Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når lager jeg foccaciaen hvis jeg ikke kan lage den på dagen

#1

Daisy sa for siden:

Jeg skal servere en focaccia lørdag men er ikke hjemme fra 10 og utover.

Skal jeg a) lage den i all hast før den skal serveres på et kjøkken der ovnen mest sannsynligvis er opptatt?
b)Lage den i morgen og fryse den og varme den i den opptatte ovnen etter at den har tint langsomt?

Andre ideer?




#4

GinaK sa for siden:

Den blir hard om du lager den dagen før altså.
Jeg har laget opp pizza i forkant med stort hell. Lag deig og kjevle ut og ha på fyll og putt i fryseren - ustekt. Stekes når du skal ha den.

Og da går det sikkert å heve ferdig deigen til foccacianen, ha på stæsjet og saltet oppå, pakke inn i folie og putte i fryseren for så og steke den i frossen tilstand?? Noen som har prøvd?


#5

Nextlife sa for siden:

Dagsgammel foccacia er kjipt, så jeg ville heller gjort som forslått over her, langheve og steke i ovnen samtidig med det andre du har inni der.


#6

Daisy sa for siden:

Jeg synes også daggammel focaccia er kjip, men har hatt lykke med å varme den opp i ovn før servering.

Ingen problem å lage deigen om morgenen, men den hever jo EN DEL. Så da må jeg passe på at den ikke velter utover hele dagen, det kan bli litt stress. (utdrikkingslag..)

Kaldheve? Ikke trykket på linken til DS enda, men kan det være en ide å kaldheve den hele dagen før det siste? Tror det vil hjelpe mye å ikke måtte bruke kjøkkenmaskinen der vi skal og mel og alt det utover.


#7

Daisy sa for siden:

Spennende.. Kanskje det skal bli dagens eksperiment?


#8

Niobe sa for siden:

Bruk mindre gjær og kaldt vann.


#9

Daisy sa for siden:

Jeg tror jeg må prøvelage en i dag. Er hjemme og leser til eksamen og har tid til sånt. :tullerusk:


#10

kokosbolle sa for siden:

Jeg brukte slik over natta heving sist siden det stod i oppskriften, det ble veldig bra. Da stekes den rett før servering.


#11

Daisy sa for siden:

Men hvis steking skal foregå kl 18?


#12

kokosbolle sa for siden:

Ja, jeg mener det stod i oppskriften at den burde heves i 24 timer, så jeg fikk det fryktelig travelt med å komme i gang. :knegg:


#13

Daisy sa for siden:

Positivt. Veldig positivt.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kaldhever, og jeg bruker ikke maskinen når jeg lager No knead-variantene, de skal ikke eltes. :)


#15

kokosbolle sa for siden:

Nå finner jeg selvsagt ikke oppskriften jeg brukte, mulig den er fra en av kokebøkene mine. Men det ble hvertfall helt perfekt.


#16

Daisy sa for siden:

Hmm No knead har jeg ikke vært innpå. Jeg tror ikke jeg tør å eksperimentere når jeg skal servere til 14 stk.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Det skjønner jeg veldig godt. Jeg sverger til No knead, det er virkelig verdens enkleste og beste brød. Orgasmisk, faktisk. Jeg varierer med alle verdens smaker. Knallgodt. Rundstykkene er fast helgekos hos oss, de lager jeg i muffinsformer på no time. Eneste som tar tid er hevingen. :hjerter:


#18

Daisy sa for siden:

Skal absolutt prøves. :nikker:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal ikke spamme med linker her, men jeg må bare gi deg link til rundstykkene mine, de er så digge! Jeg lager forskjellige varianter, feks. med hvitløk, plain, grove osv. Alt etter hva vi har lyst på. Ungene ELSKER dem, og de liker å bli med å lage dem, de er så enkle.


#20

Niobe sa for siden:

:jupp: For meg som ikke kan stå ved kjøkkenbenken så lenge om gangen, så er eltefritt brød helt genialt.


#21

mkj sa for siden:

Kaldheving funker med kortere hevetid også. Kan reguleres med litt mer gjær eller litt varmere temperatur. Om det kjøleskapsheves, så kan man ta den ut i romtempereatur på morgenen, og hvis den ser ut til å være ferdigheva kan man jo bare steke den. Om den ikke er rykende fersk gjør ikke noe, men dagfersk bør den være.


#22

Dixie Diner sa for siden:

12 timers heving går helt fint. Jeg merker ikke forskjell på 12 og 24 timer, egentlig. Men jeg prøver å heve i minimum 12 timer, i hvert fall.


#23

Niobe sa for siden:

Jeg har prøvd det meste mellom 12 og 24 timers heving, og jeg merker ikke forskjell. Deigen står til jeg er klar for å gjøre noe mer med den. Det er jo det som er så genialt.


#24

Daisy sa for siden:

Men blir den da ferdighevet i kjøleskapet altså?


#25

Niobe sa for siden:

Jeg hever ikke i kjøleskap. Lager deigen med kaldt vann, lite gjær, og hever på kjøkkenbenken i 12-24 timer.


#26

Daisy sa for siden:

Okei.

Men hvis jeg skal stappe i fetaost f.eks da? når gjøres det?


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hever også på benken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.