Barbeque tofu, det er så hinsides godt, vi har det minst en gang i uka. Alle vil ha oppskriften når de er på besøk. Skal lage det i dag, med stekt rosenkål (med stekte mandler og hvitløk), grillet paprika og rosmarinpoteter. Mmm.
Squashpaien min får jeg alltid skryt av, den er enkel å lage og man slipper å slite med paibunn :)
400 gram revet squash (en stor eller to små)
1 liten finhakket purreløk
100 gram revet gulost
200 gram smårettskinke
125 gram hvetemel
1 ts bakepulver
5 egg
1/2 dl nøytral olje
salt og pepper
Bland sammen hvetemel, bakepulver, egg og olje. Ha så i squash, purre, ost og skinke. Bland godt og smak til med salt og pepper.
Stekes ved 180 grader i 40 min.
Man kan erstatte purreløk med vanlig løk/rødløk/sjarlottløk.
Skinke kan man erstatte med f.eks. pølse eller bacon.
Ganske spesiell ting å si, når fisk er så mye forskjellig!
Jeg føler meg (omsider) befridd i fra oppskriftstyranniet jeg lå under da jeg skulle lære meg å lage mat, så nå lager jeg mesteparten på slump. Men i det siste har jeg hvertfall begynt å lage en del supper. De kan jo varieres i det uendelige, og både eldste og yngste liker det. Det er utrolig hva man kan putte i av grønnsaker. Sammen med et eltefritt brød eller rundstykker, så blir det veldig gode hverdagsmiddager. Kyllingsuppe er en av favorittene, men også en litt hot tomatsuppe.
Kylling med ris
4 marinerte kyllinglår (sånne som du finner i frysedisken)
2 dl langkokt ris
5 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 ts karri
1 ts sitronpepper
1 purreløk
1 rød paprika
Ha ris i en ildfast form. Kok opp vann og buljong, ha i krydder. Kutt opp grønnsakene. Bland grønnsakene i risen og hell vannet over risen. Blandes lett slik at ris, grønnsaker og vann blandes sammen. Legg på kyllinglårene og ha det hele i en stekepose. Klipp et par små hull i posen.
Stekes ved 200 grader i 1 time.
Serveres med godt brød og salat :nam:
Pølsegrateng
2 dl makaroni
3 ss margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
1 terning kjøttbuljong
1 egg
400 gram pølse
1/2 dl ost
salt og pepper
Kok makaroni. Kutt pølsene i biter og stek dem. Lag hvitsaus av margarin, mel og melk. Når sausen koker rører du ut buljonterningen i sausen. Mot slutten av koketiden har du i ost. Ta sausen av platen og tilsett ett egg. Rør godt og smak til med salt og pepper.
Bland makaroni, pølser og saus og hell alt i en ildfast form. Ha over litt revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader i ca 30 min.
Av og til spiser vi bare pølsegrateng uten tilbehør, andre ganger har vil til brød eller poteter og grønnsaker.
Har også prøvd å bytte ut pølsene med fiskekaker med stort hell (bruker da fiskebuljong istedenfor kjøttbuljong) :)
Dette er nok fyll til en hel pakke vårrulldeig a' 40 ark. Finnes i frysedisk hos orientalske butikker eller velassortert dagligvarebutikk.
800 g kjøttdeig, valgfri. Gjerne billig kjøtt, som kylling eller svin.
2 ss matolje (ikke oliven)
2 ss finrevet fersk ingefær
3 små finhakkede chili
5-6 finhakkede vårløk
(finhakket hvitløk for de som liker det)
4 små grovrevne gulrøtter
ca 500 g finsnittet hodekål
3 ss fish saus
6 ss soyasaus
1 pakke risnudler, bløtlagt og klippet opp i små biter
Jeg lager dette i wok i to omganger.
Fres ingefær, chili og vårløk/hvitløk raskt i olje. Tilsett kjøttdeig, deretter gulrot og hodekål. Smak til med fish sauce og soyasaus, og tilsett nudlene.
Når kålen er kokt, men fremdeles har litt tyggemotstand, er fyllet ferdig.
legg en ss fyll på midten av et vårrullark. Brett inn hjørnene fra høyre og venstre, brett over øverste fliken, og rull sammen til passe stor vårrull. Jeg fester helst fliken med litt sammenpisket egg, men det går fint med vann også.
Disse kan man godt fritere i olje, men jeg foretrekker å pensle rullene godt med solsikkeolje, og steke i ovnen. 10 min på 225 grader. Serveres med sweet chili sauce eller sambal olek. Nam-nam!
En superenkel "oppskrift" som du kan la ungene lage fra et tidlig tidspunkt. Jeg satt oppskrift i hermetegn med vilje.
Fire porsjoner:
500 gram laksefilet i små biter
1/2 pose frossen amerikansk blanding
1 pose Lofoten fiskesaus
Reven ost til gratinering
Salt og sitronpepper
Poteter
Dekk bunnen av en ildfast form med grønnsakene. (Alle slags grønnsaker funker jo, men den amerikanske blandingen har så små biter, så den passer best.)
Lag sausen som anvist på pakken.
Del fisken i biter og dekk grønnsakene. Krydre med salt og sitronpepper.
Hell sausen over fisken og dryss ost over.
Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter. Skru deretter varmen opp til 225 i noen minutter så osten blir gylden.
Server med kokte poteter.
Har du bedre tid og/eller vil gjøre dette litt bedre, lager du selvfølgelig en passende fiskesaus selv.
Tusen takk alle sammen for flotte oppskrifter :D Nå skal jeg virkelig prøve meg på litt mer spennende mat ;) Niobe: Ja mye innen fisk, men ennå har ingen klart å lage en god fiskerett til meg...hehe! Tro meg, jeg har prøvd, men sliter med all fisk....sukk
Dette kjente jeg trigget konkurransemennesket i meg, og nå skal jeg tenke så det knaker på om jeg ikke kan komme opp med en fiskeoppskrift som du er nødt til å like! :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.