Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sushi - Hva er godt?

#1

Fibi sa for siden:

Jeg liker ikke så godt ris, jeg er ikke overbegeistret for soyasaus, og sashimi takler jeg ikke. Men kombiner rå fisk med ris og soya - så er jeg med! Nå har jeg lyst til å prøve å lage selv, men aner ikke hva jeg kan ha inni rullene. Forettrekker maki fremfor nigiri, men nigiri med laks går ned det også.

Favorittbitene fra favorittshappa ([url]www.sabi.no[/url]) heter Signture Tore Tang, og har både cruchy og spicy og rogn og laks og.. ja. Masse godt. :knegg: Maki med fritert scampi smaker også fortreffelig. Og kamskjell... Men kan jeg bruke frosne kamskjell om jeg skal lage hjemme, eller må jeg reise land og strand rundt for å finne ferske?


#2

Lorien sa for siden:

Frosne kamskjell går fint. Jeg kan varmt anbefale maki med laks og selleri. Og vil du prøve noe virkelig orgasmisk, legg rogn på skiver/båter av appelsin...


#3

shute sa for siden:

Frosne kamskjell funker fint. Smørfisk og tunfisk - tunfisk er det relativt greit å oppdrive i fiskedisker. Jeg er en sucker for avocado, og philadelphia-ost sammen med laks er aldeles fortreffelig. Søtchilisaus inni makier er litt sølete, men godt. Dampet asparges passer til en del.

Søt omelett funker i makier også, om man liker det (det serveres vel oftest som nigiri).


#4

Fibi sa for siden:

Ok, her kommer litt selvskryt. Jeg har laget sushi for første gang. :kry:

Rull 1: Nori ytterst, laks, agurk og avocado/wasabikrem som mannen har laget.
Rull 2: Inside out, laks, scampi og agurk.
Nigiri med salmalaks og wasabirogn

Rullene ble en tanke slappe og jeg kjente at jeg burde hatt litt mer fisk, og nigirien hadde litt mye wasabirogn så de ble litt sterke. :knegg: Men til å være første forsøk er jeg kjempefornøyd. :D


#5

Sokk sa for siden:

:nam: Så fine de var!


#6

Bomull sa for siden:

Wow!! Kjempeflott da! :jupp:

Sushi er jo ikke bare fisk, så du kan gjerne bruke kylling, svin mm. i makirullene og, om du spiser kjøtt. ;) Ellers er der veldig godt med avocado, til alt - og maki med avocado, gulrot og crabsticks (Californian) er nydelig med chilimajones. :sikle:


#7

emin sa for siden:

Fibi: Det så digg ut! :sikle:

Jeg er i tillegg fryktelig svak for tempurareker. De er jo friterte, men vi bruker å lage dem de gangene vi har sushi likevel. Gådd, nå fikk jeg lyst på sushi og tempurareker, men har lovet mannen hjemmelaget pizza i kveld...hmmmm...


#8

Fibi sa for siden:

Det ble sushi i dag også. Risrester, you know. :knegg:

Inside out roll med laks og wasabirogn.


#9

Bomull sa for siden:

Nam!!

Åh, nå er det like før jeg ringer sushi-shappa rett oppi høgget altså, lyyyyyyst på!!!


#10

emin sa for siden:

Ja, den som hadde ei sushisjappe i nærheten. :sukk:


#11

Snuppa sa for siden:

Åhhh, jeg må bare lære meg å lage sushi selv.


#12

emin sa for siden:

Signerer :nemlig: Heldigvis har jeg ei god venninne som kan kunsten, så skal få opplæring hos henne. :jupp:


#13

Hyacinth sa for siden:

Hvordan får du til å rulle inside out uten et eneste stort graps?


#14

Fibi sa for siden:

Trykke risen godt ned på norien, og plastfolie. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.