Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kransekake - oppbevaring

#1

Che sa for siden:

Jeg har bakt en kransekake (eller tårnkake som jeg sier) for en dame på jobben. Jeg bakte den i påska og monterte den i går - den skal serveres nå i helga. Den er enn så lenge pakket inn i cellofan - ut over det ferdig pyntet og fikset.

Hvordan bør man oppbevare den? I kjøleskap? på kjøkkenbenken?


#2

Observatøren sa for siden:

Er det ikke noe med en brødskalk? Tett boks, kjølig og brødskalk for at den ikke skal bli seig.


#3

Che sa for siden:

Jo, fryser og brødskalk har jeg hørt - men i og med at den skal brukes allerede om tre dager OG har vært fryst tidligere er jeg litt usikker....


#4

Observatøren sa for siden:

Tror ikke det gjør noe å fryse den på nytt, altså. Men tre dager... Den holder seg vel om du setter den kjølig uten noe mer?


#5

Heilo sa for siden:

Hvis du har en kald matbod tror jeg det er beste sted for den. Ellers kjøleskap.

Kransekaker skal forøvrig ikke oppbevares i plastboks på et varmt kjøkken i tropisk og fuktig klima. Hvis man gjør det, spises den på eget ansvar... :sparke: :btdt:


#6

veobra sa for siden:

Jeg har hørt samme trikset, men for at den skal bli seig. Man ønsker da seig kransekake?


#7

Observatøren sa for siden:

Jeg glemte et "for" i setningen - forbli seig!


#8

veobra sa for siden:

Ja, da forstår jeg.


#9

Svampe sa for siden:

Plastpose.


#10

Che sa for siden:

Altså: legg hele kaka (med cellofan og alt?) - i en plastpose - og sette i kjøleskap da eller?


#11

jolie sa for siden:

Kjølig sted, plastpose og en brødskalk inni. Brødskalken er viktig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.