Pepper Lemon sa for siden:
Jeg skal bake en sjokoladekake til en konfirmasjon. Den skal ikke være for voksen i smaken (mange barn på festen), og rund og litt fin type (altså ikke langpannekake). Er det noen som har et godt tips til en slik kake?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pepper Lemon sa for siden:
Jeg skal bake en sjokoladekake til en konfirmasjon. Den skal ikke være for voksen i smaken (mange barn på festen), og rund og litt fin type (altså ikke langpannekake). Er det noen som har et godt tips til en slik kake?
Observatøren sa for siden:
Denne har jeg laget til 2 konfirmasjoner, bare byttet ut marsipanlokket med MMF.
Men hvis du vil ha mer barnevennlig smak, liker jeg Nigella sin med blå sukkerblomster, litt rømme i røren.
Ine sa for siden:
Jeg synes nydelig sjokoladekake fra det søte liv er utrolig god, med fyllet til cafe sjokoladekake fra samme sted, med hvit og mørk sjokolade på.
Men dette er langpanne da, kanskje ikke så "fint".
Men rund sjokoladekake med gult fyll (rom) inni, og glasur oppå som du kan pynte med feks sølvkuler er vel litt finere.
Tallulah sa for siden:
Mitt tips er å lage en vanlig, god og barnevennlig langpanneoppskrift, men fordele den i tre runde former slik at du kan lage en skikkelig høy rund kake med tre lag. Skikkelig amerikansk og lekkert. Om den buler skjærer du den til så den blir helt flat på toppen.
Jeg syns Nigellakaken, og andre med rømme og kefir er veldig gode, men ikke spesielt barnevennlige. Sønnen min liker dem, men små slektninger blir alltid litt overveldet av den ganske sterke sjokoladesmaken.
Miss Norway sa for siden:
Jeg baker ofte en Firkløverkake til sånne anledninger, bare bytter ut firkløver med melkesjokolade i tilfelle nøtteallergikere.
Miss Norway sa for siden:
Åh, det er så stilig! Men jeg dropper ofte det hvis det er til selskap med mye barn, den blir så udrøy da. Unger har ikke begrep om tykkelsen på kaker, og forsyner seg gjerne med digre stykker og så er det ikke nok til alle samtidig som ungene bare klarer å spise en brøkdel av det de har på tallerkenen.
Karamell sa for siden:
Jeg har nettopp laget café Stings sjokoladekake. Den var nydelig og i to lag. Du kan søke den opp på [url]www.detsoteliv.no[/url]
Tallulah sa for siden:
Ja, det er sant, Missa. :knegg: Men om man enten har litt styring på hvem som skjærer stykkene, eller det ikke er rent barneselskap kan det funke. På Southern Living har de noen deilige med praline-topping. :slurp:
allium sa for siden:
Ville det fungere å legge til et lag med mandelbunn og bringebærmousse i tillegg?
Pepper Lemon sa for siden:
Tusen takk for tips!
Det er ikke så farlig om kaken blir litt udrøy. Vi er vestlendinger - det kommer antakeligvis til å stå nærmere 40 kaker på bordet allikevel.
Observatøren sa for siden:
Uh. : sikle: Ja, det tror jeg absolutt. Det er en konfektkake, med deilig dronningkrem.
apan sa for siden:
Det hørtes lekkert ut, hva har du mellom lagene?
Erica sa for siden:
Jeg pleier å lage en brownie som er helt spesiell. Den er i langpanne, men man kan gjerne renskjære kantene så blir den fin å se på. Det er browniebunn med pekannøtter i, så er det sjokoladeglasur oppå av fløte og mørk sjokolade. Oppå der igjen er det karamell som risles over kaka. Det ser veldig konditor og fancy ut, og den er fantastisk god. Si fra om du vil ha oppskriften.
Tallulah sa for siden:
Litt forskjellig, men gjerne en form for sjokoladekrem. Hvis kaka er litt tørr kan det hende jeg bruker litt tyntflytende glasur av kakao, melis, eggeplomme, kaffe og romessens først, eller aprikossyltetøy. Det kan også være en fin effekt med fyll i en kontrastfarge. F. eks smørkrem eller ostekrem med rørte blåbær eller jordbær i. Voksenkaker dekker jeg i sjokoladeganache (mørk sjokolade og fløte), barnekaker i sjokoladesmørkrem.
Niobe sa for siden:
Denne er selvkomponert, og forsvinner alltid når jeg serverer den i selskap:
Lag en sukkerbrødbunn, men bytt ut halvparten av melet med bakekakao.
Del bunnen i tre. Dette er lettes om bunnen fryses først, og skjæres i tre når den er halvtint.
Smelt minst 300 gram kokesjokolade. Ta litt av det, og rør i fløte til den er i fin smørekonsistens. Smør bunnene med et tynt lag, gjerne både over og undersiden på den midterste.
Pisk ca 5 dl kremfløte til den er "fløyelsmyk" og bland i resten av den smeltede sjokoladen (avkjølt). Fordel kremen mellom kakebunnene, og rundt kaken.
Syrin sa for siden:
Denne lagde eg, og den er fryktelig god. Det er IKKJE mitt bilde altså. Men akk så flott! Oppskrift hos What Katie Ate.
Mirasol sa for siden:
:vilha:
mkj sa for siden:
Jeg lagde nylig en brownie i rund form med et godt lag med bærfromasj på toppen. Veldig godt. Den kan jo pyntes litt flott med masse bær og sjokoladepynt.
Fibi sa for siden:
Denne er fantastisk god. matloggen.blogspot.com/2010/09/sjokoladedrm-oppskrift.html
Tangina sa for siden:
Denne bakte jeg til yngstemanns bursdag, og den falt definitivt i smak hos både store og små: hobbykokken.no/2009/09/26/verdens-beste-sjokoladekake/
Nabojenta sa for siden:
Hva med rett og slett bake en oreokake? Både barn og voksne elsker den, og den er lekker på bordet.
Pepper Lemon sa for siden:
Hvordan ble den i konsistensen? Seig? Bløt? Den så jo veldig enkel ut da, så det er fristende.
GinaK sa for siden:
Jeg lagde Oreokake til konfirmasjon i fjor og det var den som var borte først. :) Alle i min familie liker den kjempegodt, både de små og de eldste.
Hva med denne? Ja, det er noe oreo i den visst... :p amaliekivi.blogg.no/1315436043_sjokoladekake_med_ore.html
Ser iallefall flott ut, men tror jeg ville ha droppet de sølvkulene for å forhindre tenner som knekker..
ItsOnlyMe sa for siden:
Om man erstatter noke av bakekakaoen med oboy, blir smaken mildere og rundere :jupp:
Tangina sa for siden:
Hverken seig eller bløt men litt hard etter en natt i kjøleskapet og var lett å spise (men mektig).
Erica sa for siden:
Jeg anbefaler denne verdens aller aller beste brownie. Litt dill å lage, men det er pascal-stil over den altså.
1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm
250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)
SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte
KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør
Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.
GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.
Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!
Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.
Madicken sa for siden:
Sachertorte er jo en klassiker - "voksen" og god.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.