Eg har blitt heilt frelst på Go'morgen yoghurt nøttecrusli. Hjelpe meg så godt! Eg kunne sluke beger etter beger, men antagelig er det litt sukker her, men tydeligvis mindre enn i dei andre begera.
Er det nokon som lagar sine eigne miksar med ekte gresk yogurt / naturell yogurt og eventuelt honning?
Eg serverte nettopp eit beger til jentungen, og sidan ho ikkje tåler grynmixen som følger med, hakka eg opp mandler, nøtter og eigne havgregryn til henne. Brukte litt akasiehonning oppå. Ho sit og mumsar det i seg nå, glad og fornøgd :)
Det fins Skyr uten kunstig søtningsmiddel. Det er de runde begerne, ikke de smale.
Den yoghurten så fristende ut. Jeg liker veldig godt gresk yoghurt, kjøper de bøttene og lager gjerne noe nøtteknaseblanding selv. Og så litt honning. Og noen bær eller fruktbiter. :nam:
Islendingen går på jakt etter den naturelle skyr'en. Den er ganske sjeldan å sjå, og når han finn det kjøper han heile beholdninga (omtrent). Hos oss blir den gjort usunn ved å tilsette sukker og fløyte :nam: Det er sånn han fekk det servert som barn.
Jeg kjøper de store boksene med gresk yoghurt på Obs ! (mulig de finnes andre steder også) varmer honning på ovnen eller i en liten skål i mikroen.
Først yoghurt, så et par hakkede valnøtter, og så den varme honningen over til slutt. Nesten som i Hellas.
Men sånn bøtte med tyrkisk / gresk yougurt - kor lenge varer den i kjøleskapet? Syns det ser ut som så veldig store mengder, men om det er godt, så et ein det vel opp før det går ut på dato?
Ja, de er litt store. Men de holder en god stund i kjøleskapet, uten at jeg kan si nøyaktig hvor lenge. En sånn bøtte koster ikke mer enn rundt 40 kroner.
Jeg kjøper store beger med vanlig gresk yoghurt eller matyoughurt og bruker flytende honning på, evt. også hakkede ristede pistasjnøtter. Inneholder selvsagt mer fett enn vanlig yoghurt, men det er utrolig lite honning som skal til for å få en god søtsmak, så jeg tipper denne blandingen scorer bedre enn de fleste kjøpeyoghurter mht. sukkermengde.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.