Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferdigkjøpte fiskekaker med ost og bacon - inneholder de egg?

#1

Polyanna sa for siden:

Og i så fall, mye, tror dere?

Vi kjøpte disse på Meny, men jeg sjekket ikke innholdsfortegnelsen. Og nå driver jeg og lurer på om jentungen kan ha reagert på egg i dem. I så fall reagerer hun på mindre mengder enn jeg trodde. :grubler:

Hun fikk også magevondt etter å ha spist sjokoladekake på søndagsskolen i dag, der er det vel også egg?

Eller så er det tilbake til random magevondt. :gaah:


#2

Esme sa for siden:

De fleste fiskekakene man får kjøpt er det egg i ja, og nok til at mannen min som har moderat eggeallergi ikke kan spise dem.


#3

Polyanna sa for siden:

Takk for svar. Vi noterer og kartlegger videre. :)


#4

Mira sa for siden:

Sjokoladekaken var det helt sikkert egg i.

Vanskelig å vite om fiskekakene inneholder egg, men i butikken jeg jobber er det veldig nøye at det står på varene hva de inneholder. Hos oss står innholdet på lappen vi klistrer på med prisen.


#5

Polyanna sa for siden:

Dette er et nytt produkt, tror jeg? De stod i hvert fall og delte ut smaksprøver i butikken, så vi plukket med oss en pakke. Men jeg tenkte ikke på å sjekke innholdsfortegnelsen. Dumma. :Panneklask:


#6

Mira sa for siden:

Veldig rart at det ikke står noe på pakken eller prislappen, for det er veldig strengt hos oss.

Det trenger forresten ikke være nytt selv om det blir delt ut smaksprøver.
Vi deler ofte ut smaksprøver for å selge mere.


#7

Polyanna sa for siden:

Jo, det stod helt sikkert på innholdsfortegnelsen, men jeg sjekket den ikke. :)


#8

Malama sa for siden:

Men har du klart å kvitte deg totalt med den, kaste, gå ut med søpla, og den ble hentet i kveld?


#9

Polyanna sa for siden:

Hehe, nei fiskekakene var på fredag. Så da kunne jeg nok funnet pakken, langt nedi søpla. :skremt:


#10

Guava sa for siden:

Vår erfaring er at de fleste fiskekakene som selges her ikke har egg, men at noen få merker har.
Vi har ikke Meny her, men fiskekakene som selges i ferskvaren på Coop her, samt de fleste andre vi får tak i her i området er eggefrie. I sommer var vi på Sørlandet og der dukket vi over noen typer med egg.

Kaker har som oftest egg. Det som gjerne reageres på i kaker er kremen/glasuren siden det ganske ofte brukes rå egg/ ikke fullstendig varmebehandlet egg i glasur.


#11

Polyanna sa for siden:

Hun fikk altså vondt i dag, en mer "begrenset til bare magen og ikke halsbrann" (halsbrann er det vi tror hun har fått av rent egg), etter sjokoladekaken. Og da tenkte jeg tilbake og husket at hun jo fikk akkurat samme vondt på fredag, da av "uforklarlige årsaker". Og prøvde å rekke tilbake alt hun spiste da, og det eneste aktuelle jeg kunne komme på var fiskekakene vi hadde til middag torsdag, og som hun fikk i matpakken fredag.


#12

Guava sa for siden:

Er hun pollenallergisk?


#13

Polyanna sa for siden:

Nei, det er jeg ganske sikker på at hun ikke er. Null symptomer i den retning. Hun er egentlig uvanlig pigg for tiden, bortsett fra disse anfallene, og jeg lurer jo på om det kan være fordi hun ikke spiser noe særlig egg for tiden (siden vi driver og tester ut dette her).


#14

Malama sa for siden:

Vi driver også og tester ut. Og det er lett å glemme seg av og til altså.

Vi er nater på å sjekke innholdsfortegnelsen på alt vi kjøper, men så var vi på langtur, mannen fyller diesel, jeg løper inn og kjøper med meg boller og kanelgiffler.

Lucky, gutten fikk en bolle, den viste seg å være eggefri. Ham fikk ikke vite at vi hadde kjøpt noe annet, for etter at han hadde spist den bollen kom jeg på å sjekke. Giffler er med egg.


#15

Polyanna sa for siden:

Jeg trodde at det bare er rent egg hun reagerer på, men kanskje ikke, da. :sukk:



#17

Polyanna sa for siden:

Men vi er i forsøksfasen. Skal få bestilt legetime og få det sjekket ordentlig.


#18

Guava sa for siden:

Det kan være utrolig stor forskjell på reaksjon avhengig av varmebehandling. De fleste eggallergikere vil reagere på rent kokt eller stekt egg selv om det er varmebehandlet, men mat med rå egg trenger man mye mindre av før det blir reaksjon. I fiskekakene jeg linket til er det brukt eggehvite og det betyr vel at det er snakk om egg som bindemiddel. Da kan det kanskje være snakk om litt mengder. Det er jo hviten de fleste reagerer på.


#19

Polyanna sa for siden:

Jeg vet ikke om det var det merket, men produktet ligner. Takk for link! :blomster:

Og takk for info om eggehviter, det visste jeg ikke.

Rå egg får hun så godt som aldri, tror jeg.


#20

Guava sa for siden:

Risikoen ved rå egg ligger i kaker stort sett. Mange kakekremer har rå egg som ingrediens. Eggehvitepulver er også verre enn kokt egg.
Marshmallow fluff, marengs og lignende blir også nesten som rå egg.


#21

Malama sa for siden:

Vi tester grunnet utslag på blodprøve.

Men vt ikke helt hva vi ser etter av bedring da...


#22

Polyanna sa for siden:

Noe bra er det altså med at de stakkars ungene våre knapt aldri får kaker. :p


#23

Malama sa for siden:

Vi har kjøpt inn no-egg. Vet ikke om vi prøver å lage kaker med den, tiltenkt vafler som mannen lager ofte...


#24

Guava sa for siden:

No-egg er det nesten ikke vits å bruke. Vi kjøpte det inn da vi var uerfarne med eggallergi, men har erfart at det meste går minst like bra å lage uten dette også. Kaker for eksempel er bedre når de er eggefrie i utgangspunktet enn når man skal bruke No-egg som erstatning.


#25

Malama sa for siden:

Vi er totalt uerfaren, og tenkte at i første omgang er det enklere å lage vafler med ertatning, enn å finne oppskrift uten, selv om jeg vet det finnes.

Til kaker tenker jeg vi heller går naturlig eggefritt, eller i første omgang unngår.

Men hva søren gjør man med knertens favoritt, bestemors spesialitet, totenkringle som hun alltid baker til han kommer på besøk, som er deres "spesielle greie" som han får når han står opp sammen med henne, mens vi får sove videre... Stappfull av egg, visstnok. Knallgode, og er ikke de samme med en vanlig kringle, altså.

For påskeferien gikk det ved at vi ikke begynte eggefritt før etter påske. Så satser vi på at dette bare blir de tre måned er med prøving, så er det ok til jul?

Nei, ellers må nok bare bestemor begynne å bake noe annet...

Mn for en uerfaren forelder som liker å lage vafler til frokost og ikke kjenner andre måter å gjøre det enn med egg, så var "der finnes en ertatning" nok til at mannen kom hjem med en sånn pakke. Så kan han lage vafler, nesten slik han pleier.


#26

Guava sa for siden:

Jeg synes vafler blir bedre uten No-egg fordi det funker mest som bindemiddel og har ikke de egenskapene som egg tilfører i vafler.
Vafler lager jeg ofte bare som vanlige, kutte ut egg, tilsetter litt havregryn, litt ekstra bakepulver og litt ekstra smør så blir de gode.


#27

Malama sa for siden:

Vi har allerde havregryn i dem da. Det er jo frokost, så det er grove.

Vi får prøve oss frem. Bare at det er ikke prioritert akkurat nå, vi stresser litt... Prøve i juni tenker jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.