Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blande tørrgjær og fersk gjær?

#1

Fløyel sa for siden:

Det lurer jeg på. Jeg skal bake boller og lurer på om det går fint å ha i 1 pakke fersk gjær og 1 pakke tørr gjær.


#2

Filifjonka sa for siden:

Det tror jeg går helt fint, men trenger du to pakker? Hvor mange boller skal du bake? Jeg bruker nesten aldri mer enn en pakke, uansett størrelse på deigen.


#3

Fløyel sa for siden:

Jeg skal bake Rames sine boller. Der står det 2 pk tørrgjær, men jeg vil gjerne bruke den ferskgjæren. 30 boller skulle det bli.


#4

Niobe sa for siden:

Det må være mye deig, ja. Jeg ville brukt en pakke, og heller latt dem heve litt lenger.


#5

Syrinx sa for siden:

For all del, ikke bruk to pakker gjær på deig til 30 boller! Har ikke noe for seg.


#6

Niobe sa for siden:

Ja, jeg så ikk det siste innlegget ditt, Ramses. To pakker gjær er alt for mye til 30 boller.


#7

Filifjonka sa for siden:

Enig, det holder i massevis med 50 gram.


#8

Fløyel sa for siden:

Dette er Ramses sine utrolig gode boller:
Mener dere at jeg klarer meg med 50 gr gjær til denne deigen?


#9

Niobe sa for siden:

Ja, absolutt. Men jeg lar gjærbaksten etterheve lenge.


#10

Fløyel sa for siden:

Ok. Jeg har hele kvelden på meg så den han heve så lenge den vil.

Tusen hjertelig takk for svar. :blomst:


#11

Niobe sa for siden:

Nå har jeg ikke prøvd den oppskriften, men jeg sverger til bolleoppskrifter der man koker opp melk, smør og melis til deigvæsken, for så å kjøle ned igjen. Det er bankers. Jeg tror den oppskriften heter "Verdens beste boller" på Detsøteliv.no.


#12

Fløyel sa for siden:

Jeg har kokt opp melk og smør og avkjølt denne. Deigen virker veldig smidig og fin ihvertfall.
Så får jeg bake den ut og etterheve noen timer så blir det sikkert bra.


#13

Fløyel sa for siden:

Dette ble veldig fine boller! Ble "bare" 29 og ikke 30 som i oppskriften da, men de ble store nok på en pakke fersk gjær. De står og hever nå, og bare etter 30 minutter ser jeg at de blir store nok. Tusen takk for all hjelp jenter. :blomst:

Jeg måtte justere deigen med ca 4 dl mer mel, deigen ble som fløyel :hjerter: å jobbe med.


#14

Niobe sa for siden:

Så bra! Jeg bruker nesten alltid mindre gjær enn det som oppgis i oppskrifter.


#15

gullet sa for siden:

Rådet fra Idun(produsent) er en pakke tørrgjær til 5 dl væske.


#16

Niobe sa for siden:

Man kan vel anta at de vil man skal bruke mest mulig gjær. :knegg:


#17

Filifjonka sa for siden:

Men man trenger ikke doble gjærmengden selv om man dobler resten, det har ihvertfall jeg lært. :)


#18

Fløyel sa for siden:

Bollene ble perfekte i utseende og smak.
Mythbusters konklusjon: Man kan bake boller med 50 gram gjær og 1,4 liter væske. :knegg:


#19

mkj sa for siden:

Man kan bake med veldig lite gjær, f.eks, om man hever over natten. Jeg baker rundstykker med en liten teskje tørrgjær.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.