjent for å lage mat fra bunnen av, så det er kanskje der det ligger.


#43

løve70 sa for siden:

Kanel bruker jeg i moussaka sausen, men ikke i lasagnesausen.


#44

Nessie sa for siden:

Jeg tror barna :elsker: denne fordi den var ganske mild, og ikke så krydret/sterk. :nikker: Aldri sett mine barn sluke lasagne før iallefall. :niks:


#45

Mjau sa for siden:

Den er jo veldig mild. Kanskje litt kjedelig rett og slett. :knegg:
Men så er jo svigerinne også av den litt gammeldagse sorten når det gjelder mat. Ikke mye urter og krydderier der.


#46

Mjau sa for siden:

Jeg skal i alle fall lese litt her og ha i litt urter neste gang kanskje. Kanskje den blir litt sprekere da...


#47

Nessie sa for siden:

Neste gangs klubbmat!? :D


#48

Isbjørn sa for siden:

Jeg laget dnene lasagnen i dag og 5-åringen kikket storøyd på da jeg hakket løk. Stoppet etter 1,5 løk, da jeg syntes dungen var stor nok. 5-åringen minte meg på at han ikke likte løk og jeg forklarte at den skulle stekes og blandes i lasagnen.

Krydderet jeg brukte var salt, hvitløkspepper og hvitløk. Serverte med enkel salat (rapid, paprika og agurk). Alle syntes lasagnen var veldig god! Tror jeg skal ha litt mindre fløte i kjøttsausen neste gang, eller en boks ekstra med tomat?

Godt var det i alle fall.


#49

veobra sa for siden:

Ikke glem muskat i den hvite sausen. :nikker:


#50

Input sa for siden:

Eller kardemomme som jeg gjorde en gang jeg var i helt andre tanker. :knegg:


#51

Spoon sa for siden:

Muskat er viktig ja! :jupp:

Fløte i kjøttsausen har jeg aldri prøvd, men skal jammen meg prøve litt for å få den litt mildere. Ellers er gulrot og selleri et must her :)


#52

tinkadott sa for siden:

Lagde denne i dag, kjempegod! Takk for oppskrift!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.