Vi at en stor fin jernstekepanne fra Le Creuset. I går brukte jeg den for første gang på veldig lenge, og da husket jeg hvorfor den har stått og støvet ned. Alt setter seg jo fast i den. Er det noen måte å behandle den på som kan få slutt på det?
Vi har ikke funnet ut av det. Vi ødelegger stekepanner over en lav sko og har sluttet å kjøpe de dyreste. De varer ikke noe lenger.
Nå har vi en fra Jamie Oliver. Den kjøpte vi for et halvt år siden, og den er faktisk like fin enda. Jeg har blitt bedre på å ikke tørrstekepannene før jeg legger noe oppi. Det hjelper visst på. :sparke:
Jeg sliter med å steke pannekaker for alle sitter fast så det hadde jeg egentlig gitt opp.
Søkte litt på stekepanner og så leste jeg at selv kokken Stiansen brukte IKEA stekepanner, fra den serien 365+ og heller byttet de ut litt oftere..
Nå har jeg vært på IKEA og kjøpt en sånn stekepanne som KUN skal være til bruk for pannekaker og lapper og den type mat. Den funket iallefall supert for lappesteking i går. :nikker:
Til pannekaker bruker jeg faktisk gamle jernpanner som jeg har arvet etter besteforeldrene mine (som døde for 15 år siden). Men jeg er skikkelig nøye med å ikke vaske dem feil. Jeg bare koker dem ut og fetter dem igjen etter vask. De er supre, men oppfører seg veldig anderledes enn teflonpanner, ja.
Takk for link. :) Jeg har andre stekepanner med slippbelegg, og har ingen problemer med å steke pannekaker, men jeg syns det er litt synd å ikke kunne bruke denne dyre stekepannen som vi fikk i bryllupsgave.
En annen ting; jernpanner bør varmes saktere og jevnt opp til litt over middels varme, etter min erfaring. Man blir fort straffet for bare litt for mye varme.