Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du en god oppskrift på jordbærkake?

#1

Tallulah sa for siden:

Der hvor selve kaka smaker jordbær altså? Konsistens som vanlig formkake.


#2

Madicken sa for siden:

Nå etterlyser du formkake, og der må jeg melde pass, men jeg vil likevel nevne min gode kake med vanlig sukkebrødbunn som jeg fyller med mousse/fromasj basert på gelè med markjordbærsmak. Bunnen kan man jo dynke med egnet bærlikør for enda mer jordbærsmak.


#3

Tallulah sa for siden:

Denne skal settes sammen med to andre kakesmaker, så det må være selve kaken som smaker jordbær. Og som er rosa.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Tidligere laget jeg denne, og den har en svak, men god jordbærsmak. Kanskje tilsette mer jordbær i den og ha i litt Wiltonfarge?


#5

apan sa for siden:

Skal ikke kuppe tråden, men har du oppskrift på denne? Kan den egne seg til 17.mai?


#6

Madicken sa for siden:

Ja og ja. Det vil si, jeg hadde oppskrift en gang, men må lete litt etter denne. Nå lager jeg den uten oppskrift, og om jeg ikke finner originaloppskriften, skal jeg prøve å beskrive min fremgangsmåte med personlig vri. Men vente til i morgen, ok?


#7

apan sa for siden:

Ja!


#8

Madicken sa for siden:

Jeg fant ikke oppskrift, så da blir det på husk:

Madickens jordbærkake
Lag sukkerbrød etter oppskrift på sukkerpakken. Fyllet lages mens kaken steker:

3 dl kremfløte piskes halvstiv med drøyt 100 gr melis. Pisk 1 -1,5 pk kremost naturell med 3 dl (lett)rømme, og bland dette i fløten. Kok opp 1 pk (mark)jordbærgelè med halvparten av anvist vannmengde (2,5 dl), avkjøl noe, og rør forsiktig inn i kremblandingen.

(Man kan også lage en lettere og luftigere variant ved å kutte ut kremosten og rømmen og erstatte med eggedosis. Fyllet blir da mer fromasjaktig.)

La kremen kjøle og stivne litt. Del det avkjølte sukkerbrødet i to eller tre, dynk delene med litt (mark)jordbærsaft, -brus eller –likør, eller vaniljesaus om man ønsker en mildere variant, og fordel den halvstive kremen mellom bunnene. Pynt med rosa melisglasur (melis rørt ut i (mark)jordbærsaft) og bær, krem, eller hva man måtte ha for hånden.


#9

Mirasol sa for siden:

Madicken: Den hørtes god ut, det blir jo sukkerbrød med ostekake mellom dette!?

Kan sukkerbrød farges med wilton-farger tro? Eller det vet jeg vel svaret på. Når muffinsrøre kan farges så kan vel også denne røra farges.

:Noterer gode ideer til snart 7 årsbursdag:


#10

Madicken sa for siden:

Ja, det blir det jo, eller med fromasj, om man foretrekker en lettere variant. Jeg synes ostekrem-varianten er best. :nam:


#11

GinaK sa for siden:

Om du skal ha rosa sukkerbrød så kan du jo bare ha oppi litt rosa farge fra Cacas, fås kjøpt på bla. Jernia.

Da jeg var ung så hadde jeg dilla på å lage en superenkel kake med sukkerbrødbunn, jordbærsyltetøy og vaniljekrem i midten og legge halve jordbær på toppen og gelè over. Fikk så mye skryt og det så også lekkert ut. Jeg brukte bringebærgele på toppen, synes det ble for søtt med jordbærgelesmak. Frisk og god. Veldig lik denne.
www.tine.no/oppskrifter/kaker/frukt-og-barkaker/gel%C3%A9kake


#12

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg skal ikke ha rosa sukkerbrød. Jeg skal ha en kake som smaker jordbær. Sukkerbrød smaker jo oppkast.


#13

Mirasol sa for siden:

Haha, det minner meg om den gangen jeg skulle prøve å lage en slik. Når jeg kom til toppen og skulle helle gele oppå (hadde jo vært lur og satt kaka tilbake i formen må vite) så tenkte jeg ikke på at kaka hadde krympet under steking og det var god plass til å renne ned imellom hele runden rundt. Og dessuten hadde jeg ikke tenkt på at jeg måtte bruke mindre væske og la den stivne litt først heller, så det ble lite glee på toppen, men desto mer gele rundt kaka og trukket godt inn i kaka. Den holdt seg greit sammen da. :knegg:

Så etter denne fadesen må jeg innrømme at jeg har brukt den ferdige geleen i pakke og bare smeltet den såvidt og latt den bli litt fast igjen før jeg fordeler den pent. Også er det lurt å ta kakeformen, kle den med Gladpack, helle geleen i bunn og legge på sukkerbrødet og resten av fyllet opp ned etter tur oppi der, for så å snu herligheten og ta av forma og plastikken tilslutt for å få en perfekt stablet kake uten at geleen har seget inn i sukkerbrødet. :værsågod:


#14

Mirasol sa for siden:

Atte var? :what: Sukkerbrød er jo mye bedre enn formkake. :D


#15

Tallulah sa for siden:

Sukkerbrød er virkelig bortkasta kalorier. :skuffet:


#16

Madicken sa for siden:

Den tanken har i grunnen aldri slått meg, men greit.

Men da foreslår jeg vanlig, lys formkake/skuffekake, og her finnes det utallige oppskrifter på nett, med en dæsj jordbærsirup oppi.


#17

GinaK sa for siden:

Høh! Ok, hva med å prøve å lage en lys formkake med jordbærgele inni røra - bruke halv vannmengde i geleen. Tror det er nevnt før her. Eller noe sånt.
På den kakesiden... detsøteliv finner du nok etpar sånne jenterosa kaker å herme etter? Ellers så begynner dette å høres ut som en skikkelig amerikansk rosa klissebursdagskake.. :)


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg har funnet et par av de med jordbærgele i, men syns det høres litt fake ut. Jeg syns ikke ekte jordbærsmak er veldig klissete. Jeg tror jeg skal prøve meg på denne:

Evt. denne med litt rosa konditorfarge:

Greia er at jeg skal bake en neapolitan cake, som er tre lag med sjokoladekake, vaniljekake og jordbærkake. Da kan jeg jo ikke akkurat ha sukkerbrød med jordbærkrem på.

Og alle andre står helt fritt til å like sukkerbrød, selv om jeg syns det er grusomt. :humre:


#19

Madicken sa for siden:

Det kunne jo ikke akkurat jeg vite ut fra hovedinnlegget. :snurt:


#20

Tallulah sa for siden:

Johoho!

:knegg:

(Det var jo uansett bra at du kom med oppskriften din, det var jo andre som ville ha den. :) )


#21

Filifjonka sa for siden:

Det går sikkert å bruke en formkakeoppskrift og bytte ut melken med saft fra frosne jordbær eller jordbærpuré? Eventuelt litt ekstra farge hvis den blir litt svak.


#22

Acsa sa for siden:

Jeg har laget det en gang, hvor jeg brukte vanlig formkakeoppskrift og byttet ut 2/3 av væsken med rørte jordbær kjørt i blenderen og brukte creme fraiche på resten av væsken. Den "enkel formkake" fra den rutete kokeboka.


#23

Tallulah sa for siden:

Filifjonka, og Acsa, det var god tips, takk! :blomst:


#24

Madicken sa for siden:

Greit, men jeg kommer likevel til å være fornærmet i ca ti minutter til over at du antyder at min deilige kake framkaller og smaker brekninger. :snurt:

:knegg:


#25

Tallulah sa for siden:

:sorry: Hjelper det hvis jeg sier at det gjelder alle kaker med sukkerbrød, pisket krem og marsipan? Og kvæfjordkake? Så det er ikke din spesielt altså. :humre:


#26

Madicken sa for siden:

Det hjelper alltid på selvfølelsen å høre om andres utilstrekkelighet. :blafre:


#27

Che sa for siden:

Hvilken annen kake skal du sette den sammen med? sjokoladekake? interessert i detaljer Jeg skal bake kake til jobben på torsdag - jeg trenger tips, nemlig.


#28

Tallulah sa for siden:

Sjokolade og vanilje.


#29

Che sa for siden:

mmmmm. Jeg har stor tro på den kakeideen der altså!


#30

apan sa for siden:

Jeg lagde denne Idag, med ostevarianten. Kjempesuksess. Pyntet med krem, jordbærkremtopper og hakket sjokolade.

#31

Madicken sa for siden:

Ah, så fint for både meg og dere! :knegg:

Godt dere likte den, og gratulerer så mye med dagen! :flagg:


#32

apan sa for siden:

Takk og i lige måte. Både mamma, pappa og svigermor skrøt følt av kaka.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.