Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må kjøpe nytt digitalt kamera - jeg er helt grønn på dette …

#1

GinaK sa for siden:

Kameraet vårt har gått dukken. Blitsen har hengt seg opp så bildene blir veldig uklare. Gubben har ikke sjekket hva det vil koste å reparere men vi har lenge snakket om å kjøpe et nytt for dette klumpete kameraet er fra 2000 og vi får ikke tak i minnebrikke til det. Det tar kun 36 bilder og jeg blir så eitrande sint på kameraet når minnet er fullt når vi er på tur, og jeg blir bare mer og mer irritert for at vi ikke har kamera mer..

.. så da er jo dette en fin-fin anledning til å slå til og kjøpe et nytt og smalt kamera.

Gubben sverger til Sony og jeg har ikke peil.
Her om dagen fikk vi en brosjyre fra deal.no og jeg gikk inn der for å titte så da fant jeg dette... [img]http://www.deal.no/produkt.cfm?id=100561[/img]
Er det greit kamera? Ser jo at det er mange både billigere og dyrere men vi skal kun ha et å knipse bilder med, ingenting annet..:o
Det viktigtste er igrunnen at jeg får tak i minnebrikker da....

Hva ville dere valgt til et par-tre tusen (ikke mer enn max3 , helst halvparten) som er et helt greit kamera å kun knipse bilder med?


#2

Isolde sa for siden:

Jeg er ikke noe glad i sony av den grunn at de er så merkelige at de lager et eget minnekort til tingene sine. Liker minnekort som går til mange forskjellige sånn at man slipper å kjøpe nytt minnekort om man bytter ut fek. Det gjør og at minnekortene blir billigere og mer utvikla. siden mange gjenstander bruker samme korte ikke bare sony sine ting. (føler dette ble rotete skrevet men men)

Minnekortet til sony kamera er 3 ganger så dyrt som til dette canon camera, men minnekort er jo ikke så dyrt lenger uansett så det har vel ikke så mye å si.

men jeg vil anbefale det canon kamera eller dette fra olympus.

Men vil han absolutt ha sony så er det nok et godt kamera det du har funnet :)

Jeg har veldig god erfaring med både ixus og Olympus kamera.


#3

TBM sa for siden:

Jeg synes du skal sjekke nøye Canon sine ulike kameraer først!


#4

Ole Brumm sa for siden:

Anbefaler Canon ixus 800IS, mannen sverger også til Sony, men vi endte opp med dette. Er utrolig fornøyd med valget.


#5

HSJ73 sa for siden:

Vi har dårlig erfaring med Canon Ixus 800IS, for det tålte ikke et lite fall fra lav høyde (og attpåtil på mykt underlag). Da vi kjøpte det kameraet, var det fordi det fikk 6-er på dinside.no. Det kameravelgeren der ikke tar høyde for, er robusthet. Vi har skjønt i ettertid at de fleste kameraer ikke tåler så mye. Ixus-en hadde vi to valg med: Enten å betale 2000,- i reparasjon (det kostet 3000,- nytt), eller kjøpe nytt kamera. Da var sistnevnte et opplagt alternativ. Denne gangen undersøkte vi om det fantes kameraer som var konstruert for å tåle en trøkk, og det var ett som skilte seg ut: www.teknofil.no/wip4/olympus_mju_720_725_sw/d8035/. Samme pris som Ixus-en, og så langt ser det ut til å være et minst like godt kamera. Og så er det så deilig å vite at vi ikke trenger å passe på som en smed!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.