Libra sa for siden:
Hvorfor får jeg kul på toppen av kaka? Jeg har nå bakt to bunner i spring orm og den hever ikke jevnt, men vokser seg stor på midten. Hva gjør jeg galt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Libra sa for siden:
Hvorfor får jeg kul på toppen av kaka? Jeg har nå bakt to bunner i spring orm og den hever ikke jevnt, men vokser seg stor på midten. Hva gjør jeg galt?
Charlie sa for siden:
Det er - for min del... - ganske vanlig at sukkerbrød får "topp". Det kan gå an å trykke den litt ned mens kaka er varm. Ellers pleier jeg i grunnen å jevne med kniv og la toppen være bunn når jeg legger sammen kaken.
Har en herlig gammel bok fra Freia med "feil-finner": kaken hever over formen - for mye bakepulver, for liten form, for lite sukker - eller - kaken sprekker: for sterk steketemperatur, for mye sukker.
Ellers er det det står på gjerne nøyaktig oppmåling ( bakere kan ikke slumse som ved endel annen matlaging) og steketemperatur. Det er det med å bli "kjent" med ovnen sin,noen ganger må man justere temp. Ifht sin egen komfyr.
Libra sa for siden:
Så slumsing kan liksom være greia? :sparke:
Observatøren sa for siden:
Slumsing kan være greia, at bakepulver ikke er jevnt fordelt og at du ikke har smurt kantene på formen. Gjerne det siste.
Tjorven sa for siden:
Hvis det er sukkerbrød du baker, så er mitt tips å snu den opp ned før den er helt avkjølt. Da forsvinner toppen litt.
Malama sa for siden:
Kaker skal ikke slumses.
Og ja, snu opp med hjelper fintfnt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.