Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bibliotek

#1

Polkadot sa for siden:

Nå blir det mer litteratur på meg også (så snart jeg får gjort ferdig leiligheten for salg og kommet ajour med studiene), og jeg har tilgang til et helt privat bibliotek!:D

Min nye kjæreste har nemlig rundt 25.000 bøker!!!:hyper:

Jeg har alltid blitt sjarmert av menn som leser bøker, men hadde aldri drømt om en sånn bok-fantast, he-he.


#2

mehmet sa for siden:

:hyper:

25 000! Han burde jo være tilgjengelig for offentligheten! :knegg:


#3

Skilpadda sa for siden:

25 000 bøker? Det var imponerende! Hvor stort hus har han, egentlig? Vi har riktignok bare en alminnelig leilighet, men det er mye veggplass i forhold til størrelsen, og jeg tror ikke vi har mer enn 2000 bøker; vi kunne kanskje hatt plass til 4000 hvis vi pakket tettere, satte opp hyller overalt der det er litt plass, og kastet alt av film, musikk, tegneserier og datautstyr. Et raskt overslag tilsier at vi måtte hatt godt over 50 alminnelige BBB-bokhyller fra gulv til tak for å få plass til 25 000 bøker, og det var snakk om bare små, tynne pocketbøker. Nærmere 50 meter vegg med hyller fra gulv til tak, altså. Man kan jo pakke alt i kasser og dermed få plass til mer, men da blir det vanskelig å finne frem i dem.


#4

Obelix sa for siden:

Oi, det må jeg si.
Stort hus også da vil jeg tro. Skal litt til å få plass til så mange bøker.


#5

Skilpadda sa for siden:

Man kan selvsagt dele opp alle rommene så man får flere vegger å sette bokhyller på. (Vi har en slags plan om akkurat dette selv, nemlig. :humre: )


#6

Mei sa for siden:

Åh så heldig du er. Håper dere får plass til å ha alle bøkene fremme. Vår store sorg er at mesteparten av både min og mannens boksamling måtte vike da ztjernas rom gikk over fra å være bibiliotek til å bli barnerom. Nå har vi 40 store kasser bøker på loftet, tre stappfulle bokhyller i stua, og bøker liggende og flyte på soverommet og på kjøkkenet.

:sukk:
Når vi får større plass skal vi definitivt ha bibliotek igjen.


#7

Polkadot sa for siden:

Ja, det er slik systemet hans er. Pakket bort på et lager :(

Vi satt og drømte oss bort i husbygging, og det skal bli litt av et prosjekt.... Men å sette opp reoler i et rom er altså et alternativ. Noe jeg ikke synes er så fint, men hva annet kan man gjøre? :sukk:


#8

Mei sa for siden:

Ikke fint? :eek:
Nei kanskje ikke estetisk vakkert, eller stilrent. Men for en stemning det blir på et slikt rom! Helst spesialtilpassede hyller fra gulv til tak, med bøker på rekke og rad. En eller to skikkelig dype gode lese-lenestoler, dunkelt lys i resten av rommet, og godt leselys ved stolene. Også selvfølgelig et lite bord til å sette tekoppen på.

:hjerteøyne:


#9

Polkadot sa for siden:

Jeg får helt andre assosiasjoner. Ser for meg en gal øksemorder som er ute etter meg, og jeg løper mellom reolene og gjemmer meg. Ikke vet jeg hvor gærningen er eller bak hvilken reol jeg kan løpe rett på han....


#10

Skilpadda sa for siden:

Aha, du snakker om reoler som står ut i rommet (i motsetning til langs veggen)? Jeg trodde først du var skeptisk til å ha bokreoler i det hele tatt, og lurte litt på hvor du i så fall hadde tenkt å ha bøkene. :humre:


#11

Mei sa for siden:

Nei nei, reoler skal stå inntil veggen :nemlig: Ikke ut i rommet. Veldig viktig poeng!

Mulig dere eventuelt trenger en ballsal for å få plass til din kjære sine bøker, men det får heller våge seg. Han vil vel ikke at du skal bli tatt av en øksemorder?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.