Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fullkorns-hvetemel i boller?

#1

Beckett sa for siden:

Jeg oppdaget plutselig at Møllerens har kommet med et hvetemel av fullkorn, ekstra finmalt. Jeg tok sjansen og byttet ut halvparten av hvetemelet i pizza-deigen med det, og det fungerte veldig bra.
Er det noen som har prøvd dette melet i boller?


#2

Schnuppa sa for siden:

Jeg har ikke bakt det selv men fått det servert. Veldig smakfulle og saftige. Tror ikke det skulle være noe problem med å bytte ut halvparten.
Har selv veldig gode erfaringer ved å bytte ut endel av hvetemel med litt grovere i både pizzadeig, muffins, vafler, pannekaker. Det samt å bytte ut endel av vanlig melk med cultura eller andre typer surmelk har blitt gjort med stort hell.


#3

Mams sa for siden:

Det har jeg aldri prøvd, men siden det er ekstra finmalt skulle jo ikke det være noe problem. Det må jo bare gjøre de bedre etter min mening.
Jeg hadde bursdagsfeiring fr eldsteman i går og lagde pizzasnurrer til gutta.
(han hadde guttene fra klassen sin her)
Da byttet jeg ut halvparten av melet med fin sammalthvet og fin sammalt rug. Det synes i allefall jeg blir godt.
Pleier å kjøpe den som inneholder begge deler i et, men hadde gått tom for det.


#4

Beckett sa for siden:

Og der fant jeg jammen oppskrift på Møllerens sider. :flau:


#5

Bluen sa for siden:

Med ekstra finmalt mel går det sikkert bra, også i boller. Sammalt hvete har jeg brukt i pizzabunn i alle år. Jeg må imidlertid innrømme at jeg er usikker på om man bør ha grovt mel i hva som helst. De grove vaflene jeg prøvde meg på for en stund siden, var sant å si ikke særlig gode. :o


#6

Clubby sa for siden:

Prøvde, likte og fortsatte....


#7

Beckett sa for siden:

Det er jeg enig med deg i. Jeg har også prøvd meg på grove vafler (riktignok bare slumping, fulgte ingen oppskrift). De var gode i sånn ca 2 minutter etter at de kom ut av jernet.

#8

Chanett sa for siden:

Jeg har prøvd det og likte det ikke. Vi sverger til sammalt spelt grov, rug og sammalt hvete. Mye bedre.


#9

Bluen sa for siden:

:nemlig: Jeg prøvde en oppskrift jeg fant her inne. Det hadde kanskje vært OK hvis jeg var innstilt på mat, men jeg var mer i kakemodus, og det ble veldig kompakt og rart.


#10

Bayone sa for siden:

Jeg blander stort sett alt 50/50 av vanlig hvetemel og fibra nå, synes det fungerer kjempebra jeg :jupp: Har ikke prøvd i kaker og tror ikke det blir så bra, men i gjærbakst går det veldig bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.