Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg lage plain muffinsrøre!

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg klarer ikke lage enkle muffins som ungene liker. De blir bare rare. (Muffinsene altså, ikke ungene.)

Hva er din gode, enkle oppskrift på vanlige, lyse muffins som egner seg til å la ungene pynte og spise? :blafre:


#2

Hobbes sa for siden:

Toro. :enkel:


#3

Nessie sa for siden:

Toro :flau:


#4

Cuyahoga sa for siden:

Ikke Toro. De er så kjipe at mor ikke orker smugspise. :knegg:


#5

Hobbes sa for siden:

hit, trykk på "Bla i boka" og finn oppskriften som heter "Vaniljecupcakes fra Magnolia Bakery". Ikke vanskelig og veldig gode.


#6

isola sa for siden:

Møllerens. Forsvant på null komma svisj på forrige foreldrekaffe. :knegg:


#7

Pingis sa for siden:

Skilpadda har lagt inn ei oppskrift her et sted, med noen som er så enkle at ungene kan lage dem sjøl. De smaker godt også.


#8

Niobe sa for siden:

Oppskrifter med kulturmelk er bankers. Og så er det veldig viktig at du ikke rører for mye. Muffinsrøre skal så vidt blandes sammen, og det gjør ingenting om den er litt klumpete. Rører du for mye, så får du tørre, kompakte og kjipe muffins.




#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har en basismuffinsrøre, men på tlf er det vrient å finne.


#12

Cuyahoga sa for siden:

Takk for tips alle! :blomster:

Muffins med kulturmelk og yoghurt kan jeg bruke når jeg baker med jentene, men til gutta mine trenger jeg noe enkelt med melk og smør som kan byttes ut med margarin og havremelk. :jupp:


#13

Dronningen sa for siden:

Vi lager alltid denne:

detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?159

Har aldri slått feil, år etter år. For barnehagebarn, skolebarn og voksne.
Vi pynter derimot med nonstop.

De står nå i kjøleskapet bakt i går med melkefritt smør (eller margarin er det vel) og glutenfritt mel. Er ikke melk i dem.
Vi har også bakt dem en gang uten egg. Alle varianter funker. :)

(og har aldri bakt noe med smør noensinne jeg. Bruker bare margarin.)


#14

Cuyahoga sa for siden:

Takk, Dronningen, de skal prøves. (En gutten har ikke tålt egg, men vi har gjeninnført egg i små doser og det ut til å gå bra. Melk derimot. :gal:)


#15

Dronningen sa for siden:

Jeg bruker appelsinjuice med fruktkjøtt til disse. Jeg tror dessuten jeg bruker 2 dl i stedet for 1,5. De smaker dog ikke utpreget appelsin, de blir bare utrolig saftige og gode.



#17

Harriet Vane sa for siden:

Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.
Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Jeg har prøvd å erstatte alle ingrediensene omtrent, glutenfritt mel, laktoseredusert melk, havremelk, eggeerstatning, det går helt fint!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.