Jeg skal servere en focaccia lørdag men er ikke hjemme fra 10 og utover.
Skal jeg a) lage den i all hast før den skal serveres på et kjøkken der ovnen mest sannsynligvis er opptatt?
b)Lage den i morgen og fryse den og varme den i den opptatte ovnen etter at den har tint langsomt?
Den blir hard om du lager den dagen før altså.
Jeg har laget opp pizza i forkant med stort hell. Lag deig og kjevle ut og ha på fyll og putt i fryseren - ustekt. Stekes når du skal ha den.
Og da går det sikkert å heve ferdig deigen til foccacianen, ha på stæsjet og saltet oppå, pakke inn i folie og putte i fryseren for så og steke den i frossen tilstand?? Noen som har prøvd?
Jeg synes også daggammel focaccia er kjip, men har hatt lykke med å varme den opp i ovn før servering.
Ingen problem å lage deigen om morgenen, men den hever jo EN DEL. Så da må jeg passe på at den ikke velter utover hele dagen, det kan bli litt stress. (utdrikkingslag..)
Kaldheve? Ikke trykket på linken til DS enda, men kan det være en ide å kaldheve den hele dagen før det siste? Tror det vil hjelpe mye å ikke måtte bruke kjøkkenmaskinen der vi skal og mel og alt det utover.
Det skjønner jeg veldig godt. Jeg sverger til No knead, det er virkelig verdens enkleste og beste brød. Orgasmisk, faktisk. Jeg varierer med alle verdens smaker. Knallgodt. Rundstykkene er fast helgekos hos oss, de lager jeg i muffinsformer på no time. Eneste som tar tid er hevingen. :hjerter:
Jeg skal ikke spamme med linker her, men jeg må bare gi deg link til rundstykkene mine, de er så digge! Jeg lager forskjellige varianter, feks. med hvitløk, plain, grove osv. Alt etter hva vi har lyst på. Ungene ELSKER dem, og de liker å bli med å lage dem, de er så enkle.
Kaldheving funker med kortere hevetid også. Kan reguleres med litt mer gjær eller litt varmere temperatur. Om det kjøleskapsheves, så kan man ta den ut i romtempereatur på morgenen, og hvis den ser ut til å være ferdigheva kan man jo bare steke den. Om den ikke er rykende fersk gjør ikke noe, men dagfersk bør den være.
Jeg har prøvd det meste mellom 12 og 24 timers heving, og jeg merker ikke forskjell. Deigen står til jeg er klar for å gjøre noe mer med den. Det er jo det som er så genialt.