Endringene gjør det mulig for Vesla å ha ansvar for middag to dager i uken (minst :) ) Hun gleder seg virkelig, liker kjempegodt å være med på kjøkkenet, men derfra til å fikse noe helt selv...Hun lager omelett (bedre enn meg! ), supper fra pose og pølse og potetmos-type mat...Kjøttdeig, spaghetti og ferdig saus fikser hun også.
Men jeg planlegger å lage en liten kokebok for henne - med enkle oppskrifter "fra scratch", som ikke involverer så mye ferdigprodukter. Men jeg trenger tips. Så - har du, eller vet du om link til oppskrifter beregnet for at barn skal klare å lage de?
På skolen bruker vi Kokeboka mi som læreverk. Oppskriftene varierer litt i vanskegrad, men de er veldig gjennomprøvde og går nesten aldri galt (så lenge man gjør omtrent det som står der, har man 6 dl vann i kjøttdeigen og setter på full visping så blir det dårlig uansett, altså).
Podens første helt fra bunnen oppskrift alene var "pinnekjøtt", med potetmos og maisrøre. Første gang lagde vi det sammen og siden har han gjort det selv.
"pinnekjøttet" lages ved å blande karbonade eller kjøttdeig med revet hvitløk, salt og pepper og revet parmesanost og klemme det fast på trepinner. Stekes i ovn på brett med bakepapir. Ca 200 grader ca 15 min. Av og til bruker han også å ha i bassilikum, av og til bladpersille og av og til begge deler.
Maisrøre er en boks mais varmet opp, hell av vannet, hell maisen i hurtigmikser sammen med en klatt smør, litt salt og en skje creme fraiche. Kjør til mos.