Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nøstebarnteppe eller liknende

#1

Miss Norway sa for siden:

En veldig god venninne er veldig etterlengtet gravid etter diverse runder, og jeg er så utrolig glad :rørt: på hennes vegne.

Nå vil jeg strikke babyteppe til henne, mest fordi jeg aldri gjorde det med mine egne... tenkte et sånt superluftig et, ala nøstebarnteppene - rettstrikk frem/tilbake på store pinner. Hun har jo massevis allerde og får sikkert enda flere, så det må være et nyttig teppe, ikke et "dillete" et.

Men det må være supermykt og luksus... Så da er spørsmålet mitt: hvilket garn er det allerbeste mykeste deiligste til sånne tepper? Skal jeg gå for Nøstebarn, eller er det annet noe strikkefantastene kan tipse om? Hva med alpakka?


#2

Schnuppa sa for siden:

Jeg ville ha gått for nøstebarnet sitt. Har endel tepper og kvaliteten på nøstebarnet sitt er faktisk overlegent de andre (spesielt hvis man husker på å vaske det med shampoen de også selger).
Du er en veldig snill venninne som orker den strikkejobben der. Sender varme tanker til min mor som gjorde det for meg. Jeg eier ikke tålmodighet.



#4

Misteri sa for siden:

Mammaen min strikket et nydelig lyseblått babyteppe til nevøen min nå. Skikkelig mykt. Tror det var alpakkaull. Kan høre med henne i morgen.


#5

Schnuppa sa for siden:

Mulig jeg tar feil men jeg trodde at dette alpakkagarnet loet litt mer enn nøstebarnet sitt. Har erfart det med ett av teppene vi har - små garnhår i nese og munn på baby. En annen ting med nøstebarnet sitt er at det inneholder mye mer lanolin enn mange andre garn og dermed er litt mer impregnert.


#6

lil'c sa for siden:

Våre alpakka greier har ikke loet noe mer enn nøstebarn sitt.


#7

Schnuppa sa for siden:

Så bra - da kan man utelukke det og det er shit samma hvilket av garnene hun går for.


#8

Che sa for siden:

You bet! - Nå kjøpte jeg forøvrig det billigste alpakkaullet jeg da. Loinga avtar ganske fort altså, men prinsen var iallefall temmelig dunete i starten. Alpakka er mykere enn nøstebarn sitt, men jeg tror jeg har gått for nøstebarn uansett jeg altså..Nå vet jeg jo ikke hvor mye nøstebarn loer, vi har bare en jakke i nøstebarnull vi.

(alpakkateppet har forøvrig holdt seg veldig godt det altså. Det er i daglig bruk fortsatt og ser helt fint ut!)


#9

Observatøren sa for siden:

Velg ull/silkegarnet fra Nøstebarn. Det er enda mykere enn den vanlige merinoen. Litt dyrere, men enda bedre.

Og - ikke gi opp underveis! Det tar tid, men resultatet er så uendelig verdt det. Jeg har 2 tepper som begge er i flittig bruk.

(Og siden du er Missa, trenger jeg vel ikke si det, men velg en nøytral farge dah.. ;) )


#10

Isa sa for siden:

Jeg har også strikket i ull/silke garnet fra Nøstebarn og det er veldig mykt og fint. Snuppa på 4 måneder bruker det som koseklut


#11

Hønni sa for siden:

Du vet jeg heier på Nøstebarnteppet. Det holder seg godt, ullvask etter ullvask.


#12

daffy sa for siden:

Ull/silke fra nøstebarn ville jeg gått for. Dere som har strikket mor signes teppe, hvor mange nøster brukte dere?


#13

Blå sa for siden:

Jeg ville ikke gått for alpakka. Det er mykt, men strekker seg lett og jeg kan tenke meg at teppet raskt blir uformelig og ikke lenger så pent.

Jeg ville ha strikket det i Nøstebarngarn, enten merinoull eller ulll/silke.


#14

Adrienne sa for siden:

Nøstebarn sitt ull/silkegarn er bare helt fantastisk, mykt og deilig, varmt og luftig, mer kan en ikke ønske seg. Jeg har strikket flere slike tepper, det tar tid men er verdt det.


#15

Candy Darling sa for siden:

Kan Missa, kan jeg. Nå skal jeg jammen prøve meg også.

Er det billigere å handle på nett, eller er det like greit å stikke innom butikken? :novise:


#16

Isa sa for siden:

Jeg brukte 2 nøster


#17

Sulphur sa for siden:

Er det noen som har oppskriften på Mor Signes teppe? Jeg har klart å rote den bort i et flyttelass, og skal til byen for å kjøpe pinner i dag, men jeg aner jo ikke hvilken størrelse jeg skal ha. Garnet fra nøstebarn har jeg dog liggende her.


#18

Isa sa for siden:

Pinne nr 6 brukte jeg


#19

Adrienne sa for siden:

Man trenger størrelse seks i pinner. Jeg har brukt i underkant av to nøster på et slikt teppe, jeg er lat og gidder ikke strikke mer enn opp til 200 masker, det blir mer enn stort nok for meg.

Scarlett: Garnet koster det samme på butikken som på nettet, så dersom du kjøper på butikken sparer du portoen.


#20

Sulphur sa for siden:

Takk. Jeg skulle gjerne hatt oppskriften også. Det er så kjedelig å måtte bestille den på nytt, og vente på postgangen før jeg får begynt å strikke. :)


#21

Candy Darling sa for siden:

Eh ... hvis jeg bestiller "kortpinner nr. 6", får jeg det jeg trenger da? Jeg HAR strikket før, altså, men er åpenbart litt ute av terminologien. :flau:


#22

Gerbera sa for siden:

Ull/silke fra Nøstebarn er helt genialt. Snuppa har brukt sitt MYE i snart to år, og det er knapt en nupp på det. Har hatt det et par ganger i vaskemaskin (omgangssyke...), og det er like fint etterpå.

Har nå strikket to stykker til babyen i magen, gleder meg til å ta de i bruk. (Har vært vanskelig å strikke mens snuppa har vært våken, for hun vil helst ligge på strikketøyet og kose...)

Legger opp 170 masker på pinne nr. 6. Bruker to bunter (hver koster 148 kr). Hver bunt kan deles i to, jeg har laget to nøster av hver bunt (får altså 4 nøster), for å holde styr på hvor mye jeg må holde igjen til heklekant.

Strikker opp 3 nøster. Halvveis i det fjerde nøstet feller jeg av, og bruker det siste garnet til å hekle en enkel kant rundt.

Det er en suuuuper gave, og selv om man ikke er spesielt strikkekyndig, ser dette teppet bra ut, og jeg har enda tilgode å høre en baby klage på litt løse masker ;)

Lykke til med teppe Missa!


#23

Adrienne sa for siden:

Rundpinne er best, helst skikkelig lang, 80 cm er vel den lengste.


#24

Candy Darling sa for siden:

Takk!

Hm, tror jeg stikker innom, jeg. :o Da slipper jeg leveringstid også, jeg trenger nok de ukene jeg kan få. :Optimistisk:


#25

Miss Norway sa for siden:

OK. Mor Signe it is. Da gjenstår det bare å velge garn - merinoull? Eller ull/silke? Kjenner jeg får litt angst her nå; det er så uvant alt sammen. Jeg poker meg selv og minner om at jeg tross alt har strikket Rødnisselanglue med dusk + tilhørende votter til Storesøster alldeles uten hjelp. Så da må jo et fremogtilbaketeppe være greitt.

Men HEKLEkant? :skremt: Jeg kan da ikke hekle???


#26

Isa sa for siden:

Jeg har ikke heklekant. Jeg så for meg det som et umulig prosjekt...

Jeg har som sagt ull/silke, synes det er utrolig mykt og deilig.


#27

mehmet sa for siden:

Jeg anbefaler ull/silke, 2 nøster og at du strikker diagonalt - da blir det mer strekk i teppet og det blir enda bedre.


#28

Molly sa for siden:

Signerer denne! Det diagonale ser veldig pent ut uten heklekant, det som er strikket rett frem og tilbake ser penest ut med heklekant.


#29

Adrienne sa for siden:

Ull/Silkegarn, uten tvil. Og strikk diagonalt, da får man en fin hullrad helt uten å måtte hekle. Det eneste man må kunne er å strikke rett, lage kast og felle masker. Easy peasy.


#30

Observatøren sa for siden:

Du klarer Mor Signes på skrått.
Jeg har ett med heklekant (første gang jeg heklet i hele mitt liv), og ett med hullrad. Det med hullrad er penest.


#31

Sulphur sa for siden:

Jeg husker ikke hvordan man strikker et kast. :o
Er det når man strikker to masker sammen?


#32

Che sa for siden:

Kan du strikke, kan du iallefall hekle! - Helt sant, om du får noen til å vise deg, så lærer du det fort. Det er kun 3 ulike teknikker (fastmasker, luftmasker og staver) - og det ser bra ut på no-time!

jeg er en elendig strikker, men relativt habil som hekler, så derav denne påstanden.

You can do it! :heia:


#33

Observatøren sa for siden:

Nei, et kast er når du surrer tråden en gang rundt pinnen før du strikker videre (altså "lager" en maske).


#34

safran sa for siden:

Ull/silke fra Nøstebarn, ja. Nydelig!


#35

Sulphur sa for siden:

Altså øke en maske, ved å strikke en ny maske mellom to ordentlig masker?


#36

Gerbera sa for siden:

STRIKKESKOLE

Jeg måtte se her for å lære å felle av :flau:


#37

Sulphur sa for siden:

Takk! :)


#38

Candy Darling sa for siden:

Men det er da myyye mer arbeid enn å strikke frem og tilbake? :skremt: Og plutselig går det opp for meg at teppet vel er dobbelt og dermed mye større enn jeg så for meg. :skremt: igjen


#39

Adrienne sa for siden:

Ehhh... det blir jo ikke mer arbeid å strikke diagonalt, man skal jo bruke opp samme mengde garn uansett hvilken vei man strikker teppet. Nå snakker jeg altså om rett frem- og tilbakestrikking uansett, men på den ene måten legger man opp et visst antall masket og strikker frem og tilbake til teppet er langt nok, og på den andre måten øker man en maske pr. omgang til man er halvveis og reduserer en maske pr. omgang til man er tilbake til utgangspunktet.


#40

Sulphur sa for siden:

Nå har jeg nøstet opp én bunt med garn fra Nøstebarn, og er så ødelagt i skuldrene at jeg ikke orker å begynne på teppet. Flott, det. :knegg:


#41

Candy Darling sa for siden:

Jo, men for noen som kanskje ikke er så fryktelig trent, er det å felle og øke, og ikke minst tenke, også regnet som arbeid. :o


#42

Adrienne sa for siden:

Det går på automatikken etter veldig kort tid. Man strikker tre masker, lager et kast og strikker videre. Så snur man og gjør nøyaktig det samme, igjen og igjen og igjen. Når man har brukt opp nesten halvparten av garnet strikker man tre masker, lager et kast, strikker tre masker sammen og strikker videre. Og så snur man og gjør det samme igjen og igjen og igjen til man er ferdig. Tadaaaa!

Og det blir mye finere. Tro meg eller spør Polyanna. Hun fikk nettopp et slikt skråstrikket et av meg.


#43

Candy Darling sa for siden:

OK, da, Adrienne. Hvis jeg ikke får det til, sender jeg det til deg og forventer et ferdig teppe i retur! :truer:

:fnise:


#44

daffy sa for siden:

Men lager du teppet av kun en nøstebarnbunt?


#45

Miss Norway sa for siden:

Det kan jeg! :lykkelig:

Jeg heklet på skolen også forresten, det hørtes kjent ut med de derre masketypene!


#46

Adrienne sa for siden:

:skremt: Og jeg som lovet meg selv at det var siste gangen jeg strikket et slikt (har strikket fire stk.). Men jeg er sikker på at du klarer det selv.

Nesten to. Jeg er lat, så jeg gidder ikke strikke mer enn til ca. 200 masker. Tror jeg måtte ha strikket til nesten 220 for å bruke opp begge. Men teppet blir mer enn stort nok, synes jeg.


#47

Candy Darling sa for siden:

Herremin, så tynt garn! :skremt:

Og på pinne nr. 6 MÅ det nødvendigvis bli litt løst, ikke sant? Det var tilløp til spredt latter fra husbonden da han så starten på grytekluten her. :snurt:

Men du har rett, Adrienne, diagonalstrikkingen går helt fint så langt! :lykkelig:


#48

Observatøren sa for siden:

Jupp, det blir løst. Men det er sånn det skal være. Prøv bare å ha jevn løshet. :)


#49

mehmet sa for siden:

Husk det som Adrienne skriver (min utheving): Nesten halvparten av garnet (eller nesten det første nøstet, mao.). En venninne begynte å felle da hun hadde brukt opp første nøste og endte opp med for lite garn. Hun manglet vel 3 rader, men måtte kjøpe et helt nytt nøste. :p


#50

Miss Norway sa for siden:

Nå fikk jeg litt angst her igjen kjenner jeg. Er det SÅ drepende kjedelig? Jeg er jo ikke akkurat kjent for min tålmodighet...

Men jeg har jo god tid på meg da, ungen kommer ikke før til høsten.


#51

Miss Norway sa for siden:

Jeg har forresten lyst å strikke i helhvitt, men det finnes vel ikke? Bare naturhvitt?


#52

Adrienne sa for siden:

Det første gikk greit, det andre også. Det tredje gikk litt mer trått og det fjerde satt litt langt inne. Men jeg er en evig deadline junkie, så da terminen til søsteren min nærmet seg med stormskritt fikk jeg fingeren ut og gjorde meg ferdig. Jeg er ikke den kjappeste strikkeren som finnes, men med litt effektiv jobbing på kveldene gjorde jeg meg ferdig på et par uker.


#53

Adrienne sa for siden:

Naturhvitt, rosa, lyseblått og grønt.


#54

Miss Norway sa for siden:

Er det merino-ull eller ull/silke kvaliteten?


#55

Candy Darling sa for siden:

Den grønne i ull/silke er veldig fin! :hjerter:


#56

Adrienne sa for siden:

Ull/silke. Merinoullen har flere farger, tror jeg.


#57

Sulphur sa for siden:

Jeg forsto for å være helt ærlig ikke bæret før jeg begynte, men dette er jo lett!


#58

Candy Darling sa for siden:

OK, bare for å være heelt sikker; man øker kun én -1- for hver rad/pinne, ikke sant? Jeg synes det ser litt spisst ut, altså ikke 90 grader i hjørnet. Men det strekkes kanskje etter hvert. :paranoid:

Jeg har forøvrig passert 100 masker, og hvis det skal være 200 på maks, har jeg knapt 100 rader igjen før jeg skal starte fellingen. :kry: Hvis jeg virkelig villle bedrive selvbedrag kunne jeg sagt at jeg var halvveis til halvveis, men selv jeg skjønner at det blir rimelig feil. :himle:


#59

Sulphur sa for siden:

Det er sånn jeg har gjort det, iallefall. Mitt teppe ser også litt skjevt ut, men det strekker seg vel litt ut etter hvert. Ellers ligger vi ganske likt ann. :strikke fortere: host :knegg:


#60

Noba sa for siden:

Jeg strikket "den vanlige veien" med 170 masker og det ble helt gedigent. Heklet kant rundt etterpå. Teppet er helt fantatsisk og er i bruk hver eneste dag, det er absolutt verd hver eneste time jeg brukte på det. Synes det ble ganske fint selv om det sikkert er finere det som er strikket diagonalt :jupp: Her er et utsnitt der dere ser heklekanten:


#61

Sulphur sa for siden:

Kjempe fint, noba. Neste gang skal jeg prøve meg på den, og hekle en kant rundt i en annen farge. Men først må jeg lære meg å hekle.


#62

Candy Darling sa for siden:

NESTE gang? :sjokk:

Det var veldig fint, noba. Jeg er ikke helt sikker på om MITT diagonalstrikkede blir så mye flottere, akkurat. :knegg:

Men det blir mykt og deilig, virker det som!


#63

Sulphur sa for siden:

Jeg har tre venninner som skal kalve iløpet av året. :knegg:


#64

Adrienne sa for siden:

Ett teppe, og du er hekta. :hvisker:

Jeg har strikket fire, det holdt.


#65

Noba sa for siden:

Ja, og det er det viktigste. Det er ganske kjedelig å strikke dette, men verd det for teppet er utrolig deilig - vi bruker det hele tiden og har det med over alt. Om jeg skal strikke dette til noen så skal jeg prøve den diagonale varianten jeg og - er "mer som skjer" da, så det er kanskje ikke like kjedelig :fnise:

#66

Adrienne sa for siden:

Det beste med å strikke det diagonale er når man er halvveis går det fortere og fortere for hver omgang.


#67

Candy Darling sa for siden:

Også går det veldig fort fremover i starten! Også slipper man å legge opp masker - det er kanskje det aller kjedeligste med hele strikkingen.

Men jeg regner med at den neste biten blir litt laaaang, da.


#68

Stikka sa for siden:

Jeg har strikket to Nøstebarntepper til lillebror. Begge har jeg strikket diagonalt. Strikket et i alpakka først, bare fram og tilbake, og det ble for kjedelig. Det ene teppet strikket jeg til 200 masker og det er kjempestort. Det andre strikket jeg endel mindre og det er mye mer anvendelig nå i starten synes jeg. Teppet strekker seg veldig så det blir mye større når man faktisk bruker det.

Så mitt tips er et Nøstebarnteppe strikket diagonalt, litt mindre enn til 200 masker, og så heller strikke matchende sokker og lue. :)


#69

apan sa for siden:

Jeg strikket et vanlig et til S. Det var kjempepopulært og det blir et nytt teppe når det en gang blir et barn til. Må prøve diagonalt da ja.


#70

Candy Darling sa for siden:

Oooh, mindre? Høres ut som et godt tips! :glis:


#71

Miss Norway sa for siden:

Er det noen som gidder å legge ut detaljbilde av diagnoalstrikket med hullkant?


#72

Sulphur sa for siden:

Nå har ikke jeg strikket ferdig mitt enda, men nøyaktig hva vil du ha bilde av? Hullkanten, og hvordan selve teppe ser ut, eller bilde av hvordan det er strikket? Det er kanskje greiere at noen som har et ferdigstrikket teppe legger ut bilde?


#73

Miss Norway sa for siden:

Det var hullkanten jeg mente; men det er ikke så farlig nå. Fikk sett det live på Nøstebarnbutikken, så nå vet jeg at det er fint!

Synes bare at de fargene var så triste... likte best ull/silkekvaliteten, men ville ha hvitt (bleket hvitt altså) så da ble det det vanlige ullgarnet istedet for. Men det var litt hardt igjen... så endte opp med naturhvitt alpakka istedetfor (som var mye lysere enn den naturhvite til ull/silke-nøstebarn...)

Dessuten kom det i ferdige nøster. :lat:


#74

daffy sa for siden:

Jeg har begynt på skråstrikket nøstbarnteppet, og gal som jeg er vurderer jeg om det skal bli til sofateppe istedenfor babyteppe. Babyteppet skal strikkes ved å først strikke en bunt hvor man gjør et kast på hver pinne, og så snu og feller av en maske per pinne på bunt nummer to. Teppet består altså av to bunter.

Kan jeg velge å lage det større, og blir det fremdeles firkantet hvis jeg strikker en og en halv bunt, eller to bunter før jeg "snur" og begynner å felle av slik at teppet blir laget av tre eller fire bunter?

Kan jeg stoppe å gjøre kast etter en bunt, og så strikke neste bunt frem og tilbake uten å gjøre kast eller felle av, for så å felle av på bunt nr 3?

Jeg ser ikke helt for meg dette, orker ikke tenke! Noen som kan hjelpe?


#75

Candy Darling sa for siden:

Når du strikker diagonalt, må det bli kvadratisk hvis du følger oppskriften. Du kan vel i prinsippet strikke det så stort du vil, kvadratisk.

Hvis du skal gjøre det rektangulært, som et sofateppe ofte er, må du vel på et tidspunkt skjevstrikke slik at du fortsetter å øke på den ene siden men starter fellingen på den andre siden? Da vil kortsiden på teppet bli så langt som avstanden mellom starthjørnet og til du starter fellingen på den første siden (hjørne 2), og langsiden blir så lang som avstanden til starthjørnet til du slutter økingen på den andre siden (hjørne 3). Hjørne 4 vil bli når de to møtes, men diagonalen blir da ikke på 45 grader, slik det er på et kvadrat.

Forståelig? :glis:


#76

daffy sa for siden:

Oj, tror det blir kvadratisk jeg ... Men takk for forklaring Scarlett. Kanskje jeg prøver meg på rektangulært senere en gang.


#77

Candy Darling sa for siden:

Siden jeg full av entusiasme har laget en fin tegning, legger jeg den inn uansett. :edel: :knegg:


#78

Blå sa for siden:

Adrienne: hvordan legger du opp til det skråstrikkede teppet? Hvis du strikker hullene ved å strikke tre og ta et kast så må du jo ha en del masker først og hvordan "kommer du ut" til dem?

Jeg har begynt å innse at dersom jeg skal ha tepper klare til tvillinger som blir født i september så må jeg kanskje begynne snart :rolleyes: .


#79

Tangina sa for siden:

Jeg holder på med et slikt teppe (og har strikket et før) - mistet oppskriften, men fikk noen på SM til å fortelle meg hvordan jeg kom i gang. Begynte så vidt jeg kan se med 6 masker. Så strikket jeg tre masker, kast, tre masker og snudde. Strikket fire masker, kast, tre masker. Snudde, strikket fem masker, kast, tre masker osv.

Det tar tid med slike tepper - jeg hadde mitt siste nesten klart da jeg dro på føden for å bli satt i gang. Tenkte å bli ferdig før ungen var født (alle mente det kom til å ta sin tid), men den gang ei... Og teppet er fortsatt like uferdig. :sparke:


#80

Stikka sa for siden:

Babyteppe med hullrad
strikket på skrå:

Legg opp 3 m. på p. nr 6, øk 1 m på hver p. til du har 6 m. Så strikker du 3 m. 1 kast i begynnelsen av hver p. Strikk slik til du nesten har brukt opp en bunt. Felling: Strikk 3 m. 1 kast 3 m. sammen igjen i begynnelsen av hver p. Når du har 6 m. igjen feller du 1m. per p. til 3 m. igjen. Fell av.


#81

Tangina sa for siden:

Aha - da har jeg både feilinformert og strikket feil på mitt eget teppe. :sorry: Jaja...

#82

Adrienne sa for siden:

Stikka har (selvsagt) rett.


#83

Candy Darling sa for siden:

Jeg har forøvrig gitt prosjektet videre til mamma. :sukk: Strikking og karpaltunnelsyndrom gikk dårlig sammen, gitt. Synd, for det var faktisk ganske morsomt. :sur:


#84

Hønni sa for siden:

:nemlig: Jeg har strikket tre og nå vil jeg strikke et teppe som A kan ha i sengen.

Nå skal jeg avansere til denne.


#85

mosol sa for siden:

Jeg tar opp igjen denne gamle tråden. Jeg har strikket et teppe (ikke diagonalt) og har heklet en rad med fastmasker rundt. Når jeg skal starte på rad nr 2 for å hekle museørene blir jeg litt rådvill. (Er ingen hekler, men bruker Hekleskolen hos Drops design til å vise meg teknikkene.) I oppskriften står: "1 fastmaske, 3 luftmasker, fastmaske i første luftmaske,. Hopp over 1 fastmaske, 1 fastmaske i neste." Fastmasken i første luftmaske blir bare en rar klump for meg. Noen som har en ide om hva jeg evt gjør feil?



#87

mosol sa for siden:

Prøvde meg med litt løsere luftmasker, og nå ser det faktisk ikke så verst ut!


#88

Candy Darling sa for siden:

Himmel. Jeg har gitt hekleråd. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.