Jeg anser meg for en habil kakebaker å være og skal jeg skryte litt av meg pleier alle glede seg til bursdagene her.... Så i helgen kastet jeg meg over oppskriftene og kun en eneste kake ble vellykket. Måtte steke to Verdens Beste uten å lykkes, den ble rett og slett ikke stekt?? Men brødet ble fint stekt rett etterpå så ovnen virker jo. Prøvde en slags sitronpaiopplegg som heller ikke ville steke. Min deilige bringebær- og sjokolademoussekake falt totalt sammen isteden for å bli høy og vellykket.
Jeg kjøpte ferske egg hos bonden, kan det ha vært årsaken?? Oppskrifter og metde ble fulgt til punkt og prikke, ovnen er 8 år gammel, men fungerer som den skal på alle måter.
Jeg har motsatt erfaring enn Najade, jo ferskere egg, jo bedre hevegenskaper.
Når jeg skal bake kaker til virkelig store anledninger kjøper jeg alltid nylagte egg, og har ikke opplevd noe trøbbel.
Jeg ble så nysgjerrig av dette at jeg måtte undersøke litt.
Fant en kilde på nett som sier at ferske egg gir bedre heving, men krever mer pisketid. Så jeg kan godt tenke meg at min mor har gitt late meg dette som råd for å få pisket eggedosis innen rimelighetens tid (vi har lenge klart oss uten miksmaster og kjøkkenmaskin).
Så da er det sikkert ikke eggene som var problemet!