Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er vanlig å betale for deltagelse i utdrikningslag?

#1

Stine-mor sa for siden:

Nuh til dags? Jeg har ikke vært på utdrikningslag på mange år, og etter hva jeg skjønner så er prisen høynet siden den gang. :knegg:

Søstern er bedt i udrikningslag til ei hun nettopp har blitt kjent med. Det er 9 deltagere.
Det er to alternativer:
1: Å låne rib på fjorden her - 1600 kr.
2: Rapelering ned SAS-hotellet - 1900 kr.

Søstern ringte med og var litt himmelfallen over prisen. Hun studerer for tiden, og jobber derfor kun 60%, så hun var litt lei seg for at hun måtte melde avbud. Hun har ikke råd tiil en slik utgift akkurat nå.

Den gang jeg var med på slike ting, betalte vi drøye 500 kr pr pers, men det er altså lenge siden. Jeg er visst litt gammel. :knegg:

Er det vanlig å legge opp til såpass dyre ting?


#2

Bloppy sa for siden:

Nei, det er absolutt ikke vanlig å legge opp til så dyre ting. Ikke i det hele tatt.
De jeg har vært i har vel vært rundt 4-500 pr pers. Og da har vi da jammen hatt det artig alle mann.


#3

Marit K sa for siden:

Den prisen er da vel bare for aktiviteten, og så kommer det mat og drikke i tillegg?
Steindyrt synes jeg.


#4

Knerten sa for siden:

Jeg meldte avbud til et utdrikningslag idag. Prisen pr. pers der lå an til minst 1600,- pluss gave til bruden. Ergo ca. 2000,-
Det har jeg ikke råd til. Ferdig med det.

Nå sa jeg ikke det da. Skyldte på andre ting. Men det er det som er den virkelige grunnen til at jeg ikke deltar.


#5

Tilde sa for siden:

Altfor dyrt spør du meg.
De jeg har vært i har vi betalt ca 500 kr, men det er en del år siden.


#6

Mikkeline sa for siden:

Jeg synes ofte det tar helt av med pris på utdrikningslag. 2000 kr er langt i overkant av hva jeg er villig til å betale for utdrikninglag (kanskje med unttak av hvis det var en av mine absolutt næreste venninner, og opplegget var helt spesielt).
Vanligvis synes jeg å høre at det ligger på mellom 800 og 1200 kr. Jeg synes det er dyrt nok, spesielt om det er litt perifere venninner.


#7

Pelikan sa for siden:

Det var mye penger synes jeg. Når de som er forlovere arrangerer såpass dyre utdrikkingslag, så ekskluderer de mange.


#8

Katta sa for siden:

Det er vel kanskje noe av grunnen til at det av og til blir dyrt, forlover som arrangerer er jo ofte en av brudens beste venner og opplegget er jo gjerne spesielt når det er dyrt. Men alle er ikke like nære venner for alle de det er aktuelt å invitere.


#9

IzziCreo sa for siden:

Altfor dyrt, og synes det er korttenkt av forlover å tenke at det er ok for alle. Man kan fint ha det superdupert for way less. I tillegg så er det mange andre utgifter knyttet til et bryllup; gave, klær og i noen tilfeller hotell. Jeg tror jeg nevnte det for min forlover at de ikke måtte gå overboard når de kom til utdrikningslaget. Viktigere å ha med alle enn at noen melder frafall pga økonomi :nemlig:


#10

Bomull sa for siden:

Jeg er vant med å bidra med 500-lappen, +/-. Priser over godt over 1 000,- og enda mer er for mye synes jeg!


#11

Hyacinth sa for siden:

Du spør om det er vanlig. Jeg tror dessverre det. Sjelden man hører om noe til under tusenlappen nå for tiden.

Jeg synes det er altfor mye. 500 er ok.


#12

Anne C sa for siden:

Mannen skal på utdrikkingslag i morgen, og han betaler visst 1400 kr. De skal ta en minibuss noen mil til et sted med paintball og sånt i mange timer. Deretter skal de på en eller annen motorsykkelklubb-greie. Han aner ikke om han må betale drikke i tillegg.

Vi er begge enige om at det er veldig dyrt.


#13

Mikkeline sa for siden:

Det er absolutt et poeng.
De gangene jeg har vært med å arrangere, så har bruden spesifisert at hun ønsket at de fleste skulle være med, og at det derfor ikke skulle være så dyrt. Veldig greit!


#14

Teofelia sa for siden:

Jeg synes fortsatt det er hinsides dyrt.

Jeg klarer å ha det veldig gøy sammen med mine beste venninner for prisen av to flasker rødvin og ville syntes det var kjempetrist om utdrikkingslaget mitt skulle vært så dyrt at vennene mine ikke ville være med.


#15

Timar sa for siden:

Jeg syns det er alt for dyrt, og helt unødvendig, med mindre hele gjengen er skikkelig action-jenter. Rapellere nei, ikke om jeg fikk så mye penger en gang :rolleyes:

Utdrikningslag blir dyrere og dyrere da, før syns jeg 500 var vanlig, nå nærmer det seg fort 1000 + mat og drikke den dagen :S


#16

Daisy sa for siden:

Jeg skal i morgen, 700 kr. Mannen var i brudgommen sitt, 1500 kr. Alt for dyrt syntes flere.


#17

Propella sa for siden:

Jeg syns det var alt for dyrt! :jupp: Rundt 500 kr er greit.


#18

Siwa sa for siden:

Jeg skal i utdrikningslag snart, og vi betaler vel ca kr 1000, utenom drikke, lunch og taxi hjem til forlover på kvelden. Synes prisen er helt overkommelig :nemlig:
Prisen inkl 2 aktiviteter og middag.

Gleder meg :)


#19

Tjorven sa for siden:

I min hjemby betaler man 200-300 kroner i utdrikningslag, men da må man ha med en rett til koldtbord og litt snacks i tillegg. Og egen drikke. Da møter jo en hel haug, og Drt blir ganske mye penger å gjøre aktiviteter for allikevel.

I Oslo nærmer det seg ofte 1000 kroner. Jeg har full forståelse for at det blir for dyrt for noen.


#20

Spoon sa for siden:

Jeg skal i morgen, og betaler 700,-. Planen var visst 600, men flere har meldt avbud så da ble det 700,-. Ikke så mye fancy i den prisen synes jeg, et dansekurs alle er med på + mat.

Mer enn 700,- er dyrt :nemlig:


#21

amanas sa for siden:

Jeg var sist helg og da betalte vi 650kr. Det inkluderte spa for alle, bruden fikk massasje mens vi andre fikk prøve forskjellige rom, type sauna, damp, boblebad osv. Bare det var 400kr pr person, men det var jo deilig da :D
Vi hadde og to måltid, lunsj og middag. Vi var i en park og hadde en del aktiviteter der det var kjøpt inn rekvesita til. Så jeg syns det var en grei pris :)


#22

Slettet bruker sa for siden:

For ikke å snakke om hvor koselig det der hørtes ut!

Skulle jeg giftet meg så ville jeg hatt god rødvin, fyr på peisen og noen andre som lager god mat - også skravle og le masse for resten.


#23

Morgaine sa for siden:

Vi bidro med 600,- ifjor sommer. Akkurat da var det i meste laget for oss, men det var viktig for meg så vi prioriterte det.
Noe mer kunne vi ikke blitt med på.


#24

Cuyahoga sa for siden:

:jupp:

Jeg hadde ikke brukt nærmere 2000 kroner på et utdrikningslag uansett hvem det var for.


#25

Bloppy sa for siden:

:dulte:

Det hadde ikke jeg heller altså. Makan til pris!


#26

Daisy sa for siden:

Jeg kunne bidratt med to tusen hvis det var mye for MEG. men det er klart før dyrt uansett egentlig.


#27

Guava sa for siden:

Utdrikningslag til 1500-2000 hadde jeg ikke prioritert. Når det er snakk om slike beløp er det for oss snakk om prioritering som kjennes og jeg ville nok ikke prioritere utdrikningslag så høyt.
Jeg er også så kjip at jeg synes utdrikningslag med aktiviteter er veldig mye kjedeligere enn utdrikningslag med spleisefest og rødvin. Inviter meg til sistnevnte så stiller jeg med både mat og vin og kan gjerne spandere hudpleie på bruden hvis det er snakk om noe sånt.

Rafting, fallskjermhopp, ridning, paintball, vannski, rappelering, rib og lignende gidder jeg ikke å bruke penger på.


#28

Daisy sa for siden:

Greit å være jente, da slipper vi det meste du rammer opp sist der Hattifnatten. Gleder meg til imorgen jeg! De 700 inkl tapas og drikke om kvelden. Jeg blir brusdrikkende da.


#29

Chablis sa for siden:

Mye av det fnatten ramser opp, hadde jeg absolutt blitt med på. Mulig det det er synd jeg er jente da.


#30

veobra sa for siden:

Det er klart det går hvis man kan få gjort noe man har drømt om og virkelig ønsker å gjøre. Mange som gifter seg er unge og uten barn og da har man kanskje litt romslighet og ikke så mange faste utgifter og kan spare inn andre steder.

Selv synes jeg det er alt for dyrt. Det er ikke mange ting jeg prioriterer å bruke så mye penger på som bare er til meg selv. Det har jeg ikke økonomi til.


#31

millact sa for siden:

Det var da grusomt dyrt? Jeg hadde takket nei, helt klart.


#32

Daisy sa for siden:

Måtte lese listen en gang til og nei, de tingene orker ikke jeg heller. :knegg: Ridning kanskje. I mitt utdrikkingslag ble jeg dratt rundt på vannet på en sånn gummiring. Hold på å dø, det var nok action for meg!


#33

Frk_Fryd sa for siden:

+- 500 er vanlig heromkring :jupp:


#34

vixen sa for siden:

Syntes det hørtes helt vilt ut. Hadde jeg ikke blitt med på tror jeg. Da jeg var forlover og var arrangør så var det et poeng å holde kostnadene nede for å få flest mulig med. Gjengen er liksom spredd over landet så ganske mange måtte reise. Helga endte på 400 pr pers. Det inkl lunsj, musserende, engangsbestikk, bensin/diesel til buss, middag og snacks/pynt osv. Aktivitetene vi hadde var gratis.


#35

mkj sa for siden:

Sist tdrikningslag jeg var i kostet 1200 per pers. Det synes jeg var OK, vi fikk mye for prisen. Vi leide kokk og hadde 5-retters middag, og overnatting.


#36

Irma sa for siden:

Jeg kjenner at jeg får høyt blodtrykk hver gang jeg hører om utdrikningslag i den type prisklasse. Jeg hadde blitt ganske opprørt om min forlover hadde lagt opp til noe sånt, heldigvis kjenner hun meg bedre.

I tillegg til utdrikningslaget så kommer jo for en del klær til bryllup, gave til bryllup og kanskje en gave på selve utdrikningslaget + drikke. Med utdrikningslag til et par tusen, så vil jo et bryllup kunne komme på opptil flere tusen.


#37

Acsa sa for siden:

Jeg arrangerer utdrikningslag i løpet av de par neste ukene, og det er klart, med både introdykkekurs, fallskjermhopp, poledancingkurs, mannlig stripper og kostymer til alle involverte så blir det jo raskt litt penger av det. For ikke å snakke om spesial-utdrikningslag-t-skjorte til brura! :jupp:

:håper Mei ikke leser denne tråden:


#38

Daisy sa for siden:

Stakkars venninna mi fikk akkurat det i 2004 da jeg var forlover. En vi hadde klippet opp så hun måtte vise magen hele dagen.


#39

D'Arcy sa for siden:

:knegg:


#40

maggypop sa for siden:

Det er dumt om prisen ekskluderer mange av de potensielle deltakerne. Jeg vil tro det er viktigere for brud/brudgom in spe at de kan ha en hyggelig mimredag med mange venner rundt seg enn at de skal ha fallskjerm-/rafting-/rapelleringsopplevelsen. For 1600,- skulle det ha vært en nær venninne. Hadde det vært snakk om RIB hadde jeg nok uansett stått over den biten. :been there, never again:
Det er greit om alle går sammen om å sponse en slik opplevelse for bruden, da blir det ikke nødvendigvis så dyrt pr snute. Men at slike kostbare greier skal være en fellesaktivitet i utdrikningslaget vitner om at planleggerne har gått litt bananas.


#41

Pamina sa for siden:

Det er greit at det bare er bruden som må i ilden, da Acsa. Mei leser sikkert ikke. :hehehe:


#42

maggypop sa for siden:

og :knegg:


#43

D'Arcy sa for siden:

Jeg har brukt uhorvelig mye penger på ett utdrikkingslag. Det ble arrangert i Oslo, så jeg måtte fly ned i tillegg til selve utgiftene for laget. Men det var en av mine aller beste venninner, så det var ikke noe spørsmål.

Jeg synes absolutt maxpris bør være 1.000,- og da skal det innebære fine ting for alle mann alle. Og det viktigste er en hyggelig og minnerik dag sammen med venner - ikke mest mulig fancy stæsj


#44

Knerten sa for siden:

Jeg synes det er synd det må koste så mye som 2000,- pr.pers. Og det bare for å dekke spa for bruden (ikke oss andre), fancyschmancy lunsj/middag på overpriset in-restaurant i Oslo samt limousine. Thats it.
Bruden er ikke noen nær venninne av meg og jeg kjenner overhodet ingen av de andre som skal i utdrikningslaget. Ikke har jeg 2000,- å bruke på det der heller. Så jeg meldte avbud. Men jeg har jo dårlig samvittighet. Jeg føler jeg burde vært der for brudens skyld. Jeg vet hun gjerne ville ha meg der og jeg må komme opp med en eller en annen vettug forklaring.


#45

Mei sa for siden:

:redd:

Jeg er bortreist de neste helgene altså.


#46

veobra sa for siden:

Det blir jo litt inntekt av at brura selger kyss på Karl Johan. Sånn hvis du trenger noe inntekt også. :nikker:


#47

D'Arcy sa for siden:

.... Eller Bollemus!


#48

Mei sa for siden:

Gi dere nå dah!


#49

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det er altfor dyrt, og er ikke interessert i å bruke så mye på et utdrikningslag. Har ikke hatt det selv, men om jeg skulle hatt ville også forsikret meg om at ikke forlover la opp til noe som var så dyrt at noen ikke kunne/hadde lyst til å komme. Ofte kommer reise i tillegg, og jeg syns ikke utdrikningslag er så gøy at jeg ikke heller ville brukt de tusenlappene på f.eks. en reise.


#50

Cumulus sa for siden:

Jeg synes det er skikkelig tåpelig. :mad: Jeg tipper bruden heller vil ha venninner der og gjøre noe billig enn å være alene og få gjøre svindyre ting. Jeg synes også at det er så hjernedødt å gjøre dritdyre ting- bruk fantasien og finn på noe gratis! :riktig: Jeg har arrangert sikkert 10 utdrikningslag og de kostet omtrent ingenting.


#51

Annki sa for siden:

Jeg synes det har blitt altfor dyrt! :(
Skal selv i utdrikkingslag om en måneds tid, har ikke fått noen beskjed om aktiviteter eller pris enda, men har ikke sjans hvis det blir 1000 kr eller mer, ikke er det interessant heller...

Har vært i flere superhyggelige utdrikkingslag som ikke har kostet skjorta, der vi bl.a har kjøpt inn mat og vin/champagne og hatt piknik i det fri. ;)


#52

Njulaif sa for siden:

Jeg er nok av de som har arrangert et sånt superdyrt utdrikningslag nettopp. Søsteren min gifter seg til sommeren og jeg har fått det ærefulle oppdrag å være forlover. Her ble prisen 1200 kroner per person, men den endelige prisen er ikke helt regnet ut enda, for hvis det blir overskudd skal folk få pengene betalt tilbake.

For 1200 kroner dekket man følgende:

  • 3-kamp på Megazone (laserspill, ri på mekanisk okse, hinderløype)
  • lunsj og musserende/proseco på Stadtholdergaardens Mat- og Vinkjeller
  • leie av Vestkantbadets romerbad inkludert behandling for bruden - folk kunne ta behandlinger også, men dette måtte de i så fall betale selv utenom
  • 3-retters middag hjemme hos oss, laget av min eminente ektemann med hjelp fra vår flinke og ikke minst vakre 15 år gamle niese, som bestod av asparges med sprøstekt spekeskinke og parmesan, helgrillet ytrefilet av okse med hjemmelaget potetsalat (uten guffe), grønn salat og en helt fantastisk hjemmelaget rødvinssaus, og to forskjellige kaker fra Pascal (sjokolademoussekake med vanilje-"fyll" og pasjonsfruktmoussekake).
  • rødvin og hvitvin, både på Vestkantbadet og til middagen, og ikke minst festen hjemme hos oss etterpå
  • snacks og slikt ut over kvelden
  • to taxiturer
  • en fotograf som var med hele dagen frem til middagen og tok bilder av det hele - det ble spesielt mange utrolig kule bilder fra laserkampen på Megazone :D - vi betalte også lunsj for fotografen
  • flybillett for bruden, som ikke bor i Oslo, og dermed måtte fraktes hit fra utlandet
    *et fotoalbum som bruden skal få i gave som minne fra dagen, laget av fotografen
    Ja... Jeg tror det var det. Føler så veldig at jeg har glemt noe, men klarer ikke å komme på hva det skulle være. =/

Dog føler jeg meg rimelig sikker på at folk ikke ble avskrekket av prisen, fordi da jeg begynte å kontakte folk kom de aller fleste med forslag ala "skal vi ikke reise ned dit hvor hun bor å ha det der?". DET hadde garantert blitt sinnsykt mye dyrere. Det var også slik at jeg var ute i VELDIG god tid når det gjaldt planleggingen, og visste tidlig at jeg kunne tenke meg å gjøre både Megazone og Vestkantbadet, som jo var de to største utgiftspostene. Derfor fant jeg prisene på dette, og forhørte meg blant damene som var invitert i god tid, og spurte også direkte hva som var akseptabel pris for dem ift utdrikningslaget. Alle svarte på en overbevisende måte at de synes prisen var grei.

Og ikke minst... Vi ble pinadø 19 stykker totalt, inkludert meg og bruden! :eek: Det synes jeg var bra oppmøte. Det kom folk reisende fra Nord-Norge og Brussel, og det var et par som hadde tenkt å komme fra henholdsvis London og Sverige, men som ikke kunne likevel pga jobbgreier. Så vi hadde noen overnattingsgjester hos oss den helgen kan man si. Veldig koselig det også. Ble nærmest en utdrikningslagshelg ut av det på den måten. :knegg:

Men, som sagt, så har jeg ikke gjort opp det endelige regnestykket for dagen. Planen min er at hvis det blir noe til overs fra pengene, så gir jeg min niese litt lønn for å hjulpet mannen min med å lage middag, dekke på bordet og servere mat til 19 stykker. Og hvis det blir veldig mye til overs så har jeg altså tenkt å betale tilbake penger til folk. Hvis det mot formodning skulle bli slik at jeg har fått for lite penger, så dekker jeg glatt det underskuddet selv.

Det som er litt artig, synes jeg da, er at alle damene var litt sånn småskeptisk til hele Megazonegreiene, og stemningen var sånn halvlunken til å gjøre det egentlig. Men da ble jeg litt sånn Njulaif-sta, og tenkte at "nå har jeg spurt direkte om de vil eller ikke, og ingen har sagt at de ikke vil, da får de leve med det". Og hva skjer...? Absolutt ALLE, uten unntak, elsket det. Dere skulle sett alle damene som jaktet på folk inne i lazerspill-rommet og voktet sin base med "blodig alvor". Hahahahaha... Det var fantastisk, og damene kom stadig innom det gjennom hele kvelden. :knegg: Kjempesuksess rett og slett.


#53

Mrs. Longbottom sa for siden:

:knegg:


#54

apan sa for siden:

Jeg er helt enig i at mange utdrikningslag tar helt av i pris og omfang. Når det er sagt, er det veldig vanskelig å sammenligne priser når folk inkluderer helt ulike ting. Noen sier type "det koster nesten ingenting, vi har bare enkle aktiviteter", men dersom man ikke har inkludert noe mat og drikke, blir ikke det nødvendigvis så mye billigere uansett - mange av de dyrere lagene inkluderer jo mat og drikke i utgangspunktet.

Jeg har kun vært hovedarrangør for ett, og det er mange år siden. Da var vi moderate med aktiviteter, lagde lunsj sammen, men hadde inkludert mat og drikke og litt aktivitet, og jeg tror vi havnet på 600 kroner. Jeg jobbet masse for å holde prisen nede og endte også med å sponse noe selv - noe som var helt ok, men bare for å illustrere at det er ganske vrient å få noe til å bli veldig billig hvis det inkluderer mat og drikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.