Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferie i Italia og gravid

#1

vixen sa for siden:

Vi skal på bryllup sør i Italia i slutten av juni. Jeg vil da være litt over halveis i svangerskapet. Har egentlig tenkt at det må være perfekt tidspunkt å reise på formmessig, men når jeg søker litt så er det flere som fraråder gravide å reise pga fare infeksjoner, listeria, toxo (som jeg forresten har testet positivt på) o.l. Synes det høres litt rart ut om man følger vanlige matråd som her til lands?:confused: Noen som ikke ville reist?

Noen spesielle hensyn dere ville tatt? Ev tatt med?


#2

IzziCreo sa for siden:

Eeehhh, jeg har reist til syden i 2 av svangerskapene, og kom senest hjem fra Frankrike og Spania denne uken. Skal til Kreta om en mnd. Jeg hadde ikke vurderte å ikke dra i et bryllup i Italia pga graviditet, men det er meg :) Ta de forhåndsregler du kan ift mat og f.eks. ikke klappe hunder og katter etc.


#3

Malama sa for siden:

Stenge, strenge "Sydenregler" om vann, is, salat og sånn, droppe ost kanskje, og ellers følge vanlige norske matråd?

Det fødes jo tusenvis av unger i Italia årlig. Det er ikke som om du planlegger et par mnd på landsbygda i et krigsherjet land i ei jordhytte uten vann heller.


#4

millact sa for siden:

Om du er bekymret så spør du legen din, men jeg hadde nok reist ,ja, men tatt mine forholdsregler og vært ekstra nøye.


#5

safran sa for siden:

Jeg hadde ikke vært i tvil om å reise.


#6

Anne C sa for siden:

Jeg hadde selvfølgelig reist. Men så bekymrer jeg meg veldig lite på tur når jeg er gravid.


#7

vixen sa for siden:

Jeg er ikke bekymret, men lurer bare på om jeg burde være det? Matportalen sier jo forresten at Parmesan regnes som trygg så da overlever jeg. Vi skal jo ha egen leilighet og sikkert lage mye av maten selv. Is, skinke og vin utgår. Italia er jo sånn sett ikke et egnet land for gravide. Alt det gode er forbudt lizm. Jeg har jo som sagt toxo i kroppen og det er jo greit.


#8

Isolde sa for siden:

Jeg var i Italia som gravid i april i fjor. Spiste kokt eller stekt mat (pizza med spekeskinke fek). Drakk flaskevann, holdt meg til steder meg gode doer ikke sånn stå og treff hullet. Spiste ikke salat men kokte grønnsaker. Hadde kjeks på rommet tilfelle jeg ikke ble helt mett av fellesmåltidene. Siden det ikke var privat tur kunne jeg ikke velge hva som ble servert. Fikk spesialmåltid noen ganger men var ikke alltid like lett.


#9

Malama sa for siden:

Litt kjipt at det gode er på forbudslista ja, men dere kan nok sikkert få en fin opplevelse likevel.

Dra og kos deg, tenker jeg. Med fornuftige valg går det nok fint.


#10

vixen sa for siden:

I desember skal menyen bestå av champagne, selbu blå og parmaskinke:knegg:



#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg var i Sør-Italia som gravid i 2007. Jeg rørte ikke spekemat og oster, mener jeg å huske (var ikke veganer den gangen), ellers levde jeg som normalt.


#13

Lavender sa for siden:

Jeg har også reist som gravid, og angrer ikke. Ville sjekket med legen så klart. Italia har svært god mathygiene etter min mening og erfaring. Rene wc med såpe, stort sett.


#14

kokosbolle sa for siden:

Perfekt tid å reise på. Jeg var på Tenerife i uke 18-20 denne gangen og storkoste meg. Tok de vanlige forholdsreglene og det gikk veldig fint. God tur!


#15

Luftslottet sa for siden:

Jeg ville også reist, men tatt med papir og antibac i veska.

Mulig jeg og LoneLone ferdes forskjellige steder, men jeg nettopp ikke vært så imponert over dostandarden. Men jeg har vært i Italia mange ganger, også med baby på under ett år to ganger, og ingen har noen gang blitt syke.


#16

Acsa sa for siden:

Det er et under at det fødes friske barn utenfor Skandinavia... :himle:

Du kan spise is, da! :D


#17

Syrinx sa for siden:

God tur! (Og kjøp med hjem litt deilig skinke og sånt, det kan ligge i fryseren og vente på at ungen har poppet ut og du skal fråtse og kose deg.)


#18

Lavender sa for siden:

Mulig det var litt godvilje i det utsagnet, eller så har jeg bare flaks når jeg spør på det som ser ut som en fin bar eller restaurant. De tre siste Italia feriene våre har vært på Sardinia, og skal så sannelig tilbake i juli. :D. Har ingen dårlige minner fra Tenerife i påsken heller. Gruer meg hver gang nå som vi har to småbarn som skal og vil klare seg selv på do.


#19

vixen sa for siden:

hehe. Det er jo Italia og ikke Sør-Sudan jeg har tenkt meg til. Jeg hadde nemlig ikke ofret det en tanke en gang før noen nevnte det og jeg googlet litt. Men kan jeg spise is fra sånn isbar? Innbiller meg at det er sånn gammeldags sydenråd jeg har hørt en gang uten at jeg skjønner helt hvorfor. Den er jo frossen.


#20

Estrella sa for siden:

Reis og kos deg. :jupp:


#21

Isolde sa for siden:

Det er vel fordi de ofte ligger og smelter litt i sånne isbarer. Skal innrømme at jeg siste dagen ikke orket å se på isen lenger så jeg fant den "beste" isbaren jeg kunne som så veldig bra ut i forhold til smelting og renhold, det var morgen og 1 mai eller noe sånt så ikke så varmt. Jeg bare måtte ha.


#22

Katta sa for siden:

Det går da helt fint det så lenge du følger vanlige råd hjemmefra. Italia er tross alt et europeisk land, det er ikke indre egypt med spising av frukt fra gateselger vi snakker om. Men endel regler er viktigere der, for eksempel er det mer toxoplasma i kjøtt slik at det er viktigere med gjennomstekt kjøtt enn her hjemme.


#23

vixen sa for siden:

Vokst opp på gård og spise sikkert dyrebæsj som liten:humre: Jeg tilhører den ti prosenten som har det.


#24

nokon sa for siden:

Akkurat det har eg lese litt om. Nordmenn (og Skandinaver generelt) har ein anna bakterieflora enn folk frå varmare og fuktigare strøk. I Spania er 80% av befolkninga toksoplasma-resistene, I Frankrike rundt 50%, medan i Norge gjeld dette 10% av befolkninga. Vi har altså i langt mindre grad dei same antistoffene, som folk frå land med anna klima og matkultur. Dette blir forklart med at norske helsemyndigeter og mattilsyn har strenge regler for kva som er godkjent og ikkje. Det betyr også at vi, som i liten grad har desse antistoffene, tåler mindre av det som vil vere normal bakterieflora i for eksempel Spania.

Så det er faktisk ei ganske logisk forklaring på korfor retningslinjene i Skandinavia, og andre land med tilsvarande klima, er såpass mykje strengare enn i land med varmt og fuktig klima.


#25

tink sa for siden:

Jeg var på Kypros nå nettopp, i uke 17. Det var overraskende reint og fint overalt hvor vi ferdes. Styrte unna grønn salat, spekemat og softis. Muggoster var ikke så mye på menyen, mest vanlig "hvitost" og fetaost - og det spiste jeg.

Videre er det helst soft-is man skal være forsiktig med. Vanlige ispinner er trygge, og som oftest ville jeg gått god for kuleis også. Men softismaskiner er visst vanskeligere å holde reine og bakteriefrie.

Det er fint å styre unna det man vet er anbefalt å styre unna, men synd å la gode opplevelser gå dukken i frykt for en minimal risiko. Det kan jo skje mye rart hjemme også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.