Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hvilke trær skal vi ha?

#1

Salt sa for siden:

På forsiden av huset har vi 3 trær jeg ikke vet hva er. Jeg antar de må være i syrin-familien. De skyter villskudd som om det stod om livet, og det ser bare rotete og fælt ut der, så nå vil jeg røske dem opp og plante noe nytt.

Plassen er delvis solrik, og vi bor i H3.

Jeg liker trær som epletrær, kirsebærtrær, rosehagtorn, rosemandel og hurdalsrose. Treet bør ikke bli noe særlig høyere enn 2-3 meter, ikke skyte vilt med villskudd, men ha "ren" stamme. Gjerne med masse rosa blomster om våren / sommeren (hvis det finnes noe som blomstrer om sommeren da).

Forslag? :hyper:


#2

Mei sa for siden:

Jeg aner ingenting om de du liker - men jeg elsker syriner og skal plante ny hekk i år. Dersom du skal røske opp noe vil jeg gjerne ha!

:sparke:


#3

Salt sa for siden:

Klart du kan få dem, Mei! Men de er ganske høye? De er vel 2,5 meter, kanskje?


#4

Mei sa for siden:

:knegg: Jeg tenkte på villskuddene da. Men om de som er høye går an å klippe ned og ser ut som de har nok røtter til å overleve etter at de er gravd opp er jeg interessert i dem også.


#5

Salt sa for siden:

Åja. :knegg: Det ser ut som om de overlever alt. Jeg skamferte dem i fjor, i et desperat forsøk på å tøyle dem, og etter bare noen uker var den i full utspring igjen. Hvis du prikker meg tlf nr ditt så kan jeg sende deg bilde, hvis du vil?


#6

Mei sa for siden:

Det er når man skamskjærer syriner det kommer villskudd. :dulte: Hvilken farge blomstrer de i?

:avsporer totalt og skamløst:


#7

Salt sa for siden:

Åja, hehe. Jeg klippet ned alle villskuddene rundt stammen for å få en ren stamme, og så ble det rene vilnisset. :snurt: De blomstrer i lilla. Lys lilla, tror jeg. :gruble:


#8

Kanina sa for siden:

Jeg elsker syrin, men hvis du vil ha noe som er mer som et tre, ville jeg valgt magnolia! :hjerter: De kan jo bli større enn 2-3 meter, men jeg vil tro det lar seg gjøre å beskjære dem.


#9

Salt sa for siden:

Æsj, nå ble jeg usikker. Fant både oppstammet rosemandel (:hjerter:), men også Dvergsyrin! Den er jo knallfin! Må jeg holde meg til syrin da, tro? :gruble: Den blomstrer jo litt lenger enn rosemandelen...


#10

Salt sa for siden:

Jeg er veldig glad i syrin, altså, men bare ikke den varianten vi har, for den vokser jo over alle støvleskaft.


#11

Salt sa for siden:

Ah, ja! Magnolia Sunsation er jo nyyydelig! Må finne ut når de blomstrer, og hvor lenge.


#12

Salt sa for siden:

...eeeeller Magnolia Daybreak:

Men de blir litt høye, da. 3-5 meter.


#13

Mei sa for siden:

Magnolia er vel ikke det enkleste å få til i vårt klima, er det det? :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.