Jeg overtok svigermor sin gassgrill i fjor. En sånn Weber Q.
Men den ser ikke ut innvendig. Rista har jeg tatt med inn og vasker iherdig. Men hvordan i all verden vasker jeg innsiden av underdelen? Jeg kan vel ikke spraye den med ovnsrens mener jeg.
Vå løsning var enkel og genial: Kast skiten og kjøp heller en kulegrill til 150kr på Rema1000. Den fettvaskinga og styret med gassgrill kommer jeg aldri til å gjøre igjen.
Samme her.. Zalo tar fett. Nå har vi vært flinke med å holde vår grill ganske så pen da så det ble først litt skraping med en sparkel, brukte en oppvaskkost og dyppet i zalovann og skrubbet. Er så fin nå og klar for ny sesong. :)
Spiller ingen trille. De er robuste. Ovnsrens, Zalo eller hva som helst mot fastbrent fett og svineri, la virke, dra over med høyttrykksspyleren. Gjenta om nødvendig. La tørke (noenlunde) og fyr opp slik at det tørker helt, så ruster det ikke så fælt.
Et annet greit triks er å dra en pyrolyse en gang i blant: Tøm grillen for mat, fyr opp på maks guffe med lokket igjen og la stå i noen minutter (opp til et kvarter, avhengig av størrelse og futt på brennerne), slik at alt fett brennes til tørt støv. Temperaturmåleren må gjerne stange mot høyre kant. Det skal ikke være igjen noen fuktigaktige fettflekker noe sted. Avkjøl og børst ut støv. NB: Det oser gjerne en smule i begynnelsen. :knegg: