Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når Vesla skal ha ansvar for middagen - jeg trenger tips til oppskrifter barn klarer!

#1

Høst sa for siden:

Fra høsten av blir det endringer i huset.

Endringene gjør det mulig for Vesla å ha ansvar for middag to dager i uken (minst :) ) Hun gleder seg virkelig, liker kjempegodt å være med på kjøkkenet, men derfra til å fikse noe helt selv...Hun lager omelett (bedre enn meg! ), supper fra pose og pølse og potetmos-type mat...Kjøttdeig, spaghetti og ferdig saus fikser hun også.

Men jeg planlegger å lage en liten kokebok for henne - med enkle oppskrifter "fra scratch", som ikke involverer så mye ferdigprodukter. Men jeg trenger tips. Så - har du, eller vet du om link til oppskrifter beregnet for at barn skal klare å lage de?

:)


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Tomatsuppe er ikkje så vanskelig å lage. Her kan ein gå frå den heilt enkle, til litt meir avansert med grønnsaker i som blir mosa med stavmiksar.


#3

Tilde sa for siden:

Betasuppe
Grønnsaksuppe
Lapskaus
Taco
Gryterett


#4

Syrinx sa for siden:

Kan anbefale kokeboka "Fra boller til burritos". Den har skolekjøkkenoppskrifter, mye ok der.


#5

Filifjonka sa for siden:

Foliepakker med fisk er veldig greit å lage. Det fins også endel kokebøker for barn, med fine trinn for trinn-beskrivelser.


#6

mumrik sa for siden:

På skolen bruker vi Kokeboka mi som læreverk. Oppskriftene varierer litt i vanskegrad, men de er veldig gjennomprøvde og går nesten aldri galt (så lenge man gjør omtrent det som står der, har man 6 dl vann i kjøttdeigen og setter på full visping så blir det dårlig uansett, altså).

Fant en link til den gamle utgaven: 193.90.90.233/vedlegg/24426_Kokeboka_mi_Small.pdf


#7

Libra sa for siden:

Podens første helt fra bunnen oppskrift alene var "pinnekjøtt", med potetmos og maisrøre. Første gang lagde vi det sammen og siden har han gjort det selv.

"pinnekjøttet" lages ved å blande karbonade eller kjøttdeig med revet hvitløk, salt og pepper og revet parmesanost og klemme det fast på trepinner. Stekes i ovn på brett med bakepapir. Ca 200 grader ca 15 min. Av og til bruker han også å ha i bassilikum, av og til bladpersille og av og til begge deler.

Maisrøre er en boks mais varmet opp, hell av vannet, hell maisen i hurtigmikser sammen med en klatt smør, litt salt og en skje creme fraiche. Kjør til mos.


#8

Tjorven sa for siden:

Snuppa lager middag alene, men jeg må innrømme at det går litt i halvfabrikata da. Hun serverer:

  • fiskeburger (fiskekaker i hamburgerbrød med salat og potetbåter)
  • kjøttboller med pasta og tomatsaus (dolmio tilsatt mer grønnsaker)
  • fiskegrateng med kokt potet og revet gulrot
  • ovnsbakt laks med ris og wokede grønnsaker
  • kyllingwok med nudler

Hun er litt svak og redd for varme ting. Så jeg hjelper til med å tømme av vann st og ta ting ut av stekeovnen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.