Filifjonka sa for siden:
Dette hadde vi til dessert idag, og det var veldig godt.
TROPISK DRØM UNDER KOKOSSLØR
1/4 ananas
1 mango
1 kiwi
Innmat av 2 pasjonsfrukt
1 rosa grapefrukt
1 banan
3-4 ss rørsukker
Kokosmarengs:
125 g sukker
1/2 dl vann
2 eggehviter
2 ss kokoskrem/pure
Kok opp sukker og vann. Det skal koke til 120 grader. Hvis du ikke har et termometer, kan du utføre kuleprøven. Dypp en ren teskje i sirupen, og rett over i iskaldt vann. Hvis du kan lage en myk kule av sirupen er den klar.
Visp eggehvitene rolig i kjøkkenmaskin. Tilsett sirupen i en tynn stråle. Unngå å treffe vispen. Visp kraftig til marengsen får romtemperatur. Rør kokoskremen forsiktig inn til slutt.
All frukten skrelles og deles i biter. Ha alt i en bolle, dryss over sukkeret og saften fra pasjonsfrukten. La det marineres et kvarters tid. Fordel i ildfaste porsjonsformer eller en stor form. Sprøyt marengs på toppen, og sett i ovnen på sterk varme et par minutter under varm grill så marengsen blir gyllen.