Får litt liten tid i ettermiddag så jeg forbereder middagen nå. Prøver meg på en slags pølsegrateng siden kjøleskapet inneholdt rester av både grønnsaker, pølser og fullkorns makaroni. Tenkte ikke stiv-piske eggehvite denne gangen, mer en slags ostesaus med helt egg i. Kan den stå i kjøleskap til i ettermiddag i rå tilstand eller bør den halv/helstekes med en gang?
Da kan jeg opplyse om at det fungerte utmerket å ha den i kjøleskapet noen timer før steiking. Når jeg bare fikk tenkt meg om så var det vel logisk siden jeg ikke hadde i stivpiska eggehvite eller annet som kunne falle sammen. Smakte veldig godt sammen med salat og baguette.
Brukte ikke oppskrift men rester pluss dikting.
Jeg hakka ett par hvitløksfedd og en liten løk, surra i smør. Tilsatte hvetemel og melk til tykk saus. Krydra med paprikapulver, salt, pepper, litt oregano, litt basilikum, litt provance, litt hot texas. Skrudde av plata og tilsatte ost. Avkjølte sausen noe før jeg tilsatte to lett sammenpiska egg. Blanda i makaroni, grønnsaker og pølse. Hadde i smurt form. Revet ost på toppen. Inn i ovnen i ca 40minutter. Kunne nok hatt den der kortere om den ikke hadde kommet rett fra kjøleskapet.