Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel langpannekake som IKKE er sjokoladekake og som kan lages dagen før

#1

Divine sa for siden:

Jeg skal levere kake til salg på skolen 17. mai. Den skal leveres kvelden før. Jeg er selv lei av at det nesten utelukkende selges sjokoladekaker på slike tilstelninger, så jeg har lyst til å lage noe annet. Men jeg har verken baketalent eller flust av tid, så det må være enkelt.

Noen forslag?



#3

Heilo sa for siden:

Gulrotkake er veldig godt og holdbart. Det tar litt tid å raspe alle gulrøttene, ellers er kaka lettlaget. Osteglasuren tar også litt ekstra tid, men det er jo veldig godt da, ellers går det an å gjøre det enkelt ved å bare strø litt melis på toppen.


#4

Obelix sa for siden:

Eplekake.
Lag sukkerbrød, hell i langpanne, stikk eplebiter i, strø på sukker og kanel på toppen.


#5

mamaria sa for siden:

Krydderkake eller banankake?





#9

Divine sa for siden:

Jeg glemte å si at jeg trenger oppskrifter. Jeg aner ikke hvordan man slumser.


#10

Niobe sa for siden:

Eller denne; kulturkake. Jeg bytter ut rosinene med hakket sjokolade, og dropper glasuren. Blir også god som muffins. detsoteliv.no/print.php?574



#12

Niobe sa for siden:

Jeg dobler den til stor langpanne.


#13

ElinM sa for siden:

Jeg signerer og anbefaler denne på det varmeste. Jeg bruker veldig ofte å lage denne, da med epler, hvis jeg skal ha med en kake til et arrangement. Det blir nok denne jeg lager for å ha med til 17. mai-arrangementet på skolen. Argumentet for å lage den er at det er ikke en sjokoladekake, den er veldig god, og den er kjapp og grei å lage.


#14

Tangerine sa for siden:

Dette er omtreng som surmelkskaken. Jeg har ikke noe i (rosiner og sjokolade) og ingen glasur.


#15

Divine sa for siden:

Takk for mange gode tips. Nå ble jeg veldig kakesulten her. :nam:


#16

gnuri sa for siden:

Camomillas vaniljekake hadde jeg testet ut på forhånd om du vil bruke den. De fleste får den til å bli god, men noen (inkludert meg :mumle:) får bare en rå ekkel klumpete kake som ble kastet tvert. Ikke så moro å levere noe slikt til skolen liksom....


#17

Che sa for siden:

jeg er og ikke frelst på camomillas vaniljekake altså. Kaker uten egg er vanskelig å få til skikkelig gode, synes jeg. - Min ble litt som gummi på no vis. (men smaken var god den altså)


#18

Libra sa for siden:

:nemlig: Jeg får heller ikke til denne kaka.


#19

Divine sa for siden:

Da utgår den, tror jeg. Jeg er så elendig på å bake at jeg trenger en kake som er idiotsikker.


#20

Niobe sa for siden:

Jeg synes vaniljekaken er ok, men ganske oppskrytt. Den er langt mer ordinær enn man får inntrykk av.


#21

Che sa for siden:

men altså. Må du bake da? Kan du ikke bare kjøpe inn en bøling med kokosboller f.eks? Det er jo poppis - bra for melkeallergikere og alt!


#22

Divine sa for siden:

Niks. Det skal visstnok bakes. Jeg har aldri sett ferdigbakst på skolen her på 17. mai.


#23

mkj sa for siden:

Eplekake må være supert. jeg har ikke oppskrift, men det finner du sikkert på det søte liv.

Type formkake med eplebåter i og sukker og kanel på toppen.


#24

apan sa for siden:

Jeg bakte vaniljekaka for første gang for et par uker siden, og den ble perfekt. For meg fremstod den idiotsikker, jeg ville tatt sjansen. Bak en denne uka og test.


#25

Hobbes sa for siden:

Jeg og synes den er idiotsikker. Og om den blir vellykket hvis du prøver på forhånd, kan du vel fryse den?


#26

oslo78 sa for siden:

Krydderkake med ostekrem.


#27

Skytte sa for siden:

Jeg slår et slag for vaniljekaka jeg også. Jeg har laget den mange ganger og den har blitt like bra hver gang - med og uten epler oppi.


#28

Najade sa for siden:

Jeg klarer ikke å linke til detsoteliv.no, men om du søker opp banankake i langpanne, så anbefaler jeg helhjertet den øverste av de to du får opp.

Utrolig enkel kake som jeg kom over en gang jeg hadde overmodne bananer, og jeg husker jeg ble overrasket over hvor god den var.

Den endte faktisk som bursdagskake for gutta samme året, fordi de likte den så godt.


#29

HSJ73 sa for siden:

Snickerskake!


#30

Che sa for siden:

kaller dere meg en idiot? :dramaqueen:


#31

Tallulah sa for siden:

Jeg har et nostalgisk forhold til tekake slik jeg fikk det på sunnmøre som barn:

ppskrift:
3 dl melk
40 g gjær
80 g margarin
60 g sukker
1⁄2 kg hvetemel Smelt margarin og bland i melken, før du løser opp gjæren
i blandingen. Elt inn sukker og mel til du har en jevn og
glatt deig. La heve til dobbel størrelse.
Fyll:
80 g smeltet margarin
80 g sukker
2 ts kanel
Rikelig med hakka mandler
Bolledeigen kjevles ut i langpanne, etterheves i 20 minutt,
og stekes i 5 til 10 min på 180 grader. Bruk så en gaffel til
å prikke overflaten lett.
Smør, sukker, kanel og mandler blandes sammen før det
legges på toppen av kaka. Stekes i 15-20 minutter.


#32

Pingis sa for siden:

Nei, hadde du vært idiot ville du jo fått den til. :dakars:


#33

LilleRosin sa for siden:

Jeg koker gulrøtter og moser dem, når jeg baker gulrotkake.

En gang må være den første!


#34

Divine sa for siden:

Nei, jeg har tid til å bake, så da gjør jeg da. Jeg synes det er litt kjipt med avslutninger og slikt der alt er kjøpebakst. Så siden jeg setter pris på hjemmebakt selv, så ønsker jeg ikke å levere kjøpebakst.


#35

gnuri sa for siden:

Ellers så banner jeg i kirken og anbefaler krydderkaka til Toro. Enkelpenkel og faktisk veldig god :)
Jeg pleier å ha grovhakkede walnøtter i den.
Ikke noe glasur


#36

Divine sa for siden:

Jeg vil helst lage selv fra bunnen.


#37

Niobe sa for siden:

Osteglasuren tar da ikke tid? Det er jo bare å røre sammen smør, ost og melis, og kline på.


#38

Nenne sa for siden:

Jeg fikk den ikke til og jeg pleier å være god på å bake, så jeg vil i hvert fall ikke skrive under på at alle kan få til denne.


#39

polarjenta sa for siden:

Mens jeg som ikke er noen superbaker har fått den til hver gang jeg har laget den.:)


#40

Spoon sa for siden:

Banankake er superenkelt og veldig godt, og holder seg kjempefint til dagen etter. :jupp:

Banankake - oppskrift

Ingredienser:
2 egg
2 kopper sukker
2 bananer
1 kopp smeltet smør
8 ss melk (ca 3/4 kopp)
3 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
Tilberedning:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (de kan godt være godt modne!) med gaffel – det trenger ikke være en jevn masse.
Bland bananene i eggedosisen, sikt i det tørre og spe med melken. Blande. Stekes på 180 grader i ca 45 min. (i f.eks 22/24 cm springform)
NB Oppskriften må dobles hvis du skal bake i langpanne!!


#41

Sonar sa for siden:

Akkurat hva jeg lurte på!

Men jeg tar den et steg lengre.... Hvilke kaker av disse som er nevt med oppskrift (ikke noen baker) kan lages i helgen og fryses ned og smake godt på selve dagen?

Skal til Oslo på kurs 16. Mai og ser det blir travelt å bake og levere den dagen.
Og vi skal levere 2 kaker iår.

Alternativt får mannen blande sammen Et par Toro kaker. Positivt med det er at vi kan lett levere glutenfritt. Det ble nemlig etterspurt.


#42

Sonar sa for siden:

Og når jeg ser nærmere på oppskriftene så ser jeg det står jo på den ene gulrotkaken, kan fryses :jupp:


#43

Niobe sa for siden:

Jeg laget gulrotkaken, og frøs den ned uten glasur. Så tok jeg den opp samme dag som den skull spises, tinte på benken og hadde på glasuren sånn en gang når det passet. Den ble veldig bra til selskapet på ettermiddagen, og restene var like gode dagen etterpå.


#44

Najade sa for siden:

Banankaken er fin å fryse, men da uten glasur.


#45

apan sa for siden:

Vaniljekaken er flott å fryse


#46

m^2 sa for siden:

Ikke jeg heller, dette er en av få kaker som har skjært seg her :sparke:


#47

liefje sa for siden:

Enig. Jeg ble skikkelig skuffet da jeg laget den. Gutten min likte den, da, men det var ingen voksenkake liksom.


#48

mamsen74 sa for siden:

Hva med å bake gulrotkake på søndag og la den stå kaldt fram til 17 mai? Gulrotkake er en av kakene som blir bare bedre og bedre hvis den får "stå og sette" seg litt. Har ofte bakt det dagen før jeg skal ha den og endt opp med å nyte restene fra kjøleskapet i dagene etterpå :nam:


#49

Camomilla sa for siden:

Jeg er ingen kakebaker, men skal bake Camomillas vanniljekake å levere på skolen i år.
Jeg som er ei kakekløne har alltid fått den til.


#50

mosol sa for siden:

R.O.O.Ms gulrotkake er supergod, men jeg synes den tar lang tid å lage. Det er ganske mange gulrøtter som skal raspes (hvis du ikke har en maskin som gjør det for deg, da), og sjokolade som skal hakkes.


#51

Tallulah sa for siden:

Oppbevare kake i fem dager? Er ikke det litt mye? :skeptisk:


#52

Fløyel sa for siden:

Snickerskake kan godt fryses ned å tas opp dagen før.

Til Sonar:
Ellers har jeg verdens enkleste sjokolade/brownies kake. (denne kan også fryses)

8 egg
12 dl sukker
6 ts vaniljesukker
4 kryddermål salt
16 toppede ss bakekakao
6 dl hvetemel
400 gr meierismør

Fremgangsmåte
Bland ingrediensene i samme rekkefølge som de er nevnt i oppskriften, bruk kjøkkenmaskin. Fylles i en smurt langpanne (jeg smører langpannen først også har jeg i bakepapir). Stekes i 35 minutter, nederste rille ved 175 grader. Prøv med en pinne om kaken er ferdigstekt. Blir en seig og god brownieslignende kake. Pyntes med melisdryss.

Halver porsjonen og den passer til en paiform. Veldig god sammen med jordbær og vaniljeis.




#55

mamsen74 sa for siden:

Denne lå ute på "Det søte liv"s FB side nå. Ser ut som flere har kommentert at den er god, så den kan jo være verdt et forsøk.

alimento.blogg.no/1336508977_sfokake_oppskrift.html

Da slipper du å rive gulerøtter og være bekymret for antall dager den skal stå om ikke annet ;)


#56

Cumulus sa for siden:

Verdens beste er supergodt! :nikker: Og veldig enkelt å lage! :nikker:


#57

Che sa for siden:

Karamellkake ER jo supergodt!


#58

millact sa for siden:

Jeg synes den er veldig god og får den til, men den bør være varm. Kald er den ikke like god.


#59

maggypop sa for siden:

Toscakake

Kakebunn:
4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
4 ss melk
225 g smør
Toscaglasur:
75 g smør
3 dl hakkede mandler
1,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ss melk

Oppskriften sakset herfra:www.matoppskrifter123.no/toscakake/
Jeg har et skikkelig nostalgisk forhold til Toscakake. Men i kategorien formkakeaktige greier er det en absolutt favoritt!


#60

Maxine sa for siden:

Gulrotkake. Kan gjerne lages søndag også, og ha på glasuren dagen før. :)


#61

millact sa for siden:

Og jeg har en venninne med mann som er kokk på god restaurant og i tillegg er flink på bakst. Han fikk den heller ikke til.



#63

Nenne sa for siden:

Tusen takk for oppskriften. En sånn har jeg ikke smakt på sikkert 20 år. Denne skal jeg lage ved en passende anledning.

(Beklager den rare prikkekommentaren. iPad er av og til noe dritt.)


#64

gnuri sa for siden:

Er dette virkelig nok til en langpannekake ?


#65

-ea- sa for siden:

Kjøkkenmaskin! :riktig:

Jeg er ingen baker, absolutt ikke. Men gulrotkaka fra matprat har jeg laget med hell et par ganger, og faktisk fått skryt. :D
Pyntingen med gulrotstrimler fikk jeg ikke til, da.


#66

Divine sa for siden:

Da har jeg prøvd å lage Camomillas vaniljekake. Og den ble rå. Selv etter en halv time ekstra steking. Mann og barn spiste den likevel, så den smakte godt, men jeg kan ikke ta med rå kake på 17. mai-feiring. Så da må jeg finne på noe annet.


#67

oslo78 sa for siden:

Krydderkake

1 l skummet kulturmelk
2,5 ts natron
450 g sukker
750 g mel
8 ts kanel
325 g smør

Stekes 180 grader, 30 minutter.

Virkelig idiotsikker. Med ostekrem oppå finner du ikke bedre og enklere kake. Tar 8 minutter fra du starter til den står i ovnen! Og den blir bare saftigere for hver dag den står.


#68

kokosbolle sa for siden:

Banankake eller eplekake. :nemlig: Vaniljekaka er oppskrytt, den er altfor søt. Og jeg fikk den til. :nemlig:


#69

Chanett sa for siden:

Karamellkaka. Den er så god og perfekt til å ta med.


#70

rine sa for siden:

oslo78- noen spørsmål til deg:
Er den krydderkaka en langpannekake?
Er kanel det eneste krydderet som er oppi?
Kan du legge ut oppskrift på ostekremen?

:blafre:

Jeg har for øvrig laget den vaniljekaka to ganger, ble rå begge gangene. :gruble:


#71

Divine sa for siden:

Jeg lurer på det samme.


#72

Filifjonka sa for siden:

Jeg prøvde også den vanljesauskaken en gang, uten at det ble noen stor suksess. Gultotkake er godt da, og R.O.O.M sin oppskrift er den beste jeg har prøvd.


#73

Niobe sa for siden:

:jupp: Anbefaler den en gang til, jeg. Den er kjempegod.


#74

September sa for siden:

Signerer oslo78, enkel og god kake.

Min oppskrift er nokså lik, men mål er oppgitt i kopper. Tar meg den frihet å legger ut oppskriften, den er stor nok til langpanne.

Krydderkake
6 kp skummet kulturmelk. (ca 1 liter)
6 kp sukker
1 1/2 kp smeltet smør
6 ts kanel
6 ts natron
6 kp mel

Rør sammen det tørre og ha i melk og smør. Stekes ved 200 grader i ca 40 min.

Ostekrem med hvit sjokolade pleier jeg å ha oppå, det blir veldig godt.

200 g hvit sjokolade
200 g naturell kremost
ca 3 dl melis


#75

oslo78 sa for siden:

Langpannekake, ja. Kun kanel oppi.

Ostekrem:

125 g smør
250 g melis
1,5 ts vaniljesukker
200 g Philadelphia

Kan stå i kjøleskap en evighet, kan fryses og tines igjen og er like god uansett. Men den er bedre etter litt oppbevaring enn helt fersk.


#76

Divine sa for siden:

Så betyr det at jeg kan lage den i morgen kveld når den skal spises på torsdag? Ostekremen bør kanskje ikke på før like før?


#77

oslo78 sa for siden:

Veldig lurt å lage i morgen kveld! Da blir den kjempegod. Ostekremen hadde jeg tatt på onsdag kveld eller torsdag morgen, men det går fint i morgen også - men da må den stå i kjøleskapet.


#78

Divine sa for siden:

Jeg skal levere kaken på onsdag, men da kan jeg vente med ostekremen til i siste liten. Jeg regner med at kakene som skal selges 17. mai blir oppbevart i kjøleskap over natten?


#79

oslo78 sa for siden:

Den holder seg også i romtemperatur (har prøvd en gang jeg sovnet fra den på benken), så det går uansett bra! Lykke til!


#80

Sonar sa for siden:

Jeg er spent på gulrotkaken og kanelkaken som jeg bakte lørdag og har fryst. Må bare huske å ta dem opp fra frysen onsdag.


#81

Gerbera sa for siden:

Hvor stor er en kopp da, sånn ca? Kan det regnes om i dl eller gram?


#82

Nenne sa for siden:

Norske kopper er 1,5 dl og amerikanske kopper er 2,5 dl. Det var i hvert fall det jeg lærte på skolekjøkkenet.


#83

Che sa for siden:

  • Men det er jo ikke så viktig så lenge man bruker samme koppen, tenker jeg. (vi bruker mummikopp - de er ganske akkurat 2 dl tror jeg)

#84

Filifjonka sa for siden:

Hvis det er ting i oppskriften som ikke måles i kopper, for eksempel egg, så kan jo resultatet bli ganske forskjellig med stor og liten kopp.


#85

Chanett sa for siden:

Jeg har tenkt som deg og bruker en kopp som er mindre en mummi.


#86

rine sa for siden:

Sånne langpannekaker, hvor i ovnen skal de stekes, i grunn? :blånn:


#87

Chanett sa for siden:

Steker dem midt i, jeg.


#88

Filifjonka sa for siden:

Jeg steker også midt i ovnen, hvis ikke det står noe annet i oppskriften.


#89

rine sa for siden:

Men...6 ts natron? :skeptisk: Og er det magiske tallet på alt seks, eller har du bommet litt?


#90

Divine sa for siden:

OK, jeg avslører mine manglende bakeevner, men vi snakker om mykt smør her, ja, og ikke smeltet?


#91

Filifjonka sa for siden:

Mykt smør til ostekrem ja. Jeg rører smøret hvitt med melisen først, og så har jeg i osten. Jeg pleier å dele opp smøret i biter og la det ligge på benken til det er mykt.


#92

Sonar sa for siden:

Takk divine, akkurat det vet jeg at jeg hadde lurt på imorgen når jeg skal lage ostekrem :riktig:



#94

Divine sa for siden:

Takker. Men hva med i selve kaka. Jeg holder på å smelte smør nå, men siden det bare står "smør", ble jeg usikker.


#95

rine sa for siden:

Jeg brukte smeltet smør i kaka. Krydderkaka, sant?

(Må stekes mer enn 30 min, den var litt rå da hos meg iallfall.)


#96

Divine sa for siden:

Takk for tips, rine. :strever videre:


#97

oslo78 sa for siden:

Ovner kan være forskjellige ja, noen steder må man skru opp temperaturen litt eller steke den litt lenger.

Smeltet smør i kaka, mykt smør i ostekrem.


#98

Divine sa for siden:

Jeg satte den midt i ovnen, bør jeg flytte den ned?


#99

Benzo sa for siden:

Midt i ovnen er bra.


#100

Mirasol sa for siden:

Jeg lagde Banankake i Langpanne fra detsoteliv.no tidligere i dag, og kan melde om at den var skikkelig god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.