Altså 200 gram'ern smaker MYE bedre enn 100 gram'ern og 24 gram'ern. Ikke fordi den er større og jo mer sjokolade jo bedre, men en bit av den på 200 g har en annen og bedre smak enn de to som er mindre.
Hvorfor det, i grunnen? :gruble: Man skulle tro de smakte likt, og de som ikke vet bedre vil kanskje påstå at de gjør det, men som dreven sjokoladiker kan jeg fortelle dere at de smaker ulikt. :nemlig:
Jeg syns også de smaker ulikt. Jeg tror det er fordi den også er tykkere, så når man har den i munnen tar det lenger tid å tygge eller sutte seg igjennom den, og dermed utløser den på en måte flere smaker.
Det er et godt poeng. Jeg pleier alltid å kjøpe den største, men da jeg skulle hjelpe broren min med vask av leilighet, kjøpte jeg med meg en på 100 gram, og den var ikke så god at jeg hadde lyst å kaste den i meg (sånn som jeg bestandig har det med 200 g).
Jeg er sikker på at du har rett. :nemlig:
Når det gjelder grunnlag for å uttale meg så har jeg empirien i orden.
Sjokoladen i de store platene har en annen og mye bedre konsistens. Jeg klarer ikke å beskrive det, men jeg ser det for meg og vet nøyaktig hvordan forskjellen arter seg.
Kald melkesjokolade smaker aller best fra 200g plater.
De små eventyrsjokoladene smaker også bedre enn 100 gramsplatene av en eller annen merkelig grunn, men ikke så godt som 200 g.
Jeg er mot strømmen og synes den minste smaker aller best. Jeg spiser jo ikke de sjokoladene lenger, men jeg foretrakk alltid eventyrsjokkisen da den smaker hundre ganger bedre enn de tykke kvalmende bitene. De der løvtynne hjertene likte jeg aller best.
De store platene på taxfree beviser forresten at det er mer enn størrelsen som utgjør forskjell. De burde jo, etter størrelseteorien, være aller best, men de er ikke like gode som 200g.
Jeg har i grunnen ikke reflektert over dette i det hele tatt, men oppfatter temaet som såpass viktig at jeg melder meg frivillig til en praktisk studie i kveld. Man må spise all sjokoladen for å få riktig resultat, ikke sant?
Da jeg ble sammen med Sambo var det en slik rull han pleide å kjøpe seg til lørdagsgodt. :skuffet:
Den smaker for lite, blir borte for fort, og er generelt bare kjedelig.
Jeg har lyst å kjøpe en på 200 g, bare rive av papiret og spise hele greia som den er! Men det blir med ett og to knekk/striper. Får ta det når jeg er ferdig med ammingen.
Jeg husker jeg faktisk fysisk satt og brakk meg foran pcen da jeg på snartmamma.com leste om ei som hadde dilla på disse vemmelige Freia fylte påskeegg og spiste 4-5 hele pakker på rappen! Jeg har aldri noensinne (ikke engang som overvektig) klart mer enn maks 2, helst 1 (stk, ikke pakke).
På café er kakaoen min slik: Kakao/smeltet sjokolade med sjokoladesirup i bunn toppet med krem og sjokoladestrø. Sjokolade på sjokolade på sjokolade på sjokolade (osv.) er det besteste.
Når vi snakker om sjokolade så har jeg fremdeles minner fra Basic-sjokoladen. Det var også en ren melkesjokolade, men fytti for en himmelsk konsistens. :hjerter:
At den skulle forsvinne var et tap.
Jeg vet om to sjokolader som kunne forsvunnet uten at jeg hadde opplevd det som tap. Nero og Salmiakki. Sistnevnte var så ille på smak at jeg ikke klarte å spise den.
På torsdag var vi på en Ritter-Sport butikk/verksted på 1000 kvm som hadde mulighet til egenkomponert sjokolade+ at man fikk kjøpe 2 kg poser med Ritter-Sport til rundt 100 lappen. Det var magisk!
De smaker forskjellig, ja. Jeg liker tynne plater best, så jeg liker Eventyrsjokoladen bedre. Men jeg mener at kaloriinnholdet i dem ikke er helt likt, så de er ikke helt like, heller. Melkerull smaker også litt annerledes.
Noen (les: Ramses) må skrive en mail til Freia og få en forklaring på hvorfor det er slik. :nemlig: Men det koker vel ned til at det ER størrelsen det kommer an på, også i sjokoladesammenheng. Størst er best. :ja:
Den gjør det, Kokos! Eller antagelig smaker den kokt/kondensert melk. Jeg synes den minner om geitost, prim, Hapå og denslags. Men den går da ned, for all del. :knegg:
Når vi er inne på tema om verdens beste sjokolade. Den var rappet i gullpapir, usikker på om det var Freia eller Nidar, den var tilsatt litt kremfløte og ble lansert rundt juletider....for en del år siden. 200 g. Nidar julesjokolade? Nei, hva var det, da? :gruble:
Jeg er så sær at jeg synes melkesjokoladen til Freia har tapt seg veldig, så den ligger langt nede på prioriteringslisten hvis jeg skulle kjøpt sjokolade.
Jeg tror den ble lansert julen '07. Finner dere bilde av den?
Dixie: Ja, den fikk jeg også. Jeg sendte jo mail til Nidar året etter, og fikk da beskjed om at de solgt for lite av den til å gjenta herligheten de neste åra, men at den kunne komme tilbake som en surprise ved en senere anledning.
Nidar sin Smash-sjokolade er best!
Men Freia-melk har tapt seg, eller så har smaken min endret seg.
For øvrig mener jeg at mange sjokolader er for søte. Så det så. Feks Smil. Og mange twist-biter.
Hvilken ny kokossjokolade snakkes det om?
Finnes det ingenting i FP-reglementet om at det er ufint å starte sjokoladetråder på mandager? :skuffet: Nå har jeg googlet sjokoladebilder, og er nesten desperat. :mumle:
Jeg skal prøve alt dette når jeg har fått ferdig loftet. :nemlig:
(Veddemål med Stesnuppa ... Ikke spise godteri eller drikke brus før vi har en loftstue i huset vi tar over om to øyeblikk. Og etter en slik tråd holder det hardt, altså.)
Jeg synes både Nidar og Freia er godt jeg. Men Minde Sjokolade spiser jeg ikke hvis kan slippe. Dvs jeg spiser det jo, men jeg kjøper det aldri selv. Det er en bismak der jeg ikke helt kan beskrive.
200g sjokoladene er helt klart best. Jeg foretrekker Walters fremfor vanlig melkesjokolade. Stratos er også fantastisk godt. Det meste av Nidar og Freia er veldig godt. Minde sine sjokolader i løsvekt kan du dog få billig av meg. Eneste unntaket er Ris sjokoladen til Minde. Den er brukbar.
Jeg er hjertens enig!
Mindes sjokolader har ikke bare en bismak, men de har en slags merkelig tørr konsistens. De glir ned de også, men jeg kjøper dem aldri.
Definitivt Nidar-fan. Stratos og Troika er fabelaktig. For ikke å snakke om marsipan. Da MÅ det være Nidar om det skal være verdt det. Freia har noen gode. Walters mandler som favoritt sammen med mandelstang. Minde havner neders på rangstigen. Kjøper jeg aldri.
Til og med jeg som er dritkvalm kjenner jeg nesten fikk lyst på sjokolade nå. Men bare nesten.
Vi henger igjen etter helgen. Rester. Etterslep. Jeg stappet innpå en hel crispo i går, to biter lå igjen i dag. De forsvant rimelig kjapt i det jeg kom inn døra her..
Åh hva søren gjør jeg i denne tråden? :sukk: Men når jeg først er her må jeg hive meg inn i heia gjengen for store størrelser. :D Størst er best. :tøff: Og størst av alt er hvalen. Av rein melkesjokolade er det min absolutte favoritt.