Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjønnstereotypi; protest funker!

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg abonnerer på det amerikanske feministmagasinet BUST (anbefales!) og får også nyhetsbrevet deres. Det handler denne gangen om at Lego har gått med på å møte protestgrupper som har reagert på legoen friends-serie. Artikkelen viser også at Hamleys har fjernet de rosa og blå skiltene med teksten "for girls/for boys" og erstattet dem med beskrivelser av produktene i hver etasje i stedet etter protester.

Men det som virkelig fikk meg til å smile var denne svenske leketøyskatalogen:

Hele artikkelen:
bust.com/feminizzle/lego-board-to-meet-with-ladies-campaigning-against-sexist-toys.html


#2

Dixie Diner sa for siden:

Sånt gjør meg rett og slett rørt! Og veldig glad. :rørt:


#3

Inagh sa for siden:

Åh! :hjerter:


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg er vokst opp i en svært lite kjønnsdelt barndom. Dette var noe foreldrene mine var veldig bevisst på (og sannsynligvis det eneste de var enige i). I mitt hode er derfor spidermanndress til dukkevogn og jente på tråsykkel(?) helt naturlig. Det er jeg veldig glad for.

Jeg tror nok at Snuppa overraskes mer av den reklamen enn meg.



#6

Slettet bruker sa for siden:

Så de prøver å selge inn spiderman for jenter nå? :knegg:


#7

Tallulah sa for siden:

I mitt hode er det selvsagt helt naturlig at gutter og jenter leker med de samme lekene, det er jo ikke det jeg reagerer på. Det er markedsføringen av det hele. Det er ikke vanlig å se en slik lekekatalog. Hiawata tror jeg ikke ville reagert på en slik leketøyskatalog i det hele tatt.


#8

Mandarin sa for siden:

Hurra !! Vil også anbefale de som kan få med seg foredrag av Anne Grethe Solberg som er kjønnsforsker. Veldig interessant om oppvekst og stimuli.


#9

nolo sa for siden:

:jippi:


#10

Kirsebær sa for siden:

Det føles nesten som en seier å se den katalogen. Litt rar seier, men likevel. :gladspøkels:


#11

ingling sa for siden:

Jeg har også smilt av den katalogen, det er fine greier! Og utrolig bra å se at protester har hjulpet på noen av de store kjedene også. Jeg blir helt matt av hvor kjønnsdelte lekebutikkene er her i Norge også, det eneste unntaket jeg har sett er Riktige leker.


#12

Divine sa for siden:

Har Hamleys tatt vekk de fæle skiltene, altså? :hyper:

Jeg er både utrolig hæppi for det, men samtidig flau. For protesterte jeg? Vel, ikke på annen måte enn å sette meg i kaffebaren deres og spise kake i stedet for å shoppe. Neste gang skal jeg jaggu vise litt mer guts.




#15

Irma sa for siden:

Kult!

Jeg reagerte på skiltene på Hamleys da vi var der sist, og gleder meg til å besøke Hamleys i ny og bedre drakt i morgen.

Lego. :gal:


#16

Pelle sa for siden:

Hehe, jeg skjønte ikke hva som var så "rart" med den spidermanpersonen, så jeg antar jeg ikkee r alt for preget av stereotypinormer.

Claes Ohlson selger barneverktøysett med bilde av jente på utenpå pakningen. I normale farger!

Slikt gjør meg glad.


#17

Katta sa for siden:

Spiderman med barnevogn var tøff. Ja til farge- og temamix. Jenta på bilen håper jeg ingen reagerer på som noe spesielt.


#18

Myria sa for siden:

Kul reklame. :) Eldstesønnen min hadde ikke reagert på dette. Han har forøvrig en rosa dukketrille selv. Han kom riktignok hjem fra barneparken en dag og sa at rosa er en jentefarge, og det gjør meg litt trist at barn allerede på den alderen blir begrenset av voksne, og så sprer dette mellom seg. Men dette er jo ikke noe nytt. Det starter allerede det øyeblikket babyen er født, hvor gutter blir inntullet i blått teppe og jenter rosa.

Jeg har også stusset veldig over denne såkalte jentelegoen. Jenter har da på lik linje med gutter lekt med Lego i alle år, og jeg tviler sterkt på at noen har ønsket seg rosa klosser. Jeg husker jeg ønsket meg, og fikk, f.eks. bensinstasjon med vaskehall og sjørøverøy. Jeg savnet aldri rosa cupcake-café (eller hva det nå er de har i Friends-serien). Jeg tror de prøver å skape et behov som ikke finnes (og selvsagt tjene mest mulig penger).


#19

Katta sa for siden:

Jeg synes friends-legoen er flott. Det eneste kjipe med dem er at den er markedsført som jentelego.



#21

amylin sa for siden:

Så flott! Kommentarene til artikkelen var dog ikke noe å rope hurra for, men Lego og Hamleys endret etter press og det er supert!


#22

Charlie sa for siden:

Så bra!

Jeg har ytret meg i noen sammenhenger til butikker, det syns jeg går an å gjøre på en hyggelig måte ( men til noen som faktisk har noe med det - ikke en stakkars ekstrahjelp). Om man bare gjør det en gang i blant, så er det et skritt i riktig retning. Det skal ikke så mye til, tror jeg, fordi det er så sjelden nordmenn gir tilbakemeldinger. Og man kan gjøre det positivt - så BRA at dere har unisex- reklame - den kjøper jeg.


#23

Kanina sa for siden:

Så bra!
Jeg er definitivt ikke blant dem som har boikottet Friends-lego, tvert i mot har jeg handlet store kvanta til barnebursdager det siste året. :knegg: Særlig forsker-legoen. Med mikroskop, tavle med grafer på og reagensglass. :nemlig: Og veterinær-legoen. Det står ikke noe sted at denne legoen er for jenter, så det er vel ikke noe verre enn Star Wars-lego (som jo også passer fint for jenter, men som nok også er rettet mer inn mot gutter).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.