Jg husker mamma fortalte at mormor pleide bake åtte brød og nitti boller i uka. På det mest hektiske. Mormor har født ni unger da, så der var på en tid ganske mange munner å mette.
Men jeg er imponert, så mange kjøttkaker og så mange brød, du er effektiv. Også så søtt selskap :)
Glemte å si at du virkelig har vært effektiv. Men si meg, sparer man på å bake selv? Godt brød er jo blitt veldig dyrt. 28 kr koster guttas yndlingsbrød.
knis når man bor på gård er det essensielt med frys. Aller helt opp til flere. Råvarer må jo taes vare på. ;)
Jeg er arvelig belastet, men har klart å begrense meg til bare en svær fryseboks + en slik liten en som er under kjøleskapet.
Når vi får hus drømmer jeg om et stort fryseskap i tillegg. :vilha:
Jeg kjente jeg ble litt misunnelig på den haugen med kjøttkaker, det hadde vært grådig greit å ha i frysen kjenner jeg.
Så flink du har vært. Smart å lagre opp.
Kjenner på matmengden at jeg har gutter selv. Det går unna med mat, særlig fordi vi ofte har flere barn med hjem til middag.
Kom gjerne med tips til alternativer til ungene, hvis du har. Jeg strever med å få i dem mat, særlig den ene. Har ikke tid til eggerøre hver morgen, og musli vil de ikke ha. Havregrøt spiser de hver kveld.
Jeg baker så godt som alt av brød og synes selv jeg sparer masse penger til skobudsjettet mitt. :knegg: Jeg regner med at brødene jeg baker koster meg rundt 10 kroner, litt avhengig av hva jeg har i de.
Jeg baker forøvrig fire brød i slengen, minst to ganger i uka. Og enda er ingen av ungene kommet i tenårene. :gal:
Vi spiser mye smoothie til frokost, laget med spinat, selleri, agurk, avocado, bringebær, jordbær og båbær. Blander med en blanding av eplejuice og vann, og har i litt kokos- eller linfrøolje, og en stor scoop proteinpulver. Ungene liker den.
Eller spiser mine muesl, eller hjemmelaget god morgen, som det heter her i huset, og de kan syns at rugsprø er ok. Noen ganger blir det bare en frukt på dem til frokost.
Matpakker er ikke greit, men de får en del middagsrester, mueslibarer, omeletter og eggerøre, kokt egg, rå grønnsaker, ost, nøtter og tørket frukt.
3 kg grovbakstmel
ca 2 dl fløte (jeg har veldig mye overskuddsfløte, derfor fløte og ikke olje)
1 pk tørrgjær
1 ts salt
ca 2,5 l godt varmt vann til passe deig.
Jeg kjører hele deigen i Boshen min i ca 10 minutter også lager jeg en porsjon til og hever dette sammen. Altså drøye 6 kg mel. Det blir 8 brød.
Og jeg greier å steke 6 stk av gangen så det er litt udrøyt, derfor steker jeg ofte både to og tre sånne deiger på en dag.
:nam:
Helt ærlig lever mine høner veldig trygt, jeg har ikke spist noen av dem og de dør av elde/overvekt :flau: jeg er nemlig en eledig bonde
Jeg synes det. Grove brød er dyrt og det går ofte 1 1/2 brød for dfagen om vi kjøper brød. Tror jeg har reget ut at mine brød koster ca 23 å lage og det er en del billigere enn de kjøpebrødene som er alternativet. Også går det litt mindre brød av de jeg baker..... :snurt:
[color=#222222][/color]
Går 6 i ovnen av gangen. Da steker jeg med varmluft i to høyder.
[quote=Chanett;3253246]Nå måtte jeg regne ut. 45 brød i mnd går det her.
God utnyttelse V arbeidsdagen, Floksa. Og brødoppskrift vil jeg gjerne ha.[/quote]
Jeg synes det. Grove brød er dyrt og det går ofte 1 1/2 brød for dfagen om vi kjøper brød. Tror jeg har reget ut at mine brød koster ca 23 å lage og det er en del billigere enn de kjøpebrødene som er alternativet. Også går det litt mindre brød av de jeg baker..... :snurt:
Imponert over produksjonen din !
Men altså brødprisen din er helt på jordet:D. Koster ikke en kg grovbakst ca 15,-? og en pk. tørrgjær ca 2,-? 3kg*15,-+2,-= 47,-/4 brød = ca 12,-/stk. Da regner jeg med at fløten er gratis og har ikke tatt med strømforbruk.
45 brød! :eek: Det aner meg at det kommer til å gå unna med brød hos oss etterhvert også.
Kanskje jeg skal begynne å bake litt brød innimellom iallefall. Kjøper brød til 26-28 pr brød så det blir jo litt penger av det hver måned.
jeg har en Bosch :love:
Den er ikke spesielt moderne eller fancy og kommer neppe i rosa, men den gjør jobben og gjør den skikkelig. Den knar 3+ kg mel pluss vann helt uten problemer.
Nevnte jeg at jeg elsker den ja?
Her går det vel ca 20-22 brød i mnd (hjemmebakt, med brødbakemaskin). Mer blir det sikkert etterhvert. Det går mindre av hjemmebaktebrød som oftest ja, men det er fordi de er mye mer mettende enn kjøpebrød! :nemlig:
Takk for svar. :) Da spørs det om det ikke er en sånn jeg trenger. Det er brøddeiger som er hovedarbeidsområdet nemlig. Selv om ingen maskiner slår de gamle. Bestemor sin assistent er snart 50 år og lever fortsatt.
Vi har også Bosch-maskin, og jeg har samme erfaring som deg. Has bakt 1-2 runder brød i uka siden 2002, kverner 2-3 elger og minst det dobbelte antall sauer på kjøttkverna, og fortsatt er den like sprek.
Hjemmebakte brød blir langt billigere enn kjøpebrød av samme kvalitet, de er som regel større, så ofte kan man ikke regne en til en heller. Min erfaring er at man dessuten blir mett av mindre.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.