Eller, jeg vet jo ikke om det er et problem, jeg har lite erfaring med induksjonstopper.
Vi tok i bruk den nye platetoppen i dag, og den fungerte utmerket. Men, jeg stusser litt over at den ikke koker uten "avbrudd"? Vannet bobler i 5 srkunder (og plata lager en svak bzzzz-lyd) og så blir det stille i et par sekunder (og bzzz-lyden stopper), så bobler det igjen i 5 sekunder og blir stille i noen sekunder, og det gjentar seg sånn hele tiden. Er det normalt? Kan det være en innstilling jeg har kommet i fare for å trykke på uten vilje?
Merket er Gorenje IT606AC. Fant ikke noe om det i bruksanvisningen.
Høres rart ut. Kanskje det er kvaliteten på kjelen som gjør det? Har du en jerngryte? Forsøk i så fall å koke vann i den og se om problemet er der fremdeles.
Hah, det tenkte jeg jo ikke på et sekund! Kjelen er gammel men magnetisk så den kan i utgangspunktet brukes jo induksjon. Jeg har bare prøvd med den ene gryten, men har kjøpt nye i dag.
Er det sånn på alle "platene"? Den ene "plata" på min Beha gjør det der av og til, jeg burde ta en reklamasjonsrunde på det har jeg tenkt, for det var ikke slik i starten.
Jeg har bare prøvd den ene platen og den ene gryten, så jeg skal se om det samme skjer på de andre, med en annen gryte. Jeg blir så pottesur om jeg må bytte denne ut, vi kjøpte først en topp som ikke ville slå seg skikkelig på da vi prøvde den i forrige uke, så fikk vi denne (dyrere og bedre, til samme pris). Hvis ikke den heller er helt på G så blir jeg sprø! Håper det bare er kjelen.
Signerer på denne. Vi kjøpte de bare for å ha noe å starte med til vi fikk kjøpt noe annet, men vi er så fornøyd med de at det ble aldri noe annet. Leste et sted at en på Kokkelandslaget (?) sverget til disse og da var jeg overbevist
Hva bruker du le Creuset til, Niobe? Jeg synes de er vakre, men jeg vet ikke helt hva jeg skulle brukt dem til. Har jerngryte, sautepanner og gryter fra IKEA 365+. Sistnevnte er både gode og billige.
Det meste, egentlig. Supper, gryteretter, brød, grateng, osv. Det er kjekt at den er så fin at den gjør seg på "festbord" også. :) Min er kremhvit, og står i hjørnet bak komfyrtoppen når den ikke er i bruk. Men det er den ganske ofte.
Jeg er ikke Niobe, men stor fan av Le Creuset. Jeg har en hjertegryte, en støpejernspanne, en grillpanne og en stor, dyp stekepanne med slippbelegg.
Hjertegryta er ganske liten, men er genial å lage gryter som skal koke en stund, bare til oss tre. Lapskaus, elghakk, lammeskank og marokkanske gryter for eksempel. Det finnes mange større gryter også.
Støpejernspanna er super å steke i, særlig pannekaker og egg. Den store panna steker vi kjøttdeig og lager kjøttsauser i, og grillpanna er selvforklarende.
Jeg ønsker meg en støpejernsgryte med lokk jeg kan bruke inne i ovnen også. Hjertegryta har plastknott, så den kan jeg ikke bruke der.
I tillegg er de nydelige å se på og går aldri i stykker.
Jeg har en stor Le Creuset stekepanne, og jeg syns den er fin å se på. Men den er blytung, og veldig mye fester seg lett i den syns jeg. Pannekaker fatter jeg ikke at du får til å steke i den?
Jeg kjøpte noen 356+ -gryter i dag. Men har IKEA sluttet med den store, deilige stekepannen sin? Nå fant jeg bare en wok og vanlige lave teflonpanner. Jeg kjøpte en panne med veldig høye kanter der i fjor, lignet på en wok men det var en stekepanne (sautépanne?). Fant den ikke i dag. :sur: Men de utvider jo, og alt er et salig rot der, så kan hende de bare ikke har fått den på plass enda.
Er det den store med slippbelegg og høye kanter? Det er ikke den jeg bruker til pannekaker. Jeg bruker en passe stor helstøpt panne.
Jeg tror det er denne. Ingeting fester seg, og jeg kan nesten steke uten fett:
Denne her bruker jeg til kjøttsauser. Den har slippbellegg, men jeg syns ikke det slipper noe særlig. Derfor passer den ikke så godt til pannekaker, egg og slikt som må slippe. Jeg har et stor glasslokk til den også, så jeg kan koke i den:
Sånn ca. hva ligger den nederste der på i pris? Er det type tusenlapp? Jeg synes gode stekepanner er så dyre. Ja, de holder jo en stund, men nå har jeg svidd av 11.000 på to kjøkkenmaskiner (blender og Kenwood) så jeg må holde meg litt på matta fremover. :knegg:
Skal det ikke være sånn, altså?? Fikk induksjonstopp før jul, og vår har vært sånn hele tiden. Har 356-kjelene fra IKEA, så det burde ikke ha noe med kjelene å gjøre.