Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

:Hage: Kjøkkenhage på skyggesiden?

#1

Blå sa for siden:

Er det noen som vet hvor mye sol reddiker og gulerøtter trenger?

Jeg har en skyggefull side av huset (får morgensol, men ikke så mye mer) som hadde passet perfekt til to pallekarmhager. Er det noen som har erfaring med reddiker og gulerøtter og som har noen formening om de kan klare seg med morgensol?


#2

Mei sa for siden:

Det meste som skal spises trenger mye sol for å vokse, modnes og få god smak. Rådet de fleste steder er å anlegge kjøkkenhage på det mest solrike stedet på tomta.


#3

Blå sa for siden:

Takk


#4

Kanina sa for siden:

..men det er derimot mange blomster man kan plante i skyggen. Jeg eksperimenterer på 3. (eller 4.??) året nå. :D Så langt kan jeg si at akeleier er en sikker vinner. Og klatrehortensia. Og muligens syrinhortensia, men den har ikke blomstret like godt alle årene. Og så er det den fantastisk vakre høst-anemonen, som jeg ikke har fått til å voervintre, men skitt au, den var så utrolig fin det ene året jeg hadde den, så jeg prøver igjen i år. :jupp:


#5

Mei sa for siden:

De fleste stauder trives best i halvskygge ja. Naboene har anlagt bed der sola steiker som verst midt på dagen - og strever med å få noe til å overleve. Jeg har mitt største bed i halvskygge - med kun tiiiidlig morgen sol og litt ettermiddagssol. Der gror det snart over.


#6

Minty sa for siden:

Vi har liljekonvall i det mest skyggefulle hjørnet av hagen og den stortrives. :D (Men obs obs, den er giftig!!)


#7

meisje sa for siden:

Urter kan gjøre seg, vi hadde iallefall stor suksess med peppermynte som vokste på skyggesiden av huset vårt.


#8

Høns sa for siden:

Ruccola, mynte, sitronmelisse, oregano og rosmarin - alle trives på mors morgensolside av huset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.