Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har oppskrift på kaldhevede rundstykker?

#1

daffy sa for siden:

Har lyst å lage rundstykker til søndagsfrokosten. Noen som har en god oppskrift på rundstykker jeg sette til heving over natten?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har bare laget en helt vanlig deig, men med litt mindre gjær, og satt den i kjøleskapet over natten.


#3

Stompa sa for siden:

Samme her. Funker veldig bra. :jupp:


#4

Skilpadda sa for siden:

Drar opp denne for å spørre: bør kanskje rundstykkene etterheve litt ekstra lenge for å få deigen varm og hevingen ordentlig i gang?


#5

Filifjonka sa for siden:

Det skader sikkert ikke, men jeg kan ikke huske at jeg har etterhevet dem noe særlig mer enn vanlig.


#6

Pingis sa for siden:

Man kan jo bare etterheve til de ser ferdighevet ut.


#7

Obelix sa for siden:

Scones er jo veldig godt da.
Ikke akkurat rundstykker, men tar kort tid å lage.
Kan poste en oppskrift hvis du er interessert.


#8

Optimist sa for siden:

Jeg er i alle fall interessert i scones-oppskrift! :ja:


#9

Obelix sa for siden:

Nå fant jeg selvfølgelig ikke oppskriften jeg bruker. Fant ingen på nettet som ligna heller.
Vet jeg har den på jobben, så kan skrive den opp til uka.


#10

Obelix sa for siden:

Dette er i utgangspunktet søte og fine scones.
Jeg pleier å redusere sukkeret ( tar i 1 ts kanskje), bruker halvparten fint mel og sammalt hvete og tilsetter evt. litt linfrø og solsikkekjerner.

Scones

1/2 kg hvetemel
2 ss farin
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
75 gr smeltet smør/margarin
4 dl melk

Bland alt sammen til en smidig deig.
Kjevl ut til en sirkel.
Riss opp deigen slik at det blir 8 trekanter
Strø evt. litt havregryn,linfrø eller annet på toppen

Stekes på 200-220 grader i ca.10 min, midt i ovnen.

Serveres lunkne med ost og syltetøy på :nam:

Og nå lurer jeg på om kollegaene mine som kommer på vakt i morgen tidlig får nybakte Scones til frokost.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.