Jeg skal levere kake til salg på skolen 17. mai. Den skal leveres kvelden før. Jeg er selv lei av at det nesten utelukkende selges sjokoladekaker på slike tilstelninger, så jeg har lyst til å lage noe annet. Men jeg har verken baketalent eller flust av tid, så det må være enkelt.
Gulrotkake er veldig godt og holdbart. Det tar litt tid å raspe alle gulrøttene, ellers er kaka lettlaget. Osteglasuren tar også litt ekstra tid, men det er jo veldig godt da, ellers går det an å gjøre det enkelt ved å bare strø litt melis på toppen.
Jeg signerer og anbefaler denne på det varmeste. Jeg bruker veldig ofte å lage denne, da med epler, hvis jeg skal ha med en kake til et arrangement. Det blir nok denne jeg lager for å ha med til 17. mai-arrangementet på skolen. Argumentet for å lage den er at det er ikke en sjokoladekake, den er veldig god, og den er kjapp og grei å lage.
Camomillas vaniljekake hadde jeg testet ut på forhånd om du vil bruke den. De fleste får den til å bli god, men noen (inkludert meg :mumle:) får bare en rå ekkel klumpete kake som ble kastet tvert. Ikke så moro å levere noe slikt til skolen liksom....
jeg er og ikke frelst på camomillas vaniljekake altså. Kaker uten egg er vanskelig å få til skikkelig gode, synes jeg. - Min ble litt som gummi på no vis. (men smaken var god den altså)
Jeg bakte vaniljekaka for første gang for et par uker siden, og den ble perfekt. For meg fremstod den idiotsikker, jeg ville tatt sjansen. Bak en denne uka og test.
Jeg har et nostalgisk forhold til tekake slik jeg fikk det på sunnmøre som barn:
ppskrift:
3 dl melk
40 g gjær
80 g margarin
60 g sukker
1⁄2 kg hvetemel Smelt margarin og bland i melken, før du løser opp gjæren
i blandingen. Elt inn sukker og mel til du har en jevn og
glatt deig. La heve til dobbel størrelse.
Fyll:
80 g smeltet margarin
80 g sukker
2 ts kanel
Rikelig med hakka mandler
Bolledeigen kjevles ut i langpanne, etterheves i 20 minutt,
og stekes i 5 til 10 min på 180 grader. Bruk så en gaffel til
å prikke overflaten lett.
Smør, sukker, kanel og mandler blandes sammen før det
legges på toppen av kaka. Stekes i 15-20 minutter.
Nei, jeg har tid til å bake, så da gjør jeg da. Jeg synes det er litt kjipt med avslutninger og slikt der alt er kjøpebakst. Så siden jeg setter pris på hjemmebakt selv, så ønsker jeg ikke å levere kjøpebakst.
Ellers så banner jeg i kirken og anbefaler krydderkaka til Toro. Enkelpenkel og faktisk veldig god :)
Jeg pleier å ha grovhakkede walnøtter i den.
Ikke noe glasur
Banankake er superenkelt og veldig godt, og holder seg kjempefint til dagen etter. :jupp:
Banankake - oppskrift
Ingredienser:
2 egg
2 kopper sukker
2 bananer
1 kopp smeltet smør
8 ss melk (ca 3/4 kopp)
3 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
Tilberedning:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene (de kan godt være godt modne!) med gaffel – det trenger ikke være en jevn masse.
Bland bananene i eggedosisen, sikt i det tørre og spe med melken. Blande. Stekes på 180 grader i ca 45 min. (i f.eks 22/24 cm springform)
NB Oppskriften må dobles hvis du skal bake i langpanne!!
Men jeg tar den et steg lengre.... Hvilke kaker av disse som er nevt med oppskrift (ikke noen baker) kan lages i helgen og fryses ned og smake godt på selve dagen?
Skal til Oslo på kurs 16. Mai og ser det blir travelt å bake og levere den dagen.
Og vi skal levere 2 kaker iår.
Alternativt får mannen blande sammen Et par Toro kaker. Positivt med det er at vi kan lett levere glutenfritt. Det ble nemlig etterspurt.
Jeg laget gulrotkaken, og frøs den ned uten glasur. Så tok jeg den opp samme dag som den skull spises, tinte på benken og hadde på glasuren sånn en gang når det passet. Den ble veldig bra til selskapet på ettermiddagen, og restene var like gode dagen etterpå.
Hva med å bake gulrotkake på søndag og la den stå kaldt fram til 17 mai? Gulrotkake er en av kakene som blir bare bedre og bedre hvis den får "stå og sette" seg litt. Har ofte bakt det dagen før jeg skal ha den og endt opp med å nyte restene fra kjøleskapet i dagene etterpå :nam:
R.O.O.Ms gulrotkake er supergod, men jeg synes den tar lang tid å lage. Det er ganske mange gulrøtter som skal raspes (hvis du ikke har en maskin som gjør det for deg, da), og sjokolade som skal hakkes.
Snickerskake kan godt fryses ned å tas opp dagen før.
Til Sonar:
Ellers har jeg verdens enkleste sjokolade/brownies kake. (denne kan også fryses)
8 egg
12 dl sukker
6 ts vaniljesukker
4 kryddermål salt
16 toppede ss bakekakao
6 dl hvetemel
400 gr meierismør
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene i samme rekkefølge som de er nevnt i oppskriften, bruk kjøkkenmaskin. Fylles i en smurt langpanne (jeg smører langpannen først også har jeg i bakepapir). Stekes i 35 minutter, nederste rille ved 175 grader. Prøv med en pinne om kaken er ferdigstekt. Blir en seig og god brownieslignende kake. Pyntes med melisdryss.
Halver porsjonen og den passer til en paiform. Veldig god sammen med jordbær og vaniljeis.
Kakebunn:
4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
4 ss melk
225 g smør
Toscaglasur:
75 g smør
3 dl hakkede mandler
1,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ss melk
Oppskriften sakset herfra:www.matoppskrifter123.no/toscakake/
Jeg har et skikkelig nostalgisk forhold til Toscakake. Men i kategorien formkakeaktige greier er det en absolutt favoritt!
Kakebunn:
4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
4 ss melk
225 g smør
Toscaglasur:
75 g smør
3 dl hakkede mandler
1,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ss melk
Oppskriften sakset herfra:www.matoppskrifter123.no/toscakake/
Jeg har et skikkelig nostalgisk forhold til Toscakake. Men i kategorien formkakeaktige greier er det en absolutt favoritt!
Jeg er ingen baker, absolutt ikke. Men gulrotkaka fra matprat har jeg laget med hell et par ganger, og faktisk fått skryt. :D
Pyntingen med gulrotstrimler fikk jeg ikke til, da.
Da har jeg prøvd å lage Camomillas vaniljekake. Og den ble rå. Selv etter en halv time ekstra steking. Mann og barn spiste den likevel, så den smakte godt, men jeg kan ikke ta med rå kake på 17. mai-feiring. Så da må jeg finne på noe annet.
1 l skummet kulturmelk
2,5 ts natron
450 g sukker
750 g mel
8 ts kanel
325 g smør
Stekes 180 grader, 30 minutter.
Virkelig idiotsikker. Med ostekrem oppå finner du ikke bedre og enklere kake. Tar 8 minutter fra du starter til den står i ovnen! Og den blir bare saftigere for hver dag den står.
oslo78- noen spørsmål til deg:
Er den krydderkaka en langpannekake?
Er kanel det eneste krydderet som er oppi?
Kan du legge ut oppskrift på ostekremen?
:blafre:
Jeg har for øvrig laget den vaniljekaka to ganger, ble rå begge gangene. :gruble:
Jeg prøvde også den vanljesauskaken en gang, uten at det ble noen stor suksess. Gultotkake er godt da, og R.O.O.M sin oppskrift er den beste jeg har prøvd.
Veldig lurt å lage i morgen kveld! Da blir den kjempegod. Ostekremen hadde jeg tatt på onsdag kveld eller torsdag morgen, men det går fint i morgen også - men da må den stå i kjøleskapet.
Jeg skal levere kaken på onsdag, men da kan jeg vente med ostekremen til i siste liten. Jeg regner med at kakene som skal selges 17. mai blir oppbevart i kjøleskap over natten?
Mykt smør til ostekrem ja. Jeg rører smøret hvitt med melisen først, og så har jeg i osten. Jeg pleier å dele opp smøret i biter og la det ligge på benken til det er mykt.