Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hele frø i bakst

#1

Isolde sa for siden:

Er det sunnere eller likt som malte frø? Er det en god grunn til å ikke male opp frøene før jeg hiver de i brødet? Tenker mest på store frø som solsikke osv. Linfrø bør vel gå greit, men der har jeg lest at de gir bedre nytte av seg malt?


#2

ElinM sa for siden:

Det jeg vet er at linfrø går ufordøyd gjennom tarmen når de er hele, og dermed får man ikke nyttegjort seg av de sunne oljene som linfrø inneholder. Som mageregulerende middel derimot er vel hele linfrø best.
De større frøene tror jeg tarmen greier å fordøye hele, samt at vi nok tygger dem i stykker også.


#3

Isolde sa for siden:

Men det er ingen god grunn til å beholde de hele?

Mannen klager nemlig på frøene mine.


#4

Daisy sa for siden:

Jeg har mann datter og sønn som klager på frø, og derfor maler jeg de... Tror ikke det har noen hensikt utover at jeg liker å tygge frø.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.