Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

For mye rosiner i rosinbollene?

#1

Madicken sa for siden:

Jeg har nettopp bakt boller etter denne oppskriften, noe jeg har gjort med stort hell før, men i dag vil de ikke heve. Jeg riktig fråtset i rosinboksen, og hadde oppi enorme mengder, men ellers gjorde jeg som jeg pleier. Så da må det nesten være rosinene, da, eller? Noen som har erfaring med at for mye rosiner stopper hevingen? Og når gir jeg opp bollene (de har stått i over en halv time uten å reagere)?


#2

DM sa for siden:

Gammel gjær? For varmt vann? For kaldt vann og kald heving etterpå? Drept gjæren med for varmt smeltet smør?


#3

Madicken sa for siden:

Nei, nei, nei og nei. Men det var snakk om MYE rosiner, altså, deigen var nokså hard av rosiner.

Og uansett kommer jeg til å følge vanlig oppskrift med litt rosiner fra nå av, for bollene ble nesten uspiselige. Jeg lot dem stå til heving i over to timer før de ble stekt, og de ble små, tunge og tørre. Det er mulig jeg tar dem med på den planlagte båtturen vår i dag, og bruker dem som ballast.


#4

Madicken sa for siden:

Hei, jeg hadde da ikke sukat i!


#5

oslo78 sa for siden:

Jeg pleier å ha mellom 20 og 30 rosiner i hver bolle, og ingen problmer her. Men jeg hever deigen først, putter så i rosiner i hver enkelt bolle og så etterhever. Kanskje det har noe med det å gjøre.

Og du har jo ikke hatt sukat i som du sier. Altså perfekte boller :-)


#6

Input sa for siden:

:nikker:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Rosinboller er det beste som finnes!


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg gjetter på at det ble for mye rosiner ifht væske og at gjæren på den måten ikke får utnyttet sitt fulle potensiale.
Tørre rosiner trekker en del væske, så om man bruker mye av det bør man øke litt på væskemengden.
Deigen er tilsynelatende fin etter elting, men underveis i hevingen trekkes for mye av væsken til rosinene, og deigen blir tørr og tung.


#9

Madicken sa for siden:

Nextlife, den kjøper jeg.


#10

Retz sa for siden:

Det er alltid for mange rosiner i rosinbollene.


#11

Nextlife sa for siden:

Ja, jeg tenker at det er den mest plausible forklaringen her.


#12

Meissa sa for siden:

I bakeboka til Schakenda står det at man bør bløtlegge rosinene en stund før man har dem i deigen. Ellers kan bollene lett bli litt tørre. :)


#13

Nextlife sa for siden:

Det beste er å la de forsoffe i rom, cognac eller likør. :nemlig:
Det blir rosinbollene sine, det.


#14

Meissa sa for siden:

:knegg:

Men kanskje ikke noe for unger og gravide ...


#15

Nextlife sa for siden:

Njæææ, de skal jo i ovnen med høy temp, så da fordamper jo alkoholen, og den gode smaken blir igjen. :knegg:
16-åringen her i huset er en sucker på cognac i sjokolademousse, så her kokes cognac for harde livet når dette lages.


#16

Cuyahoga sa for siden:

Det eneste kunstige stimuliet boller trenger er melkesjokoladebiter. :nemlig:


#17

Vito sa for siden:

Det er alltid for masse rosiner i rosinboller. :nemlig:


#18

Vito sa for siden:

Og straffen for å lese tråden etter at man svarer ut fra overskriften, er at poenget alt er tatt ja. :p


#19

Joika sa for siden:

Dropp rosinene, så blir bollene bra (og ikke minst gode). :nemlig:


#20

Hyacinth sa for siden:

Jepp! :nemlig: Rosiner er greit nok, men i boller er det bare vemmelig.


#21

Hyacinth sa for siden:

Oslo: Teller du rosinene? :sjokk:


#22

Tante Sofie sa for siden:

Putt rosinene i ei skål med VARMT vatn ein liten halvtime før du putter dei i deiga, så går det strålande!


#23

Madicken sa for siden:

Eller man kan la bakeren forsoffe i i rom, cognac eller likør. Da smaker det meste greit, i hvert fall for bakeren.


#24

Madicken sa for siden:

Det må jeg prøve. For min del kan rosinene (og for så vidt hele bolleprosjektet) utgå, men da vet jeg om noen som hadde blitt skuffet.


#25

Cuyahoga sa for siden:

Ikke i mine. :glis:


#26

Madicken sa for siden:

Om du har like mye sjokolade i sjokoladebollene som jeg hadde rosiner i rosinbollene, tipper jeg at dine ser slik ut:


#27

Retz sa for siden:

Amen! :riktig:


#28

oslo78 sa for siden:

Nei, har et camål som tilsvarer et sted mellom 20 og 30 rosiner. Har lite sukkeri bollene, så de trenger mange rosiner for å være gode.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.