Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et spørsmål om sjokolade

#1

Skremmern sa for siden:

Min egen enkle forskning viser at denne:

smaker mye bedre enn disse:

Altså 200 gram'ern smaker MYE bedre enn 100 gram'ern og 24 gram'ern. Ikke fordi den er større og jo mer sjokolade jo bedre, men en bit av den på 200 g har en annen og bedre smak enn de to som er mindre.

Hvorfor det, i grunnen? :gruble: Man skulle tro de smakte likt, og de som ikke vet bedre vil kanskje påstå at de gjør det, men som dreven sjokoladiker kan jeg fortelle dere at de smaker ulikt. :nemlig:


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg syns også de smaker ulikt. Jeg tror det er fordi den også er tykkere, så når man har den i munnen tar det lenger tid å tygge eller sutte seg igjennom den, og dermed utløser den på en måte flere smaker.


#3

kokosbolle sa for siden:

Jeg er enig, de smaker forskjellig. Størst er best.


#4

Sol sa for siden:

Fordi hver enkelt bit er tykkere og større og opplevelsen når den smelter i munnen dermed blir anderledes pga ulik dekningsgrad på tungen?


#5

Skremmern sa for siden:

Det er et godt poeng. Jeg pleier alltid å kjøpe den største, men da jeg skulle hjelpe broren min med vask av leilighet, kjøpte jeg med meg en på 100 gram, og den var ikke så god at jeg hadde lyst å kaste den i meg (sånn som jeg bestandig har det med 200 g).


#6

Syrinx sa for siden:

Det samme gjelder firkløver. Der er det tydelig at det ikke er samme røra i store og små plater, avslørt av nøttebitene.

Når det er sagt, størst er (dessverre) best.


#7

LilleLeo sa for siden:

Størst er best. :nemlig: Forskjellig konsistens er det på dem også.


#8

Obelix sa for siden:

Litt omvendt av cola som smaker best på glassflaske.

Og enig i at 200 gramsen er best, og det tror jeg kommer av at de bitene er tykkere.


#9

kokosbolle sa for siden:

Jepp, jeg synes den største er hardere, og jeg liker best hard sjokolade.


#10

Guava sa for siden:

Jeg er sikker på at du har rett. :nemlig:
Når det gjelder grunnlag for å uttale meg så har jeg empirien i orden.

Sjokoladen i de store platene har en annen og mye bedre konsistens. Jeg klarer ikke å beskrive det, men jeg ser det for meg og vet nøyaktig hvordan forskjellen arter seg.

Kald melkesjokolade smaker aller best fra 200g plater.

De små eventyrsjokoladene smaker også bedre enn 100 gramsplatene av en eller annen merkelig grunn, men ikke så godt som 200 g.

sjokonerd


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg er helt enig med deg. Og de ekstra tykke som kommer til jul noen ganger er enda bedre.


#12

Kirsebær sa for siden:

Jeg er med i en hittil hemmelig undergrunds-gruppe som kjemper for at det skal gjelde mennesker også. :nemlig:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er mot strømmen og synes den minste smaker aller best. Jeg spiser jo ikke de sjokoladene lenger, men jeg foretrakk alltid eventyrsjokkisen da den smaker hundre ganger bedre enn de tykke kvalmende bitene. De der løvtynne hjertene likte jeg aller best.


#14

Syrinx sa for siden:

De store platene på taxfree beviser forresten at det er mer enn størrelsen som utgjør forskjell. De burde jo, etter størrelseteorien, være aller best, men de er ikke like gode som 200g.


#15

Skremmern sa for siden:

Kirsebær: :knegg:

Fnatten: Jepp, faktisk! Den på 100 g er den dårligste (nei, hallo, vi snakker sjokolade her) den er altså minst god.

Melkerullen skuffer også, egentlig.


#16

Marit K sa for siden:

Jeg har i grunnen ikke reflektert over dette i det hele tatt, men oppfatter temaet som såpass viktig at jeg melder meg frivillig til en praktisk studie i kveld. Man må spise all sjokoladen for å få riktig resultat, ikke sant?


#17

Skremmern sa for siden:

:sjokk:

Det blir som med svigerinna mi, som putter for og søt rett etter hverandre i samme setning! :skjønner ikke noe:


#18

Skremmern sa for siden:

Jeppsi! Hiv med melkerullen også!


#19

Kirsebær sa for siden:

Da jeg ble sammen med Sambo var det en slik rull han pleide å kjøpe seg til lørdagsgodt. :skuffet:
Den smaker for lite, blir borte for fort, og er generelt bare kjedelig.


#20

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:


#21

Fibi sa for siden:

Enig med andre her. Jo større, jo bedre. :nemlig:


#22

Che sa for siden:

:knegg: Enig!

  • jeg liker iskald sjokolade - og den store er kjempegod når den smelter sakte, men sikkert..mmmm - å, nå fikk jeg lyst på sjokolade.

#23

Kirsebær sa for siden:

Ja, er det ikke snålt?

Og litt som søstra mi, som faktisk nektet meg å dyppe sjokolade i sjokoladefontenen. Fordi det umulig kunne være noe annet enn kvalmende.
:skuffet:

Sjokolade dyppet i sjokolade må jo være den ultimate opplevelsen. :nam:


#24

Marit K sa for siden:

Du snakker fortsatt om sjokolade, ikke sant?


#25

Skremmern sa for siden:

Jeg har lyst å kjøpe en på 200 g, bare rive av papiret og spise hele greia som den er! Men det blir med ett og to knekk/striper. Får ta det når jeg er ferdig med ammingen.


#26

Dixie Diner sa for siden:

:kvalm:

Jeg husker jeg faktisk fysisk satt og brakk meg foran pcen da jeg på snartmamma.com leste om ei som hadde dilla på disse vemmelige Freia fylte påskeegg og spiste 4-5 hele pakker på rappen! Jeg har aldri noensinne (ikke engang som overvektig) klart mer enn maks 2, helst 1 (stk, ikke pakke).


#27

Skremmern sa for siden:

På café er kakaoen min slik: Kakao/smeltet sjokolade med sjokoladesirup i bunn toppet med krem og sjokoladestrø. Sjokolade på sjokolade på sjokolade på sjokolade (osv.) er det besteste.


#28

Lavender sa for siden:

200 gr er best. Jeg har en 100 gr liggende i skuffen bak meg, fint om en egentlig ikke skal spise den. Smaker akkurat som om den er gammel.


#29

Skremmern sa for siden:

Faktisk! Du kan spare den og gi den bort i presang til noen. Jeg fikk en sånn 70 % kakao-sak her om dagen (:hehehe:), den skal jeg regifte!


#30

Guava sa for siden:

Når vi snakker om sjokolade så har jeg fremdeles minner fra Basic-sjokoladen. Det var også en ren melkesjokolade, men fytti for en himmelsk konsistens. :hjerter:
At den skulle forsvinne var et tap.


#31

Kirsebær sa for siden:

All sjokolade som forsvinner er et tap. Sørgelig, er det.


#32

Guava sa for siden:

Jeg vet om to sjokolader som kunne forsvunnet uten at jeg hadde opplevd det som tap. Nero og Salmiakki. Sistnevnte var så ille på smak at jeg ikke klarte å spise den.

På torsdag var vi på en Ritter-Sport butikk/verksted på 1000 kvm som hadde mulighet til egenkomponert sjokolade+ at man fikk kjøpe 2 kg poser med Ritter-Sport til rundt 100 lappen. Det var magisk!



#34

GydaG sa for siden:

:jupp:


#35

Embriksmamma sa for siden:

:nemlig:


#36

Toffskij sa for siden:

Helt enig i Fnattens observasjoner. :nemlig:

Kokos: Nei, nei, nei! Den smaker jo geitost! :skuffet:


#37

Niobe sa for siden:

De smaker forskjellig, ja. Jeg liker tynne plater best, så jeg liker Eventyrsjokoladen bedre. Men jeg mener at kaloriinnholdet i dem ikke er helt likt, så de er ikke helt like, heller. Melkerull smaker også litt annerledes.


#38

Kirsebær sa for siden:

Herlighet, så lyst jeg har på sjokolade nå!


#39

Hot Lips sa for siden:

Noen (les: Ramses) må skrive en mail til Freia og få en forklaring på hvorfor det er slik. :nemlig: Men det koker vel ned til at det ER størrelsen det kommer an på, også i sjokoladesammenheng. Størst er best. :ja:


#40

Fibi sa for siden:

Jeg klarer glatt en pakke på rappen, men fire-fem hadde biltt litt mye selv for meg. :knegg:


#41

kokosbolle sa for siden:

Hvafornoe, påstår du at Cadbury smaker geitost??? :dåne:


#42

Toffskij sa for siden:

Den gjør det, Kokos! Eller antagelig smaker den kokt/kondensert melk. Jeg synes den minner om geitost, prim, Hapå og denslags. Men den går da ned, for all del. :knegg:


#43

Musemus sa for siden:

Så da er det altså bestemt herved bestemt at det er størrelsen som teller? :jupp:


#44

Dixie Diner sa for siden:

:niks:



#46

Divine sa for siden:

Men den nye Kokos-sjokoladen. DEN er god, den. :euforisk:


#47

Musemus sa for siden:

[HTML][/HTML]

Men alle skriver størst er best?! :knegg:


#48

Acsa sa for siden:

Cadbury smaker syntetisk.


#49

Skremmern sa for siden:

Når vi er inne på tema om verdens beste sjokolade. Den var rappet i gullpapir, usikker på om det var Freia eller Nidar, den var tilsatt litt kremfløte og ble lansert rundt juletider....for en del år siden. 200 g. Nidar julesjokolade? Nei, hva var det, da? :gruble:

Verdens beste, var den jaffal!


#50

kokosbolle sa for siden:

:knegg: Jaja, godt jeg bare spiser den i utlandet da.


#51

Input sa for siden:

Jeg er med deg.


#52

Skremmern sa for siden:

Denne er også helt fantastisk:


#53

Niobe sa for siden:

Jeg må avslutte abonnementet på denne tråden.



#55

Dixie Diner sa for siden:

Ikke alle. :niks:

Ja, tror den het Nidar julesjokolade.


#56

Skremmern sa for siden:

Jeg googler, men får ikke opp noe bilde av den! Merklich!


#57

Slettet bruker sa for siden:

Jeg kan fortelle at ifølge fjortisene på fest her i helgen så er sjokolade dyppet i sjokoladefontene det smarteste i hele universet. :knegg:


#58

Karamell sa for siden:

De største er best ja! Og Nidars jilesjokolade var himmelsk!!


#59

Adrienne sa for siden:

Jeg er så sær at jeg synes melkesjokoladen til Freia har tapt seg veldig, så den ligger langt nede på prioriteringslisten hvis jeg skulle kjøpt sjokolade.


#60

Dixie Diner sa for siden:

Nei den var jammen godt gjemt. Jeg fikk opp påskevarianten, men finner ikke julesjokkisen.


#61

Skremmern sa for siden:

Jeg tror den ble lansert julen '07. Finner dere bilde av den?

Dixie: Ja, den fikk jeg også. Jeg sendte jo mail til Nidar året etter, og fikk da beskjed om at de solgt for lite av den til å gjenta herligheten de neste åra, men at den kunne komme tilbake som en surprise ved en senere anledning.


#62

Ole Brumm sa for siden:

Nidar julesjokolade er (var?) himmelsk god!

Freia melkesjokolade er er definitivt best i 200g pakning!


#63

Input sa for siden:

Nidar sjokolade er jo vond, uansett når på året.


#64

Kirsebær sa for siden:

:tullerdunisse:


#65

Divine sa for siden:

Nidar er jo best!


#66

GydaG sa for siden:

Endelig- jeg har nesten ikke turt å innrømme det, sjokoholiker som jeg er, at jeg ikke liker Nidars sjokolader. Stratos, feks. Bortkastede kalorier.


#67

nolo sa for siden:

Nidar sin Smash-sjokolade er best!
Men Freia-melk har tapt seg, eller så har smaken min endret seg.
For øvrig mener jeg at mange sjokolader er for søte. Så det så. Feks Smil. Og mange twist-biter.
Hvilken ny kokossjokolade snakkes det om?


#68

Kirsebær sa for siden:

Stratos dyppet i smeltet stratos er best. Med stratos som siderett badet i stratossaus. :nemlig:

(Stratos og melkesjokolade dyppet i sånn drikkekakao fra automat! Det er det beste i verden. :nam:)


#69

mkj sa for siden:

Det samme gjelder SPESIELT for firkløver. Fordi nøttebitstørrelsen blir mindre med tykkelsen og størrelsen på sjokoladen.


#70

Skremmern sa for siden:

Så sårende sagt. :hylgrine:

Når jeg tenker meg om spiser jeg aldri Nidar-sjokolade, bare Freia, men Julesjokoladen fra Nidar var bare helt fantastisk, altså.


#71

Filifjonka sa for siden:

Den nye kokossjokoladen som er i to biter er veldig god.


#72

nolo sa for siden:

:gaah:

Hvor finnes den? Jeg har sjokoabstinenser, og trenger noe forskningsmateriell.


#73

Hot Lips sa for siden:

Finnes det ingenting i FP-reglementet om at det er ufint å starte sjokoladetråder på mandager? :skuffet: Nå har jeg googlet sjokoladebilder, og er nesten desperat. :mumle:


#74

Divine sa for siden:


#75

Kirsebær sa for siden:

Ser ikke bildet, Divine.


#76

Divine sa for siden:

Fikset!


#77

nolo sa for siden:

Takk!


#78

Mrs. Longbottom sa for siden:

ja, den er fantastisk!


#79

Adrienne sa for siden:

Jeg har vært på omvisning på Nidar to ganger og kommet ut like sukkerhøy hver gang, så for meg banker Nidar Freia ned i støvlene hver gang.


#80

Input sa for siden:

Den kokos-sjokoladen har jeg ikke smakt, men jeg elsker jo alt med kokos. Må prøve til helga.


#81

Kirsebær sa for siden:

Jeg skal prøve alt dette når jeg har fått ferdig loftet. :nemlig:

(Veddemål med Stesnuppa ... Ikke spise godteri eller drikke brus før vi har en loftstue i huset vi tar over om to øyeblikk. Og etter en slik tråd holder det hardt, altså.)


#82

mkj sa for siden:

Jeg synes både Nidar og Freia er godt jeg. Men Minde Sjokolade spiser jeg ikke hvis kan slippe. Dvs jeg spiser det jo, men jeg kjøper det aldri selv. Det er en bismak der jeg ikke helt kan beskrive.


#83

Mex sa for siden:

200g sjokoladene er helt klart best. Jeg foretrekker Walters fremfor vanlig melkesjokolade. Stratos er også fantastisk godt. Det meste av Nidar og Freia er veldig godt. Minde sine sjokolader i løsvekt kan du dog få billig av meg. Eneste unntaket er Ris sjokoladen til Minde. Den er brukbar.



#85

Kirsebær sa for siden:

:nemlig:


#86

Guava sa for siden:

Jeg er hjertens enig!
Mindes sjokolader har ikke bare en bismak, men de har en slags merkelig tørr konsistens. De glir ned de også, men jeg kjøper dem aldri.


#87

Filifjonka sa for siden:

Minde kjøper ikke jeg heller.


#88

Input sa for siden:

Minde sjokolade er den vondeste, ja.


#89

Niobe sa for siden:

Ja, Minde har bismak og rar konsistens. Samme med Hval. Hval har mindre bismak, men det skyldes vel lite smak i det hele tatt.

Jeg synes melkesjokoladen i disse kringlene fra Toms er kjempegod, men veldig, veldig mektig.


#90

Storm sa for siden:

Dere fikk meg til å kjøpe Smil i kantina i dag! :gaah:

Ellers vet vel alle at Fruktnøtt er Sjokoladen over alle Sjokolader.


#91

Skremmern sa for siden:

Fruktnøtt?! :skratte:


#92

Mirasol sa for siden:

Nylig operert og på flytende kost, hva gjør jeg inne i denne tråden!? :gaah:

Smeltet sjokolade kan vel også passere som suppe kanskje?


#93

Hot Lips sa for siden:

Jeg vurderer å gå en lang tur bare for å få plass til en halv sånn kokossjokolade i kaloribudsjettet mitt. :på slankern:


#94

vixen sa for siden:

Definitivt Nidar-fan. Stratos og Troika er fabelaktig. For ikke å snakke om marsipan. Da MÅ det være Nidar om det skal være verdt det. Freia har noen gode. Walters mandler som favoritt sammen med mandelstang. Minde havner neders på rangstigen. Kjøper jeg aldri.
Til og med jeg som er dritkvalm kjenner jeg nesten fikk lyst på sjokolade nå. Men bare nesten.


#95

Fintdethei! sa for siden:

Mandag, folkens, det er bare mandag! Ignorerer tråden, og går og gjør meg klar til spinningtime.


#96

Mex sa for siden:

Vi henger igjen etter helgen. Rester. Etterslep. Jeg stappet innpå en hel crispo i går, to biter lå igjen i dag. De forsvant rimelig kjapt i det jeg kom inn døra her..


#97

Dronningen sa for siden:

Iskald Helnøtt er best, tett fulgt av Toblerone. :elsker:


#98

Libra sa for siden:

Åh hva søren gjør jeg i denne tråden? :sukk: Men når jeg først er her må jeg hive meg inn i heia gjengen for store størrelser. :D Størst er best. :tøff: Og størst av alt er hvalen. Av rein melkesjokolade er det min absolutte favoritt.


#99

Zip sa for siden:

Elsker de tynne, tynne sjokoladehjertene. :)


#100

Karamell sa for siden:

Minde smaker bæsj! Rar ettersmak og ekkel konsistens.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.