Ole Brumm sa
for 17år siden:
Ja da har jeg tatt Nenne sin oppskrift på grove rundstykker og brukt det som brøddeig. Halvparten til rundstykker og den andre halvparten til et brød.
Det ble utrolig snadder.
Stekt på 200 grader ca 60 min.
Så tusen takk Nenne for denne fantastiske oppskriften. :klemme:
Dette blir som regel 32 stykker:
1 liter lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 klunk olje, 1/2 dl kanskje. Jeg bruker raps- eller solsikkeolje.
2-3 ts salt
3 kopper havregryn
2 kopper sammalt hvete
litt linfrø, solsikkekjerner og evnt. annet som er godt
Hvetemel til deigen er passe. (Ca. en liter kanskje?)
Jeg lar deigen være litt løs før jeg setter den til heving. Så elter jeg inn mel på bakebordet til deigen er helt passe og lar rundstykkene etterheve før steking. Stekes i ca. 12 minutter ved 225 grader.
Disse er helt melkefrie forresten og det kan være kjekt innimellom til gjester.
Mandarin sa
for 17år siden:
Så gøy! Jeg lager de rundstykkene rett som det er.
Hadde du det i form?
Ole Brumm sa
for 17år siden:
Jepp.
Kan sikkert dobble oppskriften og lage fire i langpanne også. :jupp:
Mandarin sa
for 17år siden:
Da setter jeg i gang.
Honda sa
for 17år siden:
fin eller grovt samalt hvete?
Ole Brumm sa
for 17år siden:
Jeg bruker grov.
Honda sa
for 17år siden:
Ole Brumm sa:
Jeg bruker grov.
:riktig:
Da skal jeg teste den ut neste gang jeg baker brød.
Så lei av mine brød så:rolleyes:
Mandarin sa
for 17år siden:
Brødet ble veldig bra!! Takk for tips!
Nenne sa
for 17år siden:
Det får visst jeg si også. Takk for tips! Jeg har ikke prøvd å bake brød med denne oppskriften, men nå ble jeg også fristet.
Så moro dette her var da. :)