Vi skal ha et vennepar på middag i helga, og jeg trenger tips.
Må være godt, må også være laktosefritt. Jeg er litt sånn at når jeg vet at en gjest ikke kan spise det, så kommer jeg bare på "feil" mat. Jeg har veldig lyst å lage panna cotta, men det finnes kanskje ikke laktosefri fløte?
Kan jeg steke i smør til en med laktoseintoleranse?
Hva skal jeg finne på? Forrett, hovedrett og dessert. Bør være enkelt å lage klart, for formen min er variabel, men det MÅ være digg!
pannestekte kamskjell og ruccola til forrett, helstekt indrefilet med persillebakte rotgrønnsaker til hovedrett og panncotta med laktosefri fløte og mangocoulis til dessert?
Helstekt indrefilet av okse serverte vi sist de var her, så jeg vil finne noe nytt. Lurer litt på andebryst. Er de lette å ødelegge? Jeg vil helst gjøre noe som et relativt bankers.
Andebryst er enkelpenkelt og vanskelig å ødelegge.
Når det gjelder å steke i smør er det lite laktose i vanlig smør, men noen reagerer likevel. Kanskje greiest å utelate eller spørre vedkommende?
Fyll kyllingfileter med urter og løk, surr bacon rundt. 20 min. i ovnen på 200 gr. Dette klarer til og med jeg så det må være bankers. :) Server med grønnsaker og råstekte poteter dynket med pesto. Mumse,mumse.
Er du på andebrystideen enda?
Jeg liker å servere den med røstipoteter. Problemet mitt er at jeg synes det er grusom kjedelig å stå å steke alle de røstiene, så nå har jeg begynt å lage det i form.
Smører formen godt, legger røstimassen i og steker i vannbad. Steketid varierer etter tykkelse, men 40 min-1 time går det gjerne.
Løfter den ut av forma og deler den med pizzahjul i passende stykker.
Noen dampede grønnsaker, f. eks asparges, blomkål eller romanesco.
En god balsamicosaus til.
Dersom du ikke har asparges til hovedretten kan jo det være et forslag til forrett.
Grillede asparges surret med spekeskinke og litt estragonmajones til.