Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal male ei gammel seng

#1

MiaPia sa for siden:

Har kjøpt en gajeg mmel uttreksseng på loppis som Mathilde (3 år i august) skal få ligge i etterhvert. Senga er i en slags gammel grønnfarge, og malingen holder på å flasse av. Under den er den hvit, men den er temmelig sjoldete så jeg har mest lyst til å male den på ny. Men hvilken maling er best? Hun skal jo ligge i den så jeg har ikke lyst til å bruke en maling som bruker en evighet på å slippe ut gasser.

Ang farger har jeg lyst til å male den i fargen vanilje, og ha en slags dus rosa på noen av kantene på senga. Må se om jeg finner et bilde av den.


#2

Mei sa for siden:

Så heldig du er som fant en slik seng! Jeg håper jeg også får tak i en, og følger med på denne tråden for råd og tips!


#3

ElinM sa for siden:

Om jeg ikke tar helt feil er oljebasert maling best. Den avgir mye gass i starten, men deretter lite. Vannbasert maling derimot avgir mindre gass, men over mye lengre tid. Oljemaling er dessuten mest egnet å bruke på treoverflater. Det som er vesentlig, er at når dere er ferdig med å male, varmer opp rommet sengen står i til en temperatur som er høyere enn den som vil være i rommet til vanlig. Malingen vil da frigjøre mye gass. Etterpå vil malingen gi fra seg lite gass såfremt temperaturen er lavere enn den temperaturen som ble brukt under avgassingen.

Vi har malt to gamle barnesenger og brukt denne metoden. Sengene stod dessuten en god stund før de ble tatt i bruk.


#4

Misteri sa for siden:

Vannbasert kan bruke opptil et år om ikke mer på avgassing. Ville gått over med varmepistol, skrapt av det man kan av gammel maling. Pusset med liten slipemaskin. Vasket med zalovann, grunne et strøk med grunning og kjørt på med to strøk til med oljemaling.

Når det ikke lukter mer, så er det også ferdig å gasse.


#5

Teofelia sa for siden:

Oljemaling er best, ja, både fordi den slutter å gasse etter kort tid og fordi resultatet blir langt penere og mer holdbart.

I tillegg til tipsene over, minner jeg om at det er veldig viktig å bruke kvistlakk på alle kvister. Selv gammelt treverk lekker kvae, og det er utrolig irriterende å få flekker i den nye malingen bare fordi man ikke gadd bruke noen tiere og ti minutter ekstra arbeid på å kvistlakke skikkelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.