Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Idiotsikkert, luftig sukkerbrød?

#1

Mauser sa for siden:

Siden den som har bursdag får æren av å ha med kake på jobb må jeg lage kaka i dag. Og siden jeg har møte på kvelden må jeg nesten lage to.

Det blir sukkerbrød med vaniljekrem, appelsinjuice og Cointreu inni, og tynt hardt mørkt sjokoladeskall utenpå. Men jeg har litt ymse erfaringer med sukkerbrød, så om noen har en sikker vinner de vil dele vil mange mennesker bli glade.


#2

Nextlife sa for siden:

Min mest idiotsikre oppskrift er denne, men det er ganske mye potetmel, så det krever litt mer dynk.:D

4 egg
1 kopp sukker (ca 2 1/2 dl)
Piskes til stiv og luftig eggedosis.

1 kopp hvetemel
1 kopp potetmel
1 1/2 ts bakepulver
Siktes i eggedosisen, og vendes forsiktig inn med en slikkepott.

Ha i en smurt form, f. eks 24 cm, sett inn i kald ovn og skru den på 175 grader. La stå i 45 min.


#3

-ea- sa for siden:

Mitt forslag er ny ordning på jobben: Den som har bursdag har ansvar for å fikse kake til jobben, og levere regninga. Helst fra bakeriet hvor vi har bedriftsavtale, men intet krav. Ypperlig ordning, kan anbefales.


#4

Joika sa for siden:

Gratulerer med dagen! :heia:


#5

Myria sa for siden:

Mitt idiotsikre sukkerbrød.

4 egg
140 g sukker
140 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en stiv og luftig eggedosis. Vend inn siktet mel og bakepulver. Hell i en smurt og bakepapirkledt 24 cm springform og stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. En kakepinne som stikkes inn skal komme ut helt tørr og sukkerbrødet skal ha trukket seg litt inn fra kanten. Avkjøl på rist. Del i tre lag og fyll med det du ønsker.


#6

Veronal sa for siden:

Jeg bruker som står på pakken til potetmel. Viktig å vispe lenge, sikte tørrvarene og vende dem inn (ikke vispe dem inn); gjør man det er sukkerbrød en lek.


#7

Mauser sa for siden:

I morgen, i morgen.


#8

Joika sa for siden:

Ok, skal ta det i morgen.


#9

Mauser sa for siden:

:hyper:


#10

Dragen sa for siden:

Dumå nok bake tre kaker og be inn til kaffe i ettermiddag. :blafre:


#11

Mauser sa for siden:

Jeg må nok kjøre lopprerester og benker og bord og presenninger til midt på natta heller.


#12

Dragen sa for siden:

:skuffet:


#13

Slettet bruker sa for siden:

Spiller ingen rolle hvilken oppskrift du bruker. Triksene du trenger er disse:

Pisk eggedosisen stiv nok. Som i skikkelig stiv. Men ikke som i pisk den en time, da.
Sikt melet oppi bollen og vend det forsiktig inn.

Smør formen med smeltet smør og strø mel oppi.

Ikke åpne stekeovnen for å sjekke kaka. Da kan den finne på å punktere. Se heller på den gjennom døra. Når den slipper kanten er den ferdig. Hadde du hatt komfyr som ikke satt fast så skulle du dyttet på komfyren for å se om kaka holdt seg i ro. (De bølger såvidt på toppen når de er rå inni.)

Gratulerer med dagen! :flagg:


#14

Toffskij sa for siden:

Jeg tenker at de aller fleste oppskrifter på sukkerbrød vil funke hvis du

a) pisker eggedosisen skikkelig, skikkelig stiv, ikke gi deg før den er nesten helt hvit
b) vender melet veldig, veldig forsiktig inn med slikkepott, ingen hardhendt røring!
c) smører bare bunnen av formen, ikke sidene, og
d) ikke prøver å løsne kaka fra formen før den er helt, helt avkjølt

Jeg bruker aldri potetmel, for jeg synes ikke det er noe godt, men jeg får alltid høye, luftige sukkerbrød likevel.


#15

Toffskij sa for siden:

Ja, og det SF sa om steking. Man må absolutt ikke åpne ovnen og kikke.


#16

Mauser sa for siden:

Takk til alle!

Det ble denne, med litt mindre potetmel. 26 cm-formen ble perfekt, 24 cm-formen som står inne nå velter ut over alle støvleskaft. :knegg:

Kjøkkenmaskina (Kenwood K3000 med ekstradeler fra MaritK) lager ikke helt stiv eggedosis, men det ble bra likevel.

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=45343&amp;stc=1&amp;d=1335099744[/img]


#17

Nabojenta sa for siden:

Mauser kan bake også! :hjerter:



#19

Hyacinth sa for siden:

Hvorfor det?


#20

Joika sa for siden:

Ja, da hadde jeg vært en raus forumvenninne. :knegg:


#21

Nabojenta sa for siden:

Du er en raus person du, Joika? :nemlig:



#23

Joika sa for siden:

Skal ikke se bort i fra det når vi snakker om en handy og kakebakende mann! :rørt:

Er imponert Mauser!


#24

Slettet bruker sa for siden:

:sjokk:

Lagde du den der selv?

:ropert: Dragen, han var ikke kav idiot på kjøkkenet likevel.


#25

Mauser sa for siden:

Det ble ikke Cointreu, men Grand Marnier. Og kaffe, fløte og kokesjokolade.


#26

Slettet bruker sa for siden:

Følger det med kaffe og konjakk? :vilha:

Du vet at jeg har bursdag snart? :trasser:


#27

Joika sa for siden:

Faderrullan. Jeg har oppdaget enda flere egenskaper jeg ønsker meg hos Prospektet. Må sende han en sms og høre om han kan bake kake.......

:drømme om mann som lager kake til meg:


#28

Mauser sa for siden:

Anytime. Og du vet at jeg mener det også.

Ditto.


#29

Nabojenta sa for siden:

Dæven døtte! Du er råflink, Mauser! :tilber:


#30

Tjorven sa for siden:

:tilber:

Er det noe du ikke kan?


#31

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tror ikke han kan amme. :gruble:


#32

Joika sa for siden:

Vent og se Smilefjes.....



#34

Dragen sa for siden:

Jeg og.


#35

Annki sa for siden:

Ser at kaka er ferdig nå, men ett triks som jeg lærte hos min bestemor og som alltid funker hos meg, er å snu kaka opp ned på rist med en gang du tar den ut av ovnen og la den stå sånn til den er kald, da blir den høy og fin og kan fint deles i 3 lag! :-)

Har ikke oppskriften i hodet og sitter på jobb nå, så den kan jeg ikke dele for øyeblikket, men den er uten potetmel. Vet ikke om det har noe å si for tyngden, om den tåler å bli snudd opp ned?


#36

Mauser sa for siden:

Da er den borte. Marshmallowfondanten (hva man ikke lærer på forum) fikk litt medfart under transport og klistret seg delvis til lokket, så den fikk noen huller langs kanten, men det gikk rett ned likevel.


#37

Harriet Vane sa for siden:

Fabelaktig! :applaus:

Jeg bruker aldri potetmel, og så vil jeg anbefale å bruke andeegg eller gåseegg dersom man får tak i. Da får man skyhøye, helt fantastiske sukkerbrød.


#38

Ole Brumm sa for siden:

Gratulerer med dagen! :konfetti:
Flott kake!


#39

Blondie sa for siden:

Min første tanke også.

Ser kjempegodt ut. Du får lov til å bake uti mai når jeg jubilerer litt. :nemlig:


#40

Blondie sa for siden:

... og hurra for deg! :fløyte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.