Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevare ustekt grateng?

#1

Acino sa for siden:

Får litt liten tid i ettermiddag så jeg forbereder middagen nå. Prøver meg på en slags pølsegrateng siden kjøleskapet inneholdt rester av både grønnsaker, pølser og fullkorns makaroni. Tenkte ikke stiv-piske eggehvite denne gangen, mer en slags ostesaus med helt egg i. Kan den stå i kjøleskap til i ettermiddag i rå tilstand eller bør den halv/helstekes med en gang?


#2

Acino sa for siden:

Da kan jeg opplyse om at det fungerte utmerket å ha den i kjøleskapet noen timer før steiking. Når jeg bare fikk tenkt meg om så var det vel logisk siden jeg ikke hadde i stivpiska eggehvite eller annet som kunne falle sammen. Smakte veldig godt sammen med salat og baguette.


#3

Bayone sa for siden:

Det har jeg også gjort flere ganger. Funker kjempebra og veldig praktisk på hektiske dager.


#4

millact sa for siden:

Oppskrift?


#5

Fakse sa for siden:

Om man vil lage grateng med pisket egg på forhånd kan man halvsteke den, avkjøle raskt også oppbevare (fryser/kjøleskap) til den skal brukes.


#6

Acino sa for siden:

Brukte ikke oppskrift men rester pluss dikting.
Jeg hakka ett par hvitløksfedd og en liten løk, surra i smør. Tilsatte hvetemel og melk til tykk saus. Krydra med paprikapulver, salt, pepper, litt oregano, litt basilikum, litt provance, litt hot texas. Skrudde av plata og tilsatte ost. Avkjølte sausen noe før jeg tilsatte to lett sammenpiska egg. Blanda i makaroni, grønnsaker og pølse. Hadde i smurt form. Revet ost på toppen. Inn i ovnen i ca 40minutter. Kunne nok hatt den der kortere om den ikke hadde kommet rett fra kjøleskapet.


#7

Tante Sofie sa for siden:

Kor lenge kan denslags stå i kjøleskapet?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.