Dere som har barna på store skoler, hvordan feires nasjonaldagen der?
Aktiviteter for ungene, servering, sitteplasser, ute/inne etc.
Vi har fått skriv fra skolen nå, om hvordan dette skal løses hos oss. Vi er nå tre skoler som er samlet til en stor. Før har vi hørt til nærskolen, men denne er lagt ned, og ungene flyttet til en annen skole sammen med en tredje skole. Det er tre forskjellige tradisjoner som skal samles til en.
Det første jeg reagerer på er at alt skal foregå ute. Uansett vær. Jeg kan se for meg at det lett kan bli en kald og våt begivenhet. Alle må ta med egne bord og stoler. Skolen stiller da altså ikke opp med noe som helst.
Skolen disponerer en stor gymsal, og jeg tenker at det kunne vært lurt å brukt den. :undrer:
Alle klassetrinn må bidra med å levere smørbrød, kaker, kaffe etc.
Også tar de inngangspenger. Kr 50,- for voksne og 30,- for barn. Bare for å være med å delta på feiringen. Da er smørbrød, kaker og kaffe inkludert. Ungene får ikke en eneste pølse gratis som de har gjort før. Tidligere var det pølser og brus gratis til alle barna.
Vi bestemte oss allerede før denne informasjonen kom, om at vi ikke skulle delta i noe på skolen, men likevel reagerer jeg. Det kan jo hende vi ønsker å være med ved en senere anledning.
Og jeg tenker faktisk ikke å troppe opp på skolen med 20 smørbrød kl 8 17.mai.
Ungene mine går på en skole med ca. 400 elever. Det er 7.trinnet som står for arrangementet og overskuddet går til dem. Alt foregår ute, men de har en stor idrettshall til disposisjon på skolen ved evnt. veldig dårlig vær. Jeg har aldri opplevd at den har blitt brukt. Alt av pølser og kaker står 7.trinnet for og de selger dette, samt slush, is, brus og kaffe. Det er ingen inngangspenger, men vi må som sagt kjøpe alt av mat og drikke hvis en skal ha noe. Alt av leker for ungene er gratis og de får små premier som er samlet inn av 7.trinnet. Alle har med stol og border til seg selv og vi har en stor grass slette ved skolen som vi er på. Det er tog kl. 14 og tale og utdeling av roser til 7.klassingene når vi ankommer skolegården. Så starter arrangementet med leker og salg av mat.
Og hvis opplegget på skolen deres er at du har fått beskjed om å ha med 20 smørbrød, så synes jeg det er dårlig hvis du bare ikke dukker opp. Da må du sørge for at en annen i klassen deres gjør det isteden for deg, så får du heller gjøre noe annet en annen gang oppgaver deles ut. Det er fullstendig håpløst og arrangere ting på skolen når folk boikotter. Men det høres litt styrete ut at de engasjerer alle klassene. Synes det er veldig greit og forholde seg til ett klassetrinn som arrangerer det, også vet en at det kommer og når det kommer.
Foreldre 4. trinn arrangerer. FAU har opplegg på hvordan dette skal løses, og en perm med erfaringer fra tidligere år. Foreldre 1. trinn leverer kaker dagen før. Kaker og lignende som tåler å stå i en gymsal over natta. Koster ikke noe å komme inn. Man møter i 15 tiden, så er det tog, og deretter loddsalg, og noen leker i skolegården, og café i gymsalen. FAU legger ut for en del ting, og får inn evt. overskudd.
Foreldre på 4.trinn arrangerer. Alle foreldre på trinnet tar med to kaker e.l hver som selges i kafeen, ellers kjøpes det inn pølser, brus og is fra overskuddet fra forrige år. 17.mai-komiteen setter opp vaktlister og fordeler foreldre på alt fra fiskedammer til sekkeløp. Fungerer greit, men mye arbeid det året ditt barn går i 4. Det positive er jo at man faktisk har helt fri mange av årene. :jupp: Litt av overskuddet går til trinnet som arrangerer. Det koster ikke noe å være med, men man betaler for pølser, is og brus, type 10, 15 og 20 kr.
Her er det idrettsforeningen som står for 17 mai feiringen. Det selges kaker, pølser, hamburgere og is. Det pleier å være i skolegården. Der er ute men er det krise så åpnes gymsalen slik at man kan sitte der.
Hos oss er det aktiviteter ute og kafeer inne i de to gymsalene. Dersom det er godt vær er det også en kafe ute.
Aktivitetene er tradisjonelle. Barnene betaler (20 kr?) for et klippekort og så kan de gå rundt og gjøre alle aktivitetene. Når de har fått et "klipp" på alle så får de en premie. Velorganisert og ikke for dyrt, synes jeg.
Til kafeene må hver klasse levere 3 kaker og to kanner kaffe tror jeg. Det koster ingenting å komme inn på skolen, men vi betaler for is og pølser og kaffe og kaker.
Jeg synes at det er kjedelig. Men det er et helt greit opplegg. Jeg er spesielt begeistret for at man ikke betaler for enkeltaktiviteter, men for å være med på aktivitetene generelt.
Det er FAU/klassekontakter som står for organiseringen og vi får låne bord og utstyr på skolen, men foreldre og barn står selvsagt for arbeidet.
Skolen vår har ca 500 elever, og skolen stiller heller ikke opp med noe her, annet enn lokaler til disposisjon.
Det er foreldre i femte klasse som er ansvarlig for arrangementet, som består av 3-5 ulike leker hvor de kan vinne et klistremerke eller en ball eller noe sånt, og kakesalg.
Inntektene går til å dekke utgiftene, så det er ingen ekstra inntjening.
Her er det 2 og 5 trinn som er ansvarlige for gjennomføringen av dagen.
Men likevel engasjerer de ALLE trinnene for å få gjennomført dagen. Inntektene går også her til FAU og sikkert leirskole eller noe. Det er forsovidt greit nok.
Stort sett er det 2 og 3 klasser pr trinn, så jeg synes det er merkelig at absolutt alle trengs for dagen.
Det er i under 300 elever på vår skole, så den er jo ikke så stor. Men jeg vet at to av trinnene har ansvar for 17. maifeiringen (og to andre trinn har ansvar for "Åpen dag" på høsten), og det er de to trinnene som er ansvarlige for å ha med kaker, arrangere aktivitetene osv.
Kaféen er i gymsalen, og der settes det opp bord og stoler. Så er det aktiviteter ute i skolegården, samt to "kiosker" med salg av pølser, is og brus. Det er også en del benker å sitte på. Ingen inngangspenger, og arrangementet trekker "hele bygda". Det er det som er 17. mai her.
Hos oss er det skolekorpset som har ettermiddagsarrangementet på skolen. Bord og stoler ute i skolegården hvis været tillater det, inne hvis det regner. Kafe med kaker, kaffe, brus, pølser, is og popcorn. Tombola og lykkehjul samt aktiviteter for ungene (kjøper et aktvitetskort og kan delta på alle aktiviteter). Korpsforedre bidrar med kaker og premier (alt fra reklameartikler til større premier som enten er kjøpt inn av korpsforeldre eller gitt av firmaer i nabolaget) i tillegg til arbeidsinnsatsen på selve arrangementet.
Her er det 5. trinnet som arrangerer salg av program,toget,leker, 60 meter ol. på skoleplassen, og arrangement i kulturhuset om ettermiddagen. Kulturskolen bidrar med underholdning. Kiosksalget er det idrettslaget som står for. Har gymsal til disposisjon og det er foreldre på 5. trinnet som setter ut stoler og bord, låner på stor bedrift i tilegg og pynter og rydder. Gode rutiner på dette og det fungerer greit.
Vi er en 1. - 10. skole, med ca 600 elever.
Her har alle foreldre fra 2. - 7. klasse ett ansvarsområde fordelt på klassen.
Alt styres av FAU og pengene går til FAU som igjen går til barna. Det kjøpes inn klassesett
med fotballer, slåballsett, basketballer o.l. FAUs midler har også kjøpt nytt utstyr til SFO og
nye lekeapparater i skolegården for overskuddet fra 17. mai og diskotek de avholder.
Alle barna får is og brus gratis når de ankommer skolen etter å ha gått i tog.
Deretter er det leker, underholdning, loddsalg m.m. Det settes ut endel stoler og bord som kommunen deler ut 16. mai, men det kan være en fordel å ha med noen ekstra stoler om man har med mange besteforeldre f.eks. Det skal ikke fjernes noe fra klasserommene, hvilket jeg har veldig stor forståelse for. Er det dårlig vær har vi kafe i en stor samlingssal og leker o.l. foregår i 2 store gymsaler.
Vi får kjøpt kaffe, brus, kaker, pølser og is til en symbolsk sum. Kakene er bakt av foreldre fra de klassetrinnene som er ansvarlige for kakebakingen. Alle familier har vakter på ca 30 minutter ila dagen. Vaktene kan være å stå på en lekepost, selge lodd, sørge for at de har nok varer i "kioskene", stå i kiosken. De som baker kaker er ferdige med sin dugnad og har dermed fri på 17. mai.
Noen klasser er også ansvarlige for å pynte skolen til 17. mai, de er da ferdig med sin dugnadsjobbing 16. mai. Mens andre igjen må rydde opp, de er ferdige med sin dugnad rundt kl 15. på selve 17. mai. Fungerer veldig greit syntes jeg.
Her er det foreldre i 5. og 6. trinn som arrangerer 17.mai. Foreldre i alle trinn kan velge om de leverer kake eller betaler inn 200,00 kr. Kakene leveres på morgenen den 17..
Vi er aldri inne, så dårlig vær=dårlig salg. Ungene får gratis is og brus etter tog, og det er salg av kaker, kaffe, is og pølser. Leker for ungene.
Pengene fra salget blir fordelt med noe til deste års 17.mai arrangement, en del til korpset og en stor del blir satt av til svømmeundervisning til neste års 3.klassinger. Iom at vi ikke har svømmehall i kommunen må ungene kjøre ett stykke for å få dette, og det koster den del kroner.
Her er det jo snakk om relativt store summer for enkelte familier da.
Om man er to foreldre, to barn og kanskje to sett med besteforeldre som skal gå.
Da snakker vi fort 360,- for en familie. Pluss at vi må levere et fat med smørbrød. Som heller ikke er gratis.
Også er det selvfølgelig lodder og diverse. Jeg synes det er drøyt.
Gratis inngang og mulighet for å kjøpe seg det man har lyst på hadde jeg sett på som en bedre løsning.
Og dette blir det jo mest sannsynlig hvert år fremover. Hvert eneste år må alle foreldre bidra med kaker, smørbrød, kaffe etc. Ikke to ganger pr barn ila hele skoletiden liksom.
Vi har stor skole m. 4-500 elever. 6. og 7. trinn-foreldre har ansvaret for 17. maiarrangementet. Deltakelse er gratis. Det meste foregår ute, men det er vel en mulighet for å være i gymsalen også, for noen. -Ikke plass nok til alle. Tror de har drillshow og muligens noe salg inne. Det er noen bord og benker ute, men som regel alt for lite av det. Tror kanskje de har ordnet med flere sitteplasser i år. Leker er gratis for barna, og når de har vært gjennom lekerunden sin, kan de fiske en premie i fiskedammen. (Liten ting som yoyo, sprettball eller andre duppeditterter) Korpset er med på opplegget, og har vel noe inntekt derfra. De stiller med rigging, rydding, kiosk m. pølser, godter, popcorn, kaker, brus, boller, kaffe osv. (Ser vår korpsfamilie skal stille med baking, rigging, 2 timer kiosksalg og rydding ila. 16. og 17. mai, så vi blir ikke arbeidsledige når vi samtidig skal holde styr på tre unger. Men det går vel greit, tenker jeg.) 17. maikomitteen går i null, inntektene går til å dekke utgiftene. Greit, men ikke fantastisk opplegg.
Jeg vet ikke om vi er en stor skole, vi snakker om en ganske liten byskole egentlig, ca 250 elever.
Men 17. mai er dugnadstung. Jeg sukket sist igår og sa at neste år reiser vi fra det hele. :knegg: Med påfølgende reaksjoner fra ungene. Men, men. Arrangementet er bra for ungene i hvertfall, det skal de ha. Det er FAU som står for regien.
Om morgenen samles skolene og korpset på skoleplassen for rektors tale, elevenes tale og transport med buss til byen. Så er det barnetog med foreldrekontaktene som følge og så er det opplegg på skolen om ettermiddagen. Hvert klassetrinn får ansvaret for en aktivitet. Det er snakk om tradisjonelle 17. mai-aktiviteter med sekkehopp, potetløp, ballkasting på boks, fiskedam og tilsvarende. Cafe og åresalg i gymsalen, evt også sitteplasser ute hvis det er vær til det. Hvis det regner flyttes noe av aktiviteten inn. Foreldrene på de ulike klassetrinnene er delt inn i timesvakter slik at alle aktivitetene varer i 4 timer. De første dugnadslagene setter da ut og de siste tar inn. 1. klasseforeldre må ta med kake, 2. klasseforeldre må ta med bakst og resten av foreldrene må ta med premie, 1 premie a 50 kr per unge sto det på lappen gitt (den freste jeg litt av). I tillegg er det premier fra lokalt næringsliv og foreldre som sitter på mulighet til å få tak i litt bedre premier.
Ja, FAU tjener endel penger denne dagen. :knegg: Ungene koser seg, vi foreldre er stort sett glad om vi får satt oss ned et øyeblikk.
Ca 500 elever på skolen vår også.
Koster ikke noe å delta, annet enn at man må kjøpe det man skal spise og drikke. Kaféer er fordelt på 3 hus, hvor man da kan sitte inne å spise. Ute er det aktiviteter og det er satt ut benker. Skolen ha ikke så fryktelig mange da...
Usikker på hvilke klassetrinn som har ansvaret for kaféene. 6. og 7. kanskje? Når det gjelder aktivitetene aner jeg ikke. Ikke har jeg hørt noe om premier heller. Vi har 2.klassing, så er ferske i dette. I fjor var vi kun med på toget før vi dro på tivoli. Guttungen fantes ikke interessert i opplegget på skolen.
Det er noe sitteplasser både inne og ute. Ingen har med egne stoler. Man rekker uansett ikke å sitte lenge det. Det er alltid noen som skal følges rundt på aktiviteter eller kjøpe mat eller is eller på do eller. :knegg:
Det verste er at jeg tror det egentlig er 5. klasse som har hovedansvaret her. Ergo er det jeg klager over ingenting mot det vi skal gjennom neste år. :knegg: I år slipper vi tross alt unna med 2 timer dugnad og 2 premier.
Her skjer det ingenting på skolen.(1-10skole med ca 300 elever tror jeg det er). Her går man i tog og ender opp ved idrettshallen, der er det festforestilling. Det er gratis inngang, men man må kjøpe det man vil spise, kaker, pølser og brus. 1-4 opptrer med skolekor, og det holdes taler. I tillegg er det leker ut. Det er skolekorpset som arrangerer alt, og dermed også får inntektene.
Jeg har sett over listen på nytt nå.
Det er to hele klassetrinn som skal ha med smørbrød. 20 stk hver. Det er to klassetrinn som skal ha med kaffe, og det er tre klassetrinn som skal ha med seg kaker. Det er to og tre klasser på alle trinn. Blir ikke dette himla mye mat og kaker?
vår skole har i overkant av 500 elever. 1-7 trinn på den ordinære skolen, og 1-10 trinn på spesialenheten.
mai arrangeres i hovedsak av 5 trinn og FAU, samt at 3 trinn bidrar med baking av kaker, samt kafedrifen på selve dagen.
I utgangspunktet så skal alt foregår utendørs. Tidligere år så har det vært veldig begrenset hva vi har fått disponere av skolens inneareler, men i fjor og i år så får vi bruke store deler av innearealet om vi føler for det. Vi håper jo på godvær, så hovedplanen er at vi skal ordne opp ute, men vi har en plan B i bakhånd, og flytter inn hvis været tilsier det.
Tidlig på dagen så er det et kort opplegg ved skolen. Det er en kort tale fra rektor, noen elever sier noen ord, og flaggheising. Så er det buss ned til byen for å delta i barnetoget.
På ettermiddagen så er det først en åpningsappell ved FAU, så kommer bydelens korps innom en tur.
Etter at korpset har dratt så setter vi i gang med aktiviteter, lek og moro, samt salg av kaffe, brus, kaker, is etc, og loddsalg med et rikt utvalg av store og små premier. Det er helt utrolig forresten hva nærmiljøet stiller opp med av premier. Jeg er foreldrekontakt på 5 trinn, og har hatt ansvar for premieinnsamling. Det har vært moro!!
Av aktiviteter så har vi i år: Aktivitetskort; 4 aktiviteter og det venter en premiepose, Fiskedam, ballkast, spikerbord, ringkast, potetløp, svampekasting og ridning på hest.
Dette er ting som har gått igjen år etter år, og det er alltid stor stas!
Hos oss arrangerer FAU, og 17.mai-komiteen i FAU har ansvaret. Oppgavene i forkant og på selve dagen er det foreldrene i 2. og 5. klasse som står for, i hovedsak å være mannskap på aktivitetene (stemple kort og holde orden på sekkeløp og sånn) og stå i tombolaen/levere ut premier (som samme klasser står for innsamlingen av) samt kafedriften. Det er max 1 time arbeid pr. elevforesatt. Helt overkommelig. Alle andre år har alle helt fri.
Til HI: Det høres ut som om du har mange fine tanker om hvordan arrangementet kan/bør arrangereres - bli med i FAU! :jupp:
Her er det 4. trinn som arrangerer 17. mai - med bakehjelp fra 1. trinn. Det betyr at vi som har førsteklassing i år må bake, jeg har fått tildelt glutenfri kake - takk til toro som hjelper meg med det. :knegg:
Det er gratis inngang, det er kafe i gymsalen og et par pølse-/brus-kiosker. Tidligere år har alle barna fått gratis is og brus, men jeg lurer på om det bare blir gratis is i går siden de gikk med underskudd i fjor (etter min mening fordi de leide inn en diger rodeodings, helt unødvendig). Da vi hadde arrangementet for to år siden gikk vi ca. 10 000 i overskudd - og da fikk alle barna gratis is og brus. Byens bryggeri har spesialpriser for skolene i anledning 17. mai. Vi betalte under ti kroner per brus tror jeg, og solgte dem ut igjen for 15 - billigere enn kiwi :knegg: )
Aktivitetene koster ingenting for barna å være med på. 4. trinn har ansvar for å skaffe gevinster, enten fra egne arbeidsplasser eller fra lokalt næringsliv. Det pleier å være rikelig med smågevinster. Vi har også lotteri med litt større gevinster, som vi også hovedsaklig har fått til gratis.
Vi må være ute, skolen har ikke lokaler som kan huse hele skolen, pluss foreldre og besteforeldre på en og samme tid. Kafeen er i gymsalen så noen kan sitte der, men det er ikke dumt å ta med egne stoler. (Vi gjør aldri det, vi rusler stort sett rundt, setter oss på en stein hvis vi blir slitne. :knegg: )
På vår skole med rundt 570 elever er det to trinn som har ansvar for 17. mai. Noen uker i forkant går det ut skriv om man kan bidra med kaker og eller gevinster. Vi bidrar som regel med kake. De to årene vi var i de ansvarlige klassene (så langt) måtte jeg melde pass på grunn av eksamen 18. mai begge årene. Nå går vi straks inn i en 4-årsperiode med ansvar. Regner med å ta vår del da.
Vi har det jeg syns er en liten skole, ca 400 elever fra 1. til 7. trinn. Hos oss er det skolekorpset som selger mat og foreldrene der som stiller på dugnad.
I tillegg er det 3. trinn som arrangerer lekene og jeg tror 5. trinn som er i 17. mai komiteen.
Med foreldrekontakt, leder av arrangementskomiteen for lekene, 3.trinnselev som også går i korpset er vi opptatt fra 0730 til kl 1400 i år, begge foreldrene. 5 åringen blir nødt til å være med på dugnadene. Tidligere har vi ikke hatt noen oppgaver.
Ungene våre går på en skole med ca. 500 elever. Tredje, femte og syvende klasse har ansvar for arrangementet, som er ganske omfattende, med flere kafeer, ballongsalg, aktiviteter osv. osv. osv.
Jeg skulle ønske at de kunne begrenset seg litt. Våre 17.maier er båndlagt for mange år fremover, og på et sted vi egentlig ikke har lyst til å tilbringe nasjonaldagen. :gal:
Hos oss er det ett trinn som står for hele opplegget. Jeg syns egentlig det er en helt grei løsning, da får man en skikkelig runde per barn og står fritt til å gjøre som man vil de andre årene. Så vidt jeg har skjønt er organiseringen satt skikkelig i system med en "oppskrift" på hvordan dette skal gjøres.
Neste år går pompen i 2. klasse, og er da en av klassene som skal være med på arrangementet. Jeg er klassekontakt neste år, så jeg regner med at jeg får prøvd meg litt da.
Det jeg kanskje reagerer aller mest på, er at alle klassene må bidra hvert eneste år. Det ville vært mer fair om det feks var to år ila skoletiden man måtte påregne å stille opp ekstra. Min egen helse, mannens turnusjobbing, og våronna er med på gi meg vibber som tilsier at 17.mai kommer til å bety mye jobbing på meg fremover.
Også tenker jeg at her er det ingen mulighet for barn å komme alene for å delta. Det finnes sikkert barn som har det vanskelig hjemme, foreldre som ikke ønsker å delta, syke foreldre og hva_har_du. Og her får de altså ikke være med å delta uten å ha kjøpt en inngangsbilett først.
Ikke aner jeg hvordan de har tenkt å løse akkurat det heller. Om det er porter man må igjennom eller hva. Kan aldri tenke meg at de setter opp gjerde rundt hele skolen. FAU ja. Må man ikke velges inn der?
Jeg synes også det er en uting når alle må delta hvert år. Da blir 17.mai alltid en stressgreie. Heller en ordentlig innsats en 2-3-4 ganger og slappe helt av de andre årene. :jupp:
Hos oss er det ett trinn som har ansvaret for 17. mai og det vet man om fra barnene begynner. Jeg synes det er veldig greit. Vi regner med at de to årene går 17. mai ettermiddag bort i arbeid. De andre gangene kan vi bare rusle bort og være deltakere.
Her er det hvert år. Dvs man kan jo ha flaks noen år i og med at ikke alle foreldre på hvert trinn stiller hvert år, men jeg har vært klassekontakt og greier ikke si nei. Kombinert med å stå langt oppe på klasselista medfører det jobb hvert år.
Skole her med ca 400 elever, første året jeg har barn der (og siste, vi får ny skole til høsten). Her er det 7. klasse som har ansvar for 17. mai tror jeg. 1. klassene med foreldre må på dugnad før 17. mai, helt levelig tenker jeg.
Akkurat hva som skjer 17. mai aner jeg ikke siden vi aldri har vært på den skolen, men jeg antar at det er kaker/brus/is/pølser og leker.
Hos oss er det 3. klasse-foreldrene som har ansvaret for leker (og gevinster til barna), og 5. klasse for maten, tror jeg. Det er gratis inngang og ikke noe loddsalg, mener jeg å huske, bare salg av is og pølser og slikt. Alt foregår i skolegården; det finnes noe utstyr til leker som jeg tror hører til skolen. Eventuelt overskudd regner jeg med at går til støtteforeningen for skolen - dette er en privatskole, og støtteforeningen bidrar til f.eks. utrustning av SFO-rom og skolegård og slikt.
Jeg var nedom skolen med premie isted. Og det skal de ha, de engasjerer en bydel slik man se på mindre steder. Og jeg tror kanskje ikke vi skal klage, det var noen der nede som la nes adskillige dugnadstimer i kveld. Noe sier meg at det er vår tur neste år.
Det er 360 elever fordelt på 15 klasser. Det er FAU ved 3 klasse og skolekorpset som har arrangementet etter barnetog. Det settes ut stoler og bord fra skolen og det selges pølser, kaker og brus og arrangeres leker. Før barnetoget er det tale av rektor, Ja vi elsker med korpset, dikt og musikk av 2 og 3 klasse i år og tale av elevrådsleder.
Det er altså 3 klasse som tar belastningen og det er jo greit å vite at det fast er det trinnet som har det. Foreldre må stille opp i forkant, under og etter fordelt på puljer, skaffe premier, bake kaker og stå i bodene og ved lekene.
På skolen vår (500 elever, 1.-10.klasse) har 4. og 5.klasse ansvar for 17.mai. Vi er inne i gymsalen ved dårlig vær, ute hvis det er fint vær. Kafe i kantina på skolen, der får man kjøpt kaker og kaffe/brus. Barna får en is gratis. Det er leker og loddsalg. Det pleier å være et godt overskudd etter 17.mai, og 10 000 kr av det gis til den klassen som skal på leirskole neste år. Finfin ordning.
klasse og skolekorpset har ansvaret for feiringen på vår skole. Foreldrene til 2. og 4. klassinger stiller med kake. På skolen selges det bonger i hefter à fem for 100 kroner. Premie for hver ting de er med på. Trehjulsykkelløpet pleier være gratis.
Relativt liten skole, 2. og 5.klasse står for arrangementet som fortrinnsvis holdes ute, flyttes inn dersom været tilsier det.
Ingen inngangspenger, betaler for det vi spiser eller drikker, en gratis pølse for alle barna som gikk i toget.
Barna slipper å betale for å være med på aktiviteter, det synes jeg var en merkelig greie. Betale for å kaste hestesko og løpe med poteter?? Om barna har vært med på alle øvelsene får de en gratis is, og kan gjøre de samme øvelsene om og om igjen dersom de måtte ønske det.
Nå kom jeg på at vi også fikk en gratis pølse eller is etter toget når jeg gikk på barneskolen. mimre
Det hørtes slitsomt ut at alle engasjeres til hver 17mai.
Her er de litt over 500 elever.
Det er 5. og 6.klassene som arrangerer. Pengene går til FAU, som sponser klasseturene for 6klassene.
6.klassen er ansvarlig for gjennomføringen og skal passe på at 5.klasse har nok foreldre til å stå i bodene for leker, kafèdriften og kakebaking.
De siste årene kjøper man et kort med 10 klipp hvor man er med på leker og går til en bod hvor man får velge mellom noen premier. Kortet koster 50,-
Rimelige kafèpriser også. Kaker og kaffe koster 10,- Brus 20,-
De fleste er fornøyd med opplegget her.
På vår skole er det FAU som har hovedansvaret og 4. trinn som arrangerer. Veldig greit å ha ett årstrinn å forholde seg til. Det er de som baker og tar med kaffe. De selger kaker, kaffe, brus, is og pølser, har ansvar for leker og loddsalg. Da gjør de unna alt på ett år.
Vår skole ligger rett ved der barnetoget stopper, så hos oss er arrangementet rett etter barnetoget altså fra kl. 12. Så de som arrangerer er ferdig til 14.30.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.